четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2278 прочитания

    България е сред най-безопасните туристически дестинации в света

    Страната ни ще ползва печат за безопасност и хигиена от Световния съвет за пътувания и туризъм
    10 юни 2020, 09:09 a+ a- a

    България е част от туристическите дестинации с печат за безопасност и хигиена  (Safety and hygiene travel stamp), става ясно от съобщение на Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC).

    Организацията проектира специалния печат Safe Travels stamp, за да даде възможност на пътниците да идентифицират дестинациите и местата за настаняване по целия свят, приложили високи стандарти за безопасност и хигиена.

    Световният съвет за пътувания и туризъм стартира първата от редица нови световни мерки като част от своите протоколи за безопасно пътуване, предоставящи насоки за доставчиците на туристически пътувания и туристите относно хигиената, дезинфекцията и физическото разстояние.

    Целта на тези протоколи е да въведат планове за действие, които да оптимизират усилията на бизнеса за възстановяване на сектора след кризата от COVID-19. Към момента протоколите обхващат различни сфери – хотели, ресторанти, авиация, летища, туроператори, пазаруване на открито, конгресни центрове, като са взети предвид препоръките на  Световната здравна организация, и ще бъдат актуализирани при промяна в епидемиологичната обстановка.

    Указанията, които Министерството на туризма е изготвило за местата за настаняване и заведенията за хранене, отговарят на издадените протоколи от WTTC, което прави страната ни част от тази инициатива, поясняват от ведомството. Тя е подкрепена също от Световната организация по туризъм, Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) и др.

    „Печатът е жизненоважен за възстановяването на доверието на потребителите в световен мащаб, за да могат пътниците да бъдат сигурни, че са налице засилени стандарти за хигиена, и да пътуват безопасно“, коментира Глория Гевара, президент и изпълнителен директор на WTTC. Тя очаква през следващите дни и седмици да се присъединят още дестинации, което показва успеха и значението на печата за безопасни пътувания на WTTC.

    На сайта на световната организация е поместено изказване на българския министър на туризма: „Туризмът е кауза, която носи по-добро бъдеще за всички, и заедно можем да решаваме кризи и предизвикателства. Приветстваме инициативата за безопасни пътувания от WTTC, която ще осигури бързо възстановяване на туристическия сектор след световната пандемия с COVID-19 и ще възстанови доверието на пътуващите“, коментира  министър  Ангелкова.  

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 2 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 3 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 5 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 7 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк