сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3145 прочитания

    Вижте някои от най-новите коледни заглавия на българския пазар

    Зимата и коледният дух са вече тук, а и с тях моментите, в които все по-често посягаме към чаша горещ чай и хубава книга
    11 декември 2019, 15:30 a+ a- a

    Зимата и коледният дух са вече тук, а и с тях моментите, в които все по-често посягаме към чаша горещ чай и хубава книга.

    Ако се чудите какво да четете, вижте някои от най-новите коледни заглавия, които излязоха в България в края на 2019. 

     1. „Приказки” от Ханс Кристиан Андерсен, „Дъбови листа”, 27,50 лв.

    Има едно златно правило за семейните библиотеки и то гласи, че в тях винаги има място за още една книга от Ханс Кристиан Андерсен. Особено ако говорим за красиво полиграфическо бижу, каквото е най-новата книга „Приказки” с илюстрации на ненадминатия майстор на детайла Кантен Грабен. Тя излиза от печат с логото на изд. „Дъбови листа”. „Палечка”, „Малката русалка” и „Славеят и императорът” са трите истории, които издателството събира за нас тази Коледа. Изданието е с твърди корици и вълшебни илюстрации от Кантен Гребан, който познаваме от бестселъра „Мама” от Елен Делфорж.

    „Приказки” е книга, която да подарите, да преживеете и запазите в семейната си библиотека. Приказният свят на Андерсен с неговите цветни герои, приключения и магия е подходящ за мечтатели на всяка възраст, а красивото оформление на книга е радост за ценителите. 

    2. „Вярвай в чудеса“ от Павлина Делчева-Вежинова, Софтпрес“, 14,99 лв.

    Историята на Дядо Коледа и неговите приятели, разказана от Павлина Делчева-Вежинова с илюстрации от Стоян Атанасов, ще ви зареди с коледен дух и добро настроение. Книгата акцентира върху най-силните послания, които свързваме с празничната нощ – колко е важно да бъдем добри един с друг, да съхраним вярата и да отворим сърцата и домовете си; защо никой не трябва да е сам на Коледа и как празникът носи щастие, но също смирение и хармония. „Вярвай в чудеса“ е за тихата коледна нощ, когато обличаме в думи най-скъпоценните ни желания с надеждата те да бъдат чути. Сгушени между страниците ѝ, долавяме уханието на медени курабийки, горещо какао и домашен уют.

    3. „Снежната сестра“ от от Мая Люнде, „Унискроп“, 34 лв.

    Детската книжка „Снежната сестра“ е един от най-големите литературни успехи в Норвегия от десетилетия, носител на наградата на норвежките книжари  и веднага е продадена на издателства по целия свят.  

    Бъдни вечер наближава. За Юлиан това е най-хубавият ден в годината. Това е и денят, в който ще навърши единайсет години. Обикновено е изпълнен с фантастичния аромат на джинджифилови бисквитки и мандарини, звука на пукащ огън, украсеното коледно дърво и трептящата свещ. Всички неща, които съставят Коледа. Но тази година нищо не е както обикновено. Семейството скърби за смъртта на голямата му сестра, Юни, а Юлиан изпитва само едно чувство: Коледа се отменя. Тъкмо тогава среща щастливата и обичаща не по-малко Коледа Хедвиг и започва да вярва, че може би ще има празник, в края на краищата. Хедвиг има зелени очи, говори по-бързо от вятъра и обича Коледа. Но тя има и голяма тайна. Нещо странно витае в къщата на Хедвиг и кой е старецът, който дебне наоколо? 

    Искряща и тъжна, изпълнена с мистерия, сняг и изненади – тази разкошна пълноцветна илюстрирана книга е с предназначението да бъде фамилен фаворит в библиотеката на читатели от всички възрасти. Красиво илюстрирана от Лиса Айсату. 

    4. „Приключение в Долната земя. Коледари срещу хали“ от Елена Павлова, „Софтпрес“, 14,99 лв.

    „Приключение в Долната земя. Коледари срещу хали“ е интересна, вълнуваща история, която увлекателно и на достъпен език запознава децата с една от най-хубавите български традиции, а именно – коледуването. Между страниците ѝ читателите откриват незабравими приключения, срещат чудовища от древните български легенди и се запознават с някои от най-старите коледарски песни, които са се запазили през годините. Талантливото перо на Елена Павлова в комбинация с илюстрациите на Гергана Грънчарова ражда роман, който акцентира върху приемствеността между поколенията, върху връзката между дома и семейството и носи неподправения дух на българската Коледа.

    5. „Всичко започна на Коледа“ от Джени Хейл,  „Хермес“, 15,95 лв.

     След „Коледни пожелания и бисквитени целувки“ и „Винаги ще има Коледа“, американската писателка отново ни приканва да си направим чаша горещ шоколад, да се отпуснем в любимото си кресло и да се потопим в една уютна романтична история. 

    Романът ни напомня колко важно е приятелството, колко силна е магията на любовта и ни учи как да открием щастието, но оставайки верни на себе си! 

    Холи Макадамс обича да прекарва коледните празници в семейната вила, сгушена в заснежените покрайнини на Нашвил. Откакто се помни, семейството ѝ винаги е споделяло най-вълшебното време от годината там. Но тази Коледа ще е различна... 

    Джоузеф Барнс е наел вилата преди седмица, но не може да я освободи заради невиждана в района снежна буря. Пътищата са затворени, полетите – отменени, и по всичко личи, че той ще прекара празниците с Холи и баба ѝ.

    Решена да се справи с изненадващата ситуация по възможно най-добрия начин, Холи се старае да поддържа празничния дух, като пече коледни сладки и украсява вилата с гирлянди, лампички и ароматни свещи. Съвсем скоро тя усеща, че е привлечена от Джоузеф, който е чаровен, различен от познатите ѝ мъже и... преди всичко обвързан.

    Ще открие ли Холи любовта, за която винаги е мечтала?

    6. „Вълшебни коледни истории“, A T Publishing, 19,99 лв.

    Наближава онова вълшебно време от годината, което изпълва сърцата ни с доброта и любов, време за подаръци и мили жестове. А книгата е перфектният подарък - смислен и вдъхновяващ, пазен и ценен от получателя си завинаги.

    Вълшебни коледни истории ще запленят както вашето сърце, така и това на скъпия за вас човек. А какво по-хубаво от това да го изненадаш и очароваш за Коледа?

    В книгата са събрани разказите на автори като Чарлз Дикенс, Томас Харди, Джейн Остин, Ан Бронте, Хенри Джеймс и други.

    7. „Приятелят на Дядо Коледа“ от Мария Пеева, „Ай Пи Медия“, 18 лв.  

    Малкият Алекс има една най-голяма мечта на света – да притежава кученце. Всяка Коледа той пише писма до добрия старец и очаква от него да сбъдне мечтата му, а Дядо Коледа го разочарова отново и отново. Но един ден стар семеен албум разкрива неочаквана тайна. Никога няма да познаете кой е приятелят на Дядо Коледа.

    Една чудесна книга за вашето дете, която ще го радва не само по Коледа. Книга за обичта, семейната подкрепа и вярата в доброто, която прави чудеса.

    Оригиналните илюстрации за тази книга са акварели на Клементина Манчева.

    8. „В очакване на Дядо Коледа“, „Изток – Запад“, 15 лв.  

    Коледа е най-вълшебното време в годината, изпълнено с бляскави светлини, празнично украсени елхи, уханни лакомства и подаръци, както и с много обич, радостни усмивки и добри дела. Коледа е времето, когато се случват чудеса!

    Тази книжка предлага на децата да споделят прекрасни мигове с джуджето Добротворко, Бодливко, Медунчо, Лисунка, сърничката Златното копитце и другите приказни герои, които трепетно очакват в магичната нощ да пристигне еленският впряг на Дядо Коледа. И да чуят веселия смях и сърдечния поздрав на добрия старец: „Хо-хо-хо! Здраве и късмет на всички!“

    9. „Коледна песен“ от Чарлс Дикенс, „Хеликон“, 9,95 лв.

    Тази книга повече от 170 години е любимо четиво на малки и големи по цял свят. Приказната история за Ебенизър Скрудж, Малкия Тим и призраците е много повече от занимателно четиво по Коледа. С нея големият хуманист Чарлз Дикенс още в средата на живота си отправя своето послание към идните поколения - да вярват в доброто и да го отстояват напук на всички житейски премеждия.

    Вълнуваща и пленителна, с богат език и в чудесен превод на Нели Доспевска, „Коледна песен“ сгрява сърцата ни и ни зарежда със съчувствие и обич към ближния.

    10. „Мистерии по Коледа. Сборник с разкази“, ЕРА, 15.99 лв.

    За престъпленията няма почивен ден, дори и на Коледа

    Докато светът спи, снегът се сипе леко от небето, подаръци чакат под коледното дърво... коварни злодеи кроят страховити планове.

    В „Мистерии по Коледа“ девет от най-добрите писатели на криминални истории се събират, за да създадат празничен хаос, изпълнен с престъпления, находчиви детективи и неочаквани обрати.

    Настанете се в удобното си кресло, сложете още един дънер в огъня и опитайте от вкусния пай. Само се уверете, че не е отровен...

    Сборникът „Мистерии по Коледа“ включва разкази на Гилбърт Честъртън, Колин Декстър, Антъни Хоровиц, Иън Ранкин, Едуард Хох, Дороти Л. Сейърс, Нгайо Марш, Марджъри Алингам, Агата Кристи и Артър Конан Дойл.

    11. „Една година и един ден“ от Изабел Брум, ЕРА, 15,99 лв.
     
    Три жени. Три преплитащи се любовни истории. Един незабравим магически град. За Меган зимното бягство до Прага с приятел е шанс да намери вдъхновение за предстоящата си фотографска изложба. Тя знае колко ценно е приятелството и на всяка цена иска да запази платоничните си отношения с Оли. Дори ако се налага да скрие някои тайни от него.
    За Хоуп пътуването е приятна изненада от новия ѝ възлюбен. Но ѝ е все по-трудно да се наслади на магнетичната красота на Прага, заради вината, която се опитва да прикрие. За Софи градът винаги е бил вълшебно място. Но този път престоят ѝ е изпълнен с очакване и меланхолия. А историческа Прага е точното място за срещи с миналото.
     
    Омагьосани от непреходната зимна красота на спиращия дъха град, трите жени успяват да се обърнат към себе си, да потърсят утеха и да посегнат към щастието.
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 16 минути
    преди 3 часа
    преди 4 часа
    EY и denkstatt се обединяват в една от най-големите консултантски компании в областта на ESG у нас
    denkstatt става част от мрежата на EY в Австрия, България, Румъния, Унгария и Словакия и ще бъде позната под марката EY denkstatt
    преди 6 часа
    Google отмени някои от изискванията си, касаещи служители на нейни доставчици
    Това може да помогне на технологичния гигант да избегне договаряне със синдикатите
    преди 21 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 23 часа