сряда, 08 април 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1045 прочитания

  Българската Botron Software в Deloitte Technology Fast 50

  Близо ¾ от компаниите в тазгодишната класация са дебютанти
  22 октомври 2019, 11:56 a+ a- a

  Deloitte Technology Fast 50 е програма, която открива и създава профили на бързо растящите технологични компании в Централна Европа. Тази година програмата публикува своята 20-а класация на 50-те най-бързо развиващи се технологични компании в региона, без значение дали те са в частния или публичния сектор.

  Победителите в тазгодишното издание се определят на база ръст на приходите им през последните 4 години (периода от 2015 до 2018). Компаниите трябва да имат оперативни приходи в размер на минимум €50 000 в годините 2015-2017 и минимум €100 000 оперативни приходи за 2018. В класацията влизат компании от секторите: комуникации, технологии за околната среда, финтех, хардуер, грижа за здравето и наука за живота, медия и забавления, софтуер.

  В тазгодишната класация почти ¾ от компаниите (74%) присъстват за първи път. Това показва огромната скорост, с която бизнесите с най-добри идеи и решения се развиват. Любопитно е също така откъде идват компаниите както географски, така и като сектор от индустрията.

  31 софтуерни компании представляват 62% от класацията – мнозинството динамични млади умове явно вярват, че светът ще продължи да бъде управляван от софтуер. От тях 19 са от Чехия и 11 от Полша. Това показва че двата основни източника на влияние в тази сфера са във възход, казва Агньешка Желинска, лидер на програмата Fast 50.

  Топ 10 на тазгодишната класация включва компании от Словакия (2 бр.), Хърватия, Унгария и Естония. Най-големият печеливш Voltas IT идва от Литва и отбелязва впечатляващите 5734% ръст на годишна база. 

  Тази година в Deloitte Technology Fast 50 има и една българска компания. Това е Botron Software, която отбелязва 503% ръст на годишна база. Компанията се занимава с разработване на корпоративни добавки (add-ons) за Jira, като в същото време управлява собствени проекти и си сътрудничи с други организации. Botron е водещ партньор (Platimun Solution Partner) на Atlassian Corporation. Софтуерът на компанията помага на някои от най-комплексните организации да измерват, подобряват и ускоряват своята работа с продуктите на Atlassian.

  Експертизата на компанията покрива Jira Automation, Jira Administration и Visualization, както и пълния пакет корпоративни услуги, предлагани от Atlassian – сливания, миграции и обединения. Продуктите и решенията на Botron се използват от над 3000 компании по целия свят и от повече от половината компании във Fortune 100.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 11 минути
  Потвърдените случаи на Covid-19 по света вече са над 1,4 млн.
  Излекуваните пациенти със заболяването са над 300 000
  преди 43 минути
  В Банско ще бъде направено имунологично изследване
  Ще бъдат използвани бързи тестове за установяване имунитета на хората в града
  преди 59 минути
  581 са потвърдените случаи на Covid-19 в България
  Излекуваните пациенти са 42-ма
  преди 12 часа
  В Ню Йорк жертвите на COVID-19 вече надминаха загиналите в атаките на 11 септември
  Щатът отчете пореден рекорд на смъртни случаи от коронавирус
  преди 15 часа
  Градският транспорт в София ще се движи с ново работно време
  Последните курсове на градските линиите ще приключват около 22:00 часа
  преди 16 часа
  Борис Джонсън в стабилно състояние, остава в интензивното
  Финансовият министър Риши Сунак ще поеме управлението на страната, ако и външният министър Доминик Рааб, който замества Джонсън, се разболее