сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    6552 прочитания

    Българин е сред най-добрите архитекти в Европа

    Арх. Павел Янев бе отличен с наградата „Най-добър интериорен дизайн на частна резиденция 2019-2020“ на European Property Awards 2019
    29 октомври 2019, 13:24 a+ a- a

    „Осъзнах, че дизайнът може да е много повече от Аutocad, линии и стратегия. Дизайнът е култура. Исках да развивам своите проекти и да работя по начина, по който аз желая“ – споделя Павел. „През първите 3 години беше много трудно. Аз бях против пазарните правила с мои собствени възгледи и убеждения. В нашия бизнес ти работиш с главата си и живееш със сърцето си. Да обединиш двете в едно е предизвикателство.“ – добавя още той. „Именно за това създадох ALL in STUDIO, в което проектираме и изпълняваме обектите си по безупречен начин, за да сме сигурни, че резултатът ще е достоен за световната сцена и награди!“ – завършва арх. Янев.

    На 24 октомври на официална церемония в The Royal Lancaster Hotel, Лондон, архитект Павел Янев покори пореден връх в архитектурата и интериорния дизайн. Той бе отличен с наградата „Най-добър интериорен дизайн на частна резиденция 2019-2020“ за своя проект SVP House по време на European Property Awards 2019. 

    Павел Янев е роден и израства във Варна. Като дете на строителни инженери той расте заобиколен от чертежи. Завършва ВИАС в гр. София. Още от втората година започва да работи в различни архитектурни студиа, за да придобие опит в реалния живот на сградите. През 2011 година той основава собствено архитектурно студио.

    „Получаването на награда от The European property awards 2019 - 2020 за мен е най-високата оценка в сферата на архитектурата и интериорния дизайн, която някога съм получавал заедно с номинацията от преди няколко години в Ню Йорк“ – коментира арх. Янев. 

    Сред силна конкуренция от над 300 проекта и представители от цяла Европа, арх. Павел Янев спечели овациите на журито.

    Проекта, с който той и неговото архитектурно студио ALL in STUDIO спечелиха престижната награда е къща на младо семейство с две деца, разположена в комплекс от затворен тип. Семплият чар на природата – успокояващ, уютен и мистериозен е съчетан с модерен стил в къщата. 

    The European property awards 2019 - 2020 се провежда за 26-а година и покрива повече от 45 категории за жилищни и търговски площи. Конкурсът е част от IPAX UK & Europe - европейско събитие, което е знаково в архитектурния свят и събира на едно място най-добрите компании. Победителите на The European property awards 2019 - 2020 се оценяват от неависимо жури от 80 експерти, които се фокусират върху дизайна, качеството, услугите, оригиналността и устойчивите възможности. Журито е под председателството на членове на камарата на лордовете в парламента на Великобритания.

    „Няма нищо абсолютно ново, а само безкрайно много връзки между форми, материали и технологии, които все още не са използвани“ – разкрива арх. Павел Янев. „В началото си мислихме, че ще ни бъде трудно да убедим клиента да ползваме толкова черния цвят, а това се оказа по-лесно, отколкото предполагахме.“

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 4 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 4 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 5 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 7 часа
    преди 9 часа