събота, 07 декември 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  594 прочитания

  Българската Botron Software в Deloitte Technology Fast 50

  Близо ¾ от компаниите в тазгодишната класация са дебютанти
  22 октомври 2019, 11:56 a+ a- a

  Deloitte Technology Fast 50 е програма, която открива и създава профили на бързо растящите технологични компании в Централна Европа. Тази година програмата публикува своята 20-а класация на 50-те най-бързо развиващи се технологични компании в региона, без значение дали те са в частния или публичния сектор.

  Победителите в тазгодишното издание се определят на база ръст на приходите им през последните 4 години (периода от 2015 до 2018). Компаниите трябва да имат оперативни приходи в размер на минимум €50 000 в годините 2015-2017 и минимум €100 000 оперативни приходи за 2018. В класацията влизат компании от секторите: комуникации, технологии за околната среда, финтех, хардуер, грижа за здравето и наука за живота, медия и забавления, софтуер.

  В тазгодишната класация почти ¾ от компаниите (74%) присъстват за първи път. Това показва огромната скорост, с която бизнесите с най-добри идеи и решения се развиват. Любопитно е също така откъде идват компаниите както географски, така и като сектор от индустрията.

  31 софтуерни компании представляват 62% от класацията – мнозинството динамични млади умове явно вярват, че светът ще продължи да бъде управляван от софтуер. От тях 19 са от Чехия и 11 от Полша. Това показва че двата основни източника на влияние в тази сфера са във възход, казва Агньешка Желинска, лидер на програмата Fast 50.

  Топ 10 на тазгодишната класация включва компании от Словакия (2 бр.), Хърватия, Унгария и Естония. Най-големият печеливш Voltas IT идва от Литва и отбелязва впечатляващите 5734% ръст на годишна база. 

  Тази година в Deloitte Technology Fast 50 има и една българска компания. Това е Botron Software, която отбелязва 503% ръст на годишна база. Компанията се занимава с разработване на корпоративни добавки (add-ons) за Jira, като в същото време управлява собствени проекти и си сътрудничи с други организации. Botron е водещ партньор (Platimun Solution Partner) на Atlassian Corporation. Софтуерът на компанията помага на някои от най-комплексните организации да измерват, подобряват и ускоряват своята работа с продуктите на Atlassian.

  Експертизата на компанията покрива Jira Automation, Jira Administration и Visualization, както и пълния пакет корпоративни услуги, предлагани от Atlassian – сливания, миграции и обединения. Продуктите и решенията на Botron се използват от над 3000 компании по целия свят и от повече от половината компании във Fortune 100.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  FT: България привлича рекордни инвестиции в технологичния сектор
  Facebook, Световната банка и самият „Файненшъл таймс“ разкриха свои технологични центрове в София през последната година
  преди 23 часа
  Над 2000 стартъпа са създали 15 хил. нови работни места у нас
  София е сред десетте най-добри градове за развиване на стартъп предприемачество, подчерта президентът Радев
  преди 1 ден
  Остават 10 дни за промени и плащане на авансовия корпоративен данък за 2019
  Това е и последният срок, в който фирмите имат възможност да направят корекция на декларираните от тях авансови вноски за тази година
  преди 1 ден
  Wizz Air поиска отпадане на бизнес класата за всички кратки полети
  Нискотарифният превозвач призова авиационната индустрия да спре да изпълнява полети с празни места в бизнес класа
  преди 1 ден
  General Motors ще строи фабрика за автомобилни батерии
  Тя ще е на стойност $2.3 млрд. и ще бъде съвместно дружество с южнокорейската LG Chem