събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3819 прочитания

    Топ 10 най-продавани книги на книжарници „Сиела“ за юли 2019

    Ето кои са най-продаваните заглавия в България през изминалия месец
    06 август 2019, 17:17 a+ a- a

    „Живот в скалите” от Мария Лалева е най-продаваното заглавие в България през изминалия месец според класацията на веригата книжарници „Сиела”. 

    Вижте как изглежда топ 10:

    1. „Живот в скалите” от Мария Лалева, „Книгомания”, 15,00 лв.

    Романът на Мария Лалева „Живот в скалите" е драматична история между философията и притчата, между живота и смъртта.

    Провокира читателя да задава въпроси, да намира лични отговори, да преживее най-силните човешки емоции – от сълзи до смях, от страдание и усещане за загуба до тържество на красотата, любовта и истината.

    Мария Лалева е автор на стихосбирките „Не съм ви ближна“ и „Личен архив“. Лалева е изпълнителен продуцент и сценарист на пълнометражния филм „Дамасцена“. Освен това тя споделя, че е започнала да пише и сценарий по историята на „Живот в скалите". Цитати от творбата се въртят в интернет пространството и заслужено впечатляват читателите с проникновена и задълбочена мисъл.

    „Любовта е за показване, момиче, не тъгата.“

    „Не се страхувай от смъртта, сине! Не е страшно да останеш без мен. Много по-страшно е да останеш без себе си. Надгробните плочи са всъщност за живите.“

    „Мислех, че най-страшното е да ме разлюби жена, която обичам. Триста пъти "Не"! Хиляда пъти! Страшно е да ме помни. И хиляда по хиляда – да я помня аз. Неизживяната... Недоизживяната...“

    2. „Чернобилска молитва от Светлана Алексиевич, „Парадокс, 18 лв.

    На 26 април 1986 г. в 1 часа 23 минути 58 секунди серия от взривове разрушава реактора и зданието на ІV енергоблок на Чернобилската АЕЦ, разположена близо до беларуската граница. Чернобилската катастрофа става най-голямата техногенна катастрофа на ХХ век.

    За малката Беларус (с население 10 млн. души) това е национално бедствие, макар че самите беларуси нямат нито една атомна централа. Тя все така си е аграрна страна, с повече селско население. 23% от територията ѝ е заразена с радионуклиди. За сравнение: в Украйна е заразена 4,8% от територията, в Русия – 0,5%.

    Светлана Алексиевич е в района на Чернобил в първите дни след аварията – въпреки това са ѝ необходими 11 години, за да напише „Чернобилска молитва“ – тя вижда бял свят през 1997 г. и е преработена от писателката през 2013 г.  

    „Аз съм свидетел на Чернобил... Най-важното събитие на двадесети век, въпреки страшните войни и революции, с които ще бъде помнено това столетие. Минаха повече от двайсет години от катастрофата, но досега въпросът за мен е: за какво свидетелствам – за миналото или за бъдещето? Толкова е лесно да се подхлъзнеш на баналността... На баналността на ужаса... Но аз гледам към Чернобил като начало на новата история, той не е само знание, а и предзнание, защото човек е встъпил в спор с предишните представи за себе си и за света.“

    3. „158 удара в минута“ от Димитър Калбуров, „Пощенска кутия за приказки, 15 лв.

    „158 удара в минута“ е история за ускорения пулс, стъпките по облаците и морските възли в корема. За разговорите до пет сутринта, които засищат всички сетива. За изникващите от изневиделица летни гръмотевични бури, помитащи всичко по пътя си. И най-вече за онези моменти на съвършенство, когато човек не би променил дори една молекула около себе си.

    В училище ни учат, че дезоксиаденозилхидроксокоба¬ламин е витамин Б12, как вторият закон на термодина¬миката грубо казано гласи, че ако отвориш прозореца през зимата, не влиза студ, а излиза топлина, и най-вече, че ако класната не е в добро настроение, и целият клас няма да бъде в добро настроение, но никой не се е сетил да добави урок, че когато водиш някого по любимите си места, ще ви станат общи. Хиляди пъти беше тичал в онази гора, а след три разходки с нея му ухаеше повече на парфюма є, отколкото на каквото и да е друго. Храната нямаше вкус, или поне така предполагаше, тъй като разполагаше с апе¬тита на мраморна статуя. Сънят го навестяваше за по няколко часа, и то колкото да го изтощи допълнително. Така е, когато душата страда, попарата я сърба тялото, правейки любовната абстиненция не по-малко страшна от всяка друга. Часът беше 08:43, а събраният от предната вечер куфар го чакаше до вратата. Едва когато го взе в ръка, осъзна, че ще се налага да го мъкне по този начин навсякъде, правейки го твърде непрактичен за пътешествие. Набързо премести всичко в удобна раница и я метна на гръб. Беше си купил билет за влака до Белград, откъдето нямаше пред¬става накъде възнамерява да поеме. Може би към забутано селце в подножието на Алпите, където да намери мили въз¬растни хора, на които да помага в замяна на топла храна и покрив над главата. Живот като пастир на лилави крави. Защо не?

    4. „Лейди Гергана от Цветелина Цветкова, „Пощенска кутия за приказки, 12 лв.

    Тя не говори като другите жени. Нито се държи като такава. Но пък е забавна, работлива, мила и сърцата. Тя е Лейди Гергана и е от Северозападна България!

    Казвам се Гергана, ама сички ми викат Кметска. Я съм от едно северозападно село. И съм кметска, що баща ми е кмет, преди него и деда̀ ми е бил кмет, а съ̀га ме гласат и мене, ама има още леб да едем, докато станем. То не е и много убаво да едем кой знае колко много леб, че че станем дебела, ама такава е приказката.У Северозапада отдавна нема живот, камо ли живи ора, але па у наше село. Ама я реших да останем. Абе не че реших, ама така се случѝ. И я съм се била кметската. Така ми и вика̀ха от малка. И се съм си правѝла кво съм си сака̀ла. У училище ако некой ми пише двойка, на другия ден му се не връщаше козата от паша. Или му не даваха леб у магазина на пирон1. Така завърших пълна отличничка. Ако некое дете ми речеше нещо на̀преко, му се виждаше тесно селото. Ако не сакаше да си игра с мене, макя му и баща му го кара̀ха насила. И ги водат и викат, че они вече сакат да си играме. И они, децата ревеха, като ме видеха, ама си игрaат с мене, нема кво да прават. 

    5. „Топ мистериите на България” от Слави Панайотов, Оз books, 18,99 лв.

    Тази книга може да промени серизно начина, по който гледате на много исторически факти, свързани с България.

    Колкото повече напредвате, толкова повече ще се убеждавате, че ние, българите, сме привилегировани да крачим по тези земи. Всяка нова находка, вместо да хвърля яснота на предишни въпроси, повдига нова вълнуваща загадка от миналото.

    Авторът ще ви преведе по мистериозната пътека на загадките като ще се върне още в зората на човечеството, защото вероятно първата цивилизация е възникнала точно в земите на днешна България. Ще се впусне в противоречивото наследство на траките и ще се опита да си обясни някои парадоксални факти. Прабългарите също може да не са ни толкова ясни, колкото си мислим!

    И още много разкрития за:

    1. Баба Ванга. Защо е важна и предсказания?

    2. Свещеният триъгълник - Белинташ, Кръстова гора и Караджов камък.

    3. Предишни цивилизации. От атлантите ли сме произлязли?

    4. Странджа - планина с много лица. 

    5. Съвременните мистерии на България. 

    6. „Жертвите от Дейвид Балдачи, „Обсидиан, 20 лв.

    Бившият полицай от Охайо Декър е включен в специален екип на ФБР заради своята феноменална памет и безпогрешна логика. Той и партньорката му Алекс Джеймисън отиват на гости при сестра ѝ в Барънвил, Пенсилвания. Заводите и много от фирмите тук са фалирали, а наркотиците настъпват неумолимо. Само няколко часа след пристигането си Декър се натъква на два трупа в необитаема къща.Скоро става ясно, че през последните дни в града са извършени и други ужасяващи убийства. Жертвите сякаш нямат нищо общо помежду си. Странните символи, оставени на местопрестъпленията, допълнително объркват полицията. Декър започва да подозира, че това са само няколко парченца от зловещ пъзел, който се простира далече отвъд Барънвил. Благодарение на необикновените си умения той все повече се доближава до истината, когато едва не загива в умишлен пожар. Сега и най-малката грешка би била фатална, но ето че неговата абсолютна памет започва да му изневерява… Което означава, че той и Алекс може да са следващите жертви.

    7. „Татуировчикът на Аушвиц” от Хедър Морис, „Рива”, 16,90 лв.

    През 1942 година Лали Соколов е депортиран от Словакия в Аушвиц. Там му е възложено да татуира върху ръцете на останалите лагерници номерата, с които са обозначени. Един ден на опашката пред него се нарежда уплашено момиче. За Лали това е любов от пръв поглед и той се заклева не само, че ще оцелее, а и че ще се погрижи Гита също да доживее свободата. Така започва една от най-жизнеутвърждаващите и незабравими истории за Холокоста, историята на татуировчика на Аушвиц.

    „Трогателен разказ за любовта и саможертвата." - Times Literary Supplement

    „Ценно историческо свидетелство, напомняне за ужасите на Холокоста и възхвала на човешката издръжливост." - Irish Times

    „Лали е бил човек с херкулесовска сила на духа и неговата одисея, разказваща за оцеляването му в лагера и повторното събиране с Гита след края на войната, заслужава вниманието на най-широката читателска аудитория." - Jewish Chronicle

    „Тази книга ще се чете и след сто години. И тогава сигурно още ще е в списъка с най-продаваните заглавия. Книга, заради която човек губи съня си и то не само защото не може да я остави." - Джефри Арчър.

    8. „Господинът от Е. Л. Джеймс, „Бард, 19,99 лв.

    „Господинът“ е вълнуващият нов роман на Е Л Джеймс, авторка на феноменалната бестселър трилогия „Петдесет нюанса“.Лондон, 2019 г. Животът на Максим Тревелян е лек. Той е красив аристократ, богат, никога не е работил и рядко спи сам. Всичко това се променя, когато той внезапно наследява семейната титла, богатство и имения - както и всички отговорности. Максим не е подготвен за тази роля.Най-голямото предизвикателство обаче е да се пребори с тайнствена млада жена, наскоро пристигнала в Англия, която притежава единствено опасно и проблемно минало. Въздържана, красива, със забележителен музикален талант, тя е огромно изкушение и у Максим пламва страст, каквато не е изпитвал досега. Коя е Алесия Демачи? Може ли Максим да я защити от злите сили, които я заплашват? Какво ще направи тя, когато научи, че и той крие тайни?От сърцето на Лондон през красивия провинциален Корнуол и суровата, стряскаща красота на Балканите „Господинът“ ви подема като вълна през опасности и страст, които оставят читателя без дъх до последната страница.

    9. „Невероятният свят с експерименти на Петьо Филията от Станислав Койчев – Стан, „Егмонт, 14,90 лв.

    Това не е просто книга с експерименти, това е книга с приключения, в които всеки може да се впусне, без да му е нужна специална подготовка!

    Дали в света ни съществува магия, или всичко е наука? Невероятният свят на Петьо Филията крие много загадки и изненади, но с помощта на професор Швайнщайн всеки експеримент намира своето разумно обяснение.Впуснете се в приключението и изследвайте на воля с 50-те експеримента, които ще ви учудят и изненадат, ще ви покажат забавната страна на науката, но и ще ви научат на много нови неща. С насоките в тази книга ще успеете да произведете сами масло и кисело мляко у дома, да направите сняг през лятото, ще забъркате омагьосан пясък, ще отгледате червеи мутанти и ще успеете да конструирате дори ракета!Звучи невероятно, нали?

    10. „Да прецакаш Дявола” от Наполеон Хил, AMG Publishing, 14,95 лв.

    „Да прецакаш Дявола”, по думите на самия Хил, дава на човек ключа към затвора, в който той сам се е поставил. Основната й ценност е, че тя очертава разликата между човека, който се носи по течението на живота без цел и посока, и онзи, който използва най-ценния си ресурс – своя ум, за да управлява живота си и да постига целите си.

    Наполеон Хил e познат на милиони хора като автор на книгата „Мисли и забогатявай” – най-продаваната книга за самоусъвършенстване в света. Малко след излизането й, през 1938 г., той пише „Да прецакаш Дявола”. Ръкописът на новата книга съдържа изпълнено с изключителни прозрения за човешката природа интервю с Дявола.

    Смятана за твърде скандална и противоречива от семейството на автора, книгата така и не вижда бял свят и остава скрита.Сега, повече от 70 години след написването й, тя най-накрая намира пътя към своите читатели благодарение на фондация „Наполеон Хил” и редакцията и коментарите на Шарън Лехтър – съавтор на книгата „Богат татко, беден татко”.

    „Да прецакаш Дявола”, по думите на самия Хил, дава на човек ключа към затвора, в който той сам се е поставил. Основната й ценност е, че тя очертава разликата между човека, който се носи по течението на живота без цел и посока, и онзи, който използва най-ценния си ресурс – своя ум, за да управлява живота си и да постига целите си. Както бизнес консултантът Брайън Трейси правилно отбелязва, ако „Мисли и забогатявай“ е картата по пътя към успеха, то „Да прецакаш Дявола“ ще помогне на хората да се освободят от бариерите, които вероятно им пречат да постигнат този успех.

     

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 16 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 17 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 1 ден
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 1 ден
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 1 ден
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 2 дни
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство