четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3609 прочитания

    Кои бяха най-купуваните книги в празничния декември?

    Вижте топ 10 на книжарници „Сиела“ за последния месец на 2019
    03 януари 2020, 10:48 a+ a- a

    Кои заглавия избрахме да прочетем или подарим в последния месец на годината? От книжарници  „Сиела“ обявиха кои са най-продаваните книги в тяхната верига през декември 2019. Вижте топ 10.

    1. „Топ мистериите на света“ от Слави Панайотов - The Clashers, Оз books, 22,99 лв.

    След  „Топ мистериите на България“  Слави Панайотов разширява кръга от загадки и ни разказва за необясними и озадачаващи предмети, места и случки в световен мащаб.

    В „Топ мистериите на света“ ще откриете забранена история, неудобни находки и аномалии, будещи съмнение за съществуването на алтернативен, обвит в мистерии, ход на човешкото развитие.

    Съществували ли са Атлантида и Лемурия и къде е скрито тяхното знание?
    Как археологически находки като ръкописите от Мъртво море и дискът от Фестос предизвикват учените по цял свят?
    Доказват ли йероглифите в Дендера и Багдадската батерия, че древните са имали електричество?
    Защо загадъчни места като Мачу Пикчу, Стоунхендж, Гьобекли тепе и Баалбек разтърсват представите ни относно технологиите от миналото?
    Какво се крие зад неразгаданите случаи на прохода Дятлов, Тунгуския феномен и изчезванията на кораби и самолети в Бермудския триъгълник?
    Възможно ли е древните хора да са конструирали първия аналогов компютър, познат като Механизма от Антикитера?
    Скални рисунки, шумерски клинописи и статуетки провокират въпроса - посещавали ли са извънземни Земята в нашата дълбока древност?
    Какви са библейските тайни на Светия Граал, Кивота и противоречивата Плащаница от Торино, на която се смята, че е отпечатан ликът на Христос?

    Това са само част от десетките мистерии и загадки, които ще откриете между страниците на тази книга

    2. „Фермата - Алманах - История на българщината” от проф. Пламен Павлов, проф. Милко Палангурски,  A T Publishing, 34,90 лв.

    Луксозно издание на Алманаха от риалити предаването „Фермата”  представя историята на България така, както не сте я виждали до момента.

    За създаването на Алманаха екипът на предаването се доверява на сдружение "Българска история". В книгата са проследени събитията от Първата българска държава, през Средновековието, годините на Османското иго и следосвобожденската история, има и глави, посветени на развитието на българската литература и спортните успехи на страната. Написана е една глава, в която се съдържат изцяло научните постижения на българите. В Алманаха има и част за родното културно-историческо наследство извън страната. Книгата съдържа общо петнайсет глави.

     

    3. „Топ мистериите на България” от Слави Панайотов, Оз books, 18,99 лв.

    Тази книга може да промени серизно начина, по който гледате на много исторически факти, свързани с България.

    Колкото повече напредвате, толкова повече ще се убеждавате, че ние, българите, сме привилегировани да крачим по тези земи. Всяка нова находка, вместо да хвърля яснота на предишни въпроси, повдига нова вълнуваща загадка от миналото.

    Авторът ще ви преведе по мистериозната пътека на загадките като ще се върне още в зората на човечеството, защото вероятно първата цивилизация е възникнала точно в земите на днешна България. Ще се впусне в противоречивото наследство на траките и ще се опита да си обясни някои парадоксални факти. Прабългарите също може да не са ни толкова ясни, колкото си мислим!

    И още много разкрития за:

    1. Баба Ванга. Защо е важна и предсказания?

    2. Свещеният триъгълник - Белинташ, Кръстова гора и Караджов камък.

    3. Предишни цивилизации. От атлантите ли сме произлязли?

    4. Странджа - планина с много лица. 

    5. Съвременните мистерии на България. 

     

    4. Дневникът на един Дръндьо - книга 13 - Снегояд“ от Джеф Кини, Дуо дизайн“, 17,90 лв.

    Когато училището на Грег Хефли затваря врати заради снежната обстановка, кварталът му се превръща в зимно бойно поле. Враждуващи групи си съперничат за територии, строят масивни снежни крепости и водят епични битки със снежни топки. А под техния кръстосан огън попадат Грег и неговият верен приятел - Раули Джеферсън.Грег и Раули се борят да оцелеят в кварталния хаос сред съюзи, предателства и воюващи банди. А дали ще се окажат герои, когато снегоядът стопи снега? И изобщо ще доживеят ли до следващото утро?.

     

    5. Тревожни хора“ от Фредрик Бакман, Сиела“, 16,90 лв.

    Крайно неуспешен банков обирджия се заключва заедно със свръхентусиазиран брокер, двама кисели любители на „ИКЕА”, жена в напреднала бременност, суициден мултимилионер… и заешка глава.Сградата е обсадена, а на полицията се налага да води преговори и да носи пица. В крайна сметка заложническата драма има щастлив край – обирджията се предава и пуска всички, но когато полицаите нахлуват в апартамента, вътре няма никого.

    Започват серия объркани разпити на свидетели, при което възникват няколко въпроса, около които се заформя класическа мистерия:Как е успял да се измъкне обирджията?Защо всички са толкова ядосани?И какво всъщност не им е НАРЕД на хората в днешно време?

     

    6. „Живот в скалите” от Мария Лалева, „Книгомания”, 15,00 лв.

    Романът на Мария Лалева „Живот в скалите" е драматична история между философията и притчата, между живота и смъртта.

    Провокира читателя да задава въпроси, да намира лични отговори, да преживее най-силните човешки емоции – от сълзи до смях, от страдание и усещане за загуба до тържество на красотата, любовта и истината.

    Мария Лалева е автор на стихосбирките „Не съм ви ближна“ и „Личен архив“. Лалева е изпълнителен продуцент и сценарист на пълнометражния филм „Дамасцена“. Освен това тя споделя, че е започнала да пише и сценарий по историята на „Живот в скалите". Цитати от творбата се въртят в интернет пространството и заслужено впечатляват читателите с проникновена и задълбочена мисъл.

    „Любовта е за показване, момиче, не тъгата.“

    „Не се страхувай от смъртта, сине! Не е страшно да останеш без мен. Много по-страшно е да останеш без себе си. Надгробните плочи са всъщност за живите.“

    „Мислех, че най-страшното е да ме разлюби жена, която обичам. Триста пъти "Не"! Хиляда пъти! Страшно е да ме помни. И хиляда по хиляда – да я помня аз. Неизживяната... Недоизживяната...“

     

    7. ОрганИЗИрай се!“ от Изабел Овчарова, Егмонт“, 14,90 лв.

    „Създавам свои планери от години и съм много щастлива, че мога да споделя този планер с всеки един от вас. В него ще откриете всичко, което съм смятала и все още смятам за важно. Ще бъда много щастлива, ако ОрганИЗИрай се! се превърне в инструмент, който ви помага да успокоите ума си, да се почувствате уверени и най-вече... организирани!

    Създаден е с любов и е пълен с елементи, които да ви напомнят, че всичко е възможно. Пожелавам ви да го усетите!“ - Изабел Овчарова

     

    8. Пазителите от Джон Гришам,  Обсидиан, 20 лв.

    Преди двайсет и три години младият адвокат Кийт Русо е застрелян късно една вечер, докато работи в кантората си в градчето Сийбрук, Флорида. Убиецът не оставя следи. Няма свидетели, липсва и мотив за престъплението. Полицията обаче скоро насочва подозренията си към Куинси Милър – чернокож мъж, бивш клиент на Русо.Куинси е осъден и изпратен в затвора до живот. Сега, след повече от две десетилетия зад решетките, той продължава да твърди, че е невинен, но остава глас в пустиня. Няма адвокат, няма застъпник извън затвора. В отчаянието си той пише на „Пазители на справедливостта“ – малка доброволческа организация, ръководена от адвоката Кълън Поуст. Поуст и колегите му поемат ограничен брой случаи на невинни според тях хора, които лежат в затвора. За да изберат няколко от хилядите писма с твърдения за погрешна присъда, те правят дълги проучвания, а после водят дълги дела. За десет години „Пазителите“ са издействали свобода за осем души.Кълън Поуст обикаля страната и се бори за хора, забравени от системата. С Куинси Милър обаче получава много повече от очакваното. Кийт Русо е убит от влиятелни и безмилостни хора, които не желаят Куинси да бъде оневинен. Убили са адвокат преди двайсет и три години и са готови да убият още един, без да им мигне окото.

     

    9. 10 минути и 38 секунди в този странен свят от Елиф Шафак, Егмонт, 19,90 лв.

    В минутите след смъртта си Текила Лейла си спомня живота – започнал с надежди и завършил… Всъщност завършил. Обаче не е толкова просто, нали?

    Приятели, семейство, любов, сълзи, омраза, мечти. Всичко протича пред очите ни за десет минути и тридесет и осем секунди. Казват, че това е времето, през което мозъкът все още продължава своята дейност, въпреки че сърцето е спряло. Но как е възможно да събереш цял един живот в минутите, необходими за завирането на чайник?

     

    10. „Тънкото изкуство да не ти пука“ от Марк Менсън, „Хермес“, 14,95 лв.

    Социалните мрежи и наложената консуматорска култура подхранват масово един постоянен идеал за щастие: безоблачно и безпроблемно битуване, вечна любов, привлекателна външност, вдъхновяваща и високоплатена работа... С две думи – живот за завиждане. 

    Гарантираните начини да го постигнем обаче все повече заприличват на сапунен мехур, който Марк Менсън - авторът на тази книга спуква, заявявайки следното:

    „Целият този сладникав позитивизъм и радостни врели-некипели за самопомощ наблягат най-вече на това, което ви липсва. Ключът към добрия живот е да не ви пука за това да трупате още и още, а да ви пука само за истинските и важните неща“.

    Но преди да осъзнаем това, се налага да осмислим голяма част от неприятните истини и да имаме реалистични очаквания. Марк Менсън развенчава редица установени „житейски правила“ и прави доста шокиращи заявления, докато ни въвежда в тънкостите на изкуството да не ни пука.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 40 минути
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 1 час
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 2 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам
    преди 18 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 19 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 19 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място