четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2945 прочитания

    Българската песен за Евровизия – победител в международна класация

    Виктория ще бъде българският представител на 65-тото издание на Евровизия, което се очаква да се проведе през 2021 година
    09 април 2020, 15:16 a+ a- a

    Българската песен за Евровизия Tears Getting Sober на Виктория Георгиева, е големият победител в международна класация на телевизия Out TV, в която зрители и професионално жури гласуваха за своите фаворити от Евровизия, съобщи БНТ.

    Тазгодишното издание на конкурса беше отменено заради пандемията от коронавирус. Това накара много телевизии, радиа, печатни и дигитални издания по света да търсят алтернативни начини за определяне на най-популярните песни от отмененото издание на песенния конкурс.

    Една от медиите с най-представителни и мащабни допитвания е Out TV. Тя е базирана в Нидерландия и има телевизионни канали и зрители също в САЩ, Канада, Испания, Полша, Белгия, Швеция и Израел, уточняват още от БНТ.

    БНТ 1 ще излъчи на живо на 16 май специалното шоуто Eurovision – Europe Shine a Light от 22:00 часа. Телевизионната програма няма да има конкурсен формат и ще представи песните и артистите, които щяха да вземат участие в отменената Евровизия 2020. Българският представител на Евровизия Виктория също ще бъде част от шоуто. Тя ще запише видео послание за феновете на конкурса в цял свят, а песента на България Tears Getting Sober ще прозвучи в ефира на националните телевизии и радиа в цяла Европа и Австралия.

    Виктория ще бъде българският представител на 65-тото издание на Евровизия, което се очаква да се проведе през 2021 година, съобщиха още от БНТ.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 56 минути
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 2 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 4 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 5 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 5 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки