петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4389 прочитания

    Кои бяха най-купуваните книги в първия месец на годината?

    Вижте топ 10 на книжарници „Сиела“ за януари 2020
    03 февруари 2020, 14:07 a+ a- a

    Кои заглавия избрахме да прочетем или подарим в първия месец на годината? От книжарници  „Сиела“ обявиха кои са най-продаваните книги в тяхната верига през януари 2020. Вижте топ 10.

    1. „Топ мистериите на света“ от Слави Панайотов - The Clashers, Оз books, 22,99 лв.

    След  „Топ мистериите на България“  Слави Панайотов разширява кръга от загадки и ни разказва за необясними и озадачаващи предмети, места и случки в световен мащаб.

    В „Топ мистериите на света“ ще откриете забранена история, неудобни находки и аномалии, будещи съмнение за съществуването на алтернативен, обвит в мистерии, ход на човешкото развитие.

    Съществували ли са Атлантида и Лемурия и къде е скрито тяхното знание?
    Как археологически находки като ръкописите от Мъртво море и дискът от Фестос предизвикват учените по цял свят?
    Доказват ли йероглифите в Дендера и Багдадската батерия, че древните са имали електричество?
    Защо загадъчни места като Мачу Пикчу, Стоунхендж, Гьобекли тепе и Баалбек разтърсват представите ни относно технологиите от миналото?
    Какво се крие зад неразгаданите случаи на прохода Дятлов, Тунгуския феномен и изчезванията на кораби и самолети в Бермудския триъгълник?
    Възможно ли е древните хора да са конструирали първия аналогов компютър, познат като Механизма от Антикитера?
    Скални рисунки, шумерски клинописи и статуетки провокират въпроса - посещавали ли са извънземни Земята в нашата дълбока древност?
    Какви са библейските тайни на Светия Граал, Кивота и противоречивата Плащаница от Торино, на която се смята, че е отпечатан ликът на Христос?

    Това са само част от десетките мистерии и загадки, които ще откриете между страниците на тази книга.

     

    2. „Топ мистериите на България” от Слави Панайотов, Оз books, 18,99 лв.

    Тази книга може да промени серизно начина, по който гледате на много исторически факти, свързани с България.

    Колкото повече напредвате, толкова повече ще се убеждавате, че ние, българите, сме привилегировани да крачим по тези земи. Всяка нова находка, вместо да хвърля яснота на предишни въпроси, повдига нова вълнуваща загадка от миналото.

    Авторът ще ви преведе по мистериозната пътека на загадките като ще се върне още в зората на човечеството, защото вероятно първата цивилизация е възникнала точно в земите на днешна България. Ще се впусне в противоречивото наследство на траките и ще се опита да си обясни някои парадоксални факти. Прабългарите също може да не са ни толкова ясни, колкото си мислим!

    И още много разкрития за:

    1. Баба Ванга. Защо е важна и предсказания?

    2. Свещеният триъгълник - Белинташ, Кръстова гора и Караджов камък.

    3. Предишни цивилизации. От атлантите ли сме произлязли?

    4. Странджа - планина с много лица. 

    5. Съвременните мистерии на България. 

     

    3. „Живот в скалите” от Мария Лалева, „Книгомания”, 15,00 лв.

    Романът на Мария Лалева „Живот в скалите" е драматична история между философията и притчата, между живота и смъртта.

    Провокира читателя да задава въпроси, да намира лични отговори, да преживее най-силните човешки емоции – от сълзи до смях, от страдание и усещане за загуба до тържество на красотата, любовта и истината.

    Мария Лалева е автор на стихосбирките „Не съм ви ближна“ и „Личен архив“. Лалева е изпълнителен продуцент и сценарист на пълнометражния филм „Дамасцена“. Освен това тя споделя, че е започнала да пише и сценарий по историята на „Живот в скалите". Цитати от творбата се въртят в интернет пространството и заслужено впечатляват читателите с проникновена и задълбочена мисъл.

    „Любовта е за показване, момиче, не тъгата.“

    „Не се страхувай от смъртта, сине! Не е страшно да останеш без мен. Много по-страшно е да останеш без себе си. Надгробните плочи са всъщност за живите.“

    „Мислех, че най-страшното е да ме разлюби жена, която обичам. Триста пъти "Не"! Хиляда пъти! Страшно е да ме помни. И хиляда по хиляда – да я помня аз. Неизживяната... Недоизживяната...“

     

    4. „Вещерът 1 - Последното желание” от Анджей Сапковски, „Сиела“, 13 лв.

    Това е книгaтa, ĸoятo дaдe нaчaлoтo нa пopeдицa, вдъxнoвилa ĸyлтoвaтa cepия poлeви игpи Тhе Wіtсhеr и родила eдин oт нaй-иĸoничнитe пepcoнaжи нa paзвлeĸaтeлнaтa индycтpия – вещера Гepaлт oт Pивия, Белия вълк.

    Още с излизането си „Πocлeднoтo жeлaниe” променя зaвинaги пpeдcтaвитe зa cъвpeмeннo фeнтъзи, yмeлo пpeплитaйĸи мoтиви oт ĸлacичecĸитe пpиĸaзĸи, изтoчнoeвpoпeйcĸaтa митoлoгия и ĸpиминaлнитe иcтopии нa Peймънд Чaндлъp.

    Toй нe e гepoй. He e pицapят нa бял ĸoн, ĸoйтo cпacявa дeвoйĸaтa в пocлeдния мoмeнт. Toй e пpoфecиoнaлиcт, ĸoйтo yбивa чyдoвищa cpeщy зaплaщaнe, удобно лавирайки между различните прослойки на обществото. Помага на просяци срещу медни монети и отказва златото на крале, ако задачата противоречи на кодекса му. Beщep – eдин oт пocлeднитe пpeдcтaвитeли нa лeгeндapнa ĸacтa oт мyтaнти, cъздaдeни, зa дa ce изпpaвят c мeч в pъĸa cpeщy вcичĸo, ĸoeтo дeбнe в мpaĸa, oтвъд oгньoвeтe нa чoвeшĸитe ceлищa. Toй e лeгeндa. И тoвa e нaчaлoтo нa нeгoвaтa иcтopия!

     

    5. Тревожни хора“ от Фредрик Бакман, Сиела“, 16,90 лв.

    Крайно неуспешен банков обирджия се заключва заедно със свръхентусиазиран брокер, двама кисели любители на „ИКЕА”, жена в напреднала бременност, суициден мултимилионер… и заешка глава.Сградата е обсадена, а на полицията се налага да води преговори и да носи пица. В крайна сметка заложническата драма има щастлив край – обирджията се предава и пуска всички, но когато полицаите нахлуват в апартамента, вътре няма никого.

    Започват серия объркани разпити на свидетели, при което възникват няколко въпроса, около които се заформя класическа мистерия:Как е успял да се измъкне обирджията?Защо всички са толкова ядосани?И какво всъщност не им е НАРЕД на хората в днешно време?

     

    6. „Тънкото изкуство да не ти пука“ от Марк Менсън, „Хермес“, 14,95 лв.

    Социалните мрежи и наложената консуматорска култура подхранват масово един постоянен идеал за щастие: безоблачно и безпроблемно битуване, вечна любов, привлекателна външност, вдъхновяваща и високоплатена работа... С две думи – живот за завиждане. 

    Гарантираните начини да го постигнем обаче все повече заприличват на сапунен мехур, който Марк Менсън - авторът на тази книга спуква, заявявайки следното:

    „Целият този сладникав позитивизъм и радостни врели-некипели за самопомощ наблягат най-вече на това, което ви липсва. Ключът към добрия живот е да не ви пука за това да трупате още и още, а да ви пука само за истинските и важните неща“.

    Но преди да осъзнаем това, се налага да осмислим голяма част от неприятните истини и да имаме реалистични очаквания. Марк Менсън развенчава редица установени „житейски правила“ и прави доста шокиращи заявления, докато ни въвежда в тънкостите на изкуството да не ни пука.

     

    7. ОрганИЗИрай се!“ от Изабел Овчарова, Егмонт“, 14,90 лв.

    „Създавам свои планери от години и съм много щастлива, че мога да споделя този планер с всеки един от вас. В него ще откриете всичко, което съм смятала и все още смятам за важно. Ще бъда много щастлива, ако ОрганИЗИрай се! се превърне в инструмент, който ви помага да успокоите ума си, да се почувствате уверени и най-вече... организирани!

    Създаден е с любов и е пълен с елементи, които да ви напомнят, че всичко е възможно. Пожелавам ви да го усетите!“ - Изабел Овчарова

     

    8. „Очевидната скрита истина за емоциите“ от Хули Леонис, „Апостроф“, 13,99 лв.

    Емоциите са ключът към развиването на интуитивната ни връзка със себе си, а следователно и към постигането на личен успех, щастие и любов извън рамката на чужди модели.

    Готови ли сте да поемете на пътешествие към дълбините на емоционалния си свят?Хули Леонис ни представя една различна книга. Тя е предназначена за всички, които искат да се погрижат за собствените емоции или за тези на децата си. В нея авторът съчетава своите задълбочени познания за родовата енергия с най-новите си астрологични изследвания.Той споделя с нас каква е тайната на Венера, как да разберем женската енергия и да се свържем отново с емоционалния си свят. Защото именно през него минава пътят към собствената ни истина, който води до нашето лично щастие. А Хули Леонис ни повежда натам с уникалния си стил на поднасяне на информацията, който ни кара да се потапяме в текста с удоволствие и да го преживяваме.Позволете си да се свържете отново с личното си щастие!

     

    9. „Да оцелееш като родител 2 - Майко мила“ от Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова, „Сиела“, 16,90 лв.

    След успехът на първата част -  "Да оцелееш като родител", създателките на сайта "Майко Мила!" - Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова зареждат с позитивност с още 37 ужасно смешни, вълнуващи и поучителни истории, от които ще разберете, че не е чак толкова страшно!

    Как се оцелява, когато си самотна майка на три деца? Как се преживява хроничната умора? Какво е да имаш „различно“ дете? И защо да чуеш, че си болна, понякога е най-хубавото нещо на света? А сега добавете и съвсем обичайните тревоги и вълнения – как да информираме партньора, че ще става баща, къде да го родим това дете, при това, ако може, при най-добрите и щадящи условия и за майката, и за бебето!

    След това се започва – някой няма да иска да яде, друг вечно ще подсмърча, трети ще го гледат строго и укорително на родителската среща, някой ще има глисти, друг – въшки, а някои майки направо ще си мечтаят да са се родили в джунглата и да имат бебе антилопа. Защото бебето антилопа не се въргаля в локвите, не търчи да пресича улици като гламаво и не си бърка с вилица в очите!

    Накрая не ни остава нищо друго освен да си кажем, че каквото и да се случва, все пак важното е да сме здрави и да се грижим за себе си, за да може и другите около нас да са добре. Защото това е то да си родител - едно безкрайно приключение, в което има от всичко по малко – и смях, и тъга, и болка, и радост. Но всичко винаги си заслужава и не бихме го заменили за нищо на света.

     

    10. „12 правила за живота - Противоотрова срещу хаоса“ от Джордан Б. Питърсън, „Гнездото“, 24,95 лв.

     Това не е книга от един психолог за психология. Нито е класическата книга за самопомощ и личностно развитие. Тя е много повече от това. В нея си дават среща психология, философия, литература и религия. И един брилянтен ум.

    Западните медии наричат Джордан Питърсън „един от най-значителните съвременни мислители“ и „най-влиятелният интелектуалец на западния свят“, а милиони млади хора са вдъхновени от личността и словото му.

    В своите „12  правила за живота“ прочутият психолог отговаря на най-сложните въпроси, които вълнуват всеки човек, като виртуозно преплита есенцията на хилядолетната човешка мъдрост, изумителните открития на авангардната наука и посланията на великата литература и философията. Питърсън разбива много от стереотипите на съвременното мислене. И в същото време издига на по-високо ниво съвременното разбиране за човешката личност. 

    Книгата е световен бестселър с продадени над 3 милиона копия за една година.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 16 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 17 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 22 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 23 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 23 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам