неделя, 17 януари 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  854 прочитания

  Kaufland България е номинирана в Европейските бизнес награди за околна средa

  Конкурсът е организиран под патронажа на ЕК и цели да стимулира устойчиви еко практики от страна на бизнеса
  09 юни 2020, 11:45 a+ a- a

  Kaufland България получи номинация в категория „Мениджмънт“ на тазгодишното издание на Европейските бизнес награди за околна среда, съобщиха от компанията.

  Номинацията нарежда Kaufland България сред компаниите от целия континент, отличаващи се с целенасочени политики в направленията устойчиво развитие, еко-иновации и опазване на околната среда. Конкурсът е организиран под патронажа на Европейката комисия и цели да стимулира устойчиви еко практики от страна на бизнеса. 

  „Изключително горди сме с номинацията на Kaufland България на Европейските бизнес награди за околна среда 2020-2021! Щастливи сме най-вече поради факта, че усилията, които полагаме и на национално, и на международно групово ниво, могат да послужат за добър пример и да вдъхновят още компании да действат като нас. Наша цел е да ограничаваме негативното въздействие от собствената си дейност върху околната среда, както и да стимулираме навици за устойчиво потребление сред клиентите“, коментира Иван Чернев, председател на управителния съвет на Kaufland България.

  През последните години Kaufland България е вложила над 12 млн. лв. в политики, свързани с опазването на околната среда, като фокус са инвестициите в енергийна ефективност, както и намаляването на пластмасата за еднократна употреба. В дългосрочен план Kaufland България има за цел да намали употребата на пластмаса в собствените си обекти с минимум 20% до 2025 и да използва 100% рециклируеми опаковки на продуктите собствена марка.

  Компанията спечели правото да участва в Европейските бизнес награди за околна среда 2020-2021 след успешното си представяне в категория „Околна среда“ на Наградите за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите за 2019 година. Победителите в европейския конкурс ще бъдат обявени на церемония, планирана за края на 2020 година.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  Англия и Шотландия ще изискват тест за коронавирус от 18 януари
  За пътуващите до Англия се запазва възможността за съкращаване на карантината след отрицателен резултат от тест, направен за собствена сметка на 5-ия ден от самоизолацията
  преди 2 дни
  „Биодит“ излиза на борсата
  Това ше е първото IPO на Пазара за растеж на Българската фондова борса - BEAM
  преди 2 дни
  Колко ефективна е единична доза от всяка от наличните ваксини срещу Covid-19?
  Какво знаем до момента според публикуваните данни?
  преди 2 дни
  БХРА: Една трета от ресторантьорския бизнес фалира
  Според асоциацията мораториумът върху кредитите трябва да трае минимум 2 години
  преди 2 дни
  Николова: 6 400 чартъра се очакват това лято на Летище Бургас
  Зимните ни курорти са пълни на 40%, а спа дестинациите са резервирани на 100%, заяви министърът на туризма