четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3095 прочитания

    Връчиха годишните награди на AIBEST

    Вижте кои са победителите
    05 октомври 2020, 17:34 a+ a- a

    На официална церемония в Бургас Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии отличи най-добрите компании и проекти в сферата на високотехнологичния бизнес у нас.

    Наградата за „Работодател на годината“ спечели технологичната компания SoftServe Bulgaria, която предоставя модерни технологии и решения на клиентите си вече 27 години. Призът беше връчен от кмета на Бургас Димитър Николов, който от своя страна получи специалната награда за партньор в развитието на екосистемата на високотехнологичния бизнес.

    Experian България бе обявена за победител в категориите „Проект на годината“ и „Най-добра IT компания за 2020“. Компанията е глобален лидер в предоставянето на информация и аналитични решения за бизнес клиенти и потребители. У нас служителите на Experian са над 1000 специалисти и софийският офис е стратегически център от където се извършват операции от анализи на данни, през разработване на продукти, до внедряването им при клиентите. Компанията впечатли журито с разработената cloud-based Software as a Service платформа за кредитни решения, която ускорява достъпа на клиентите до най-новите предлагани иновации, като осигурява изключителна адаптивност спрямо нуждите им.

    С наградата „Иновация на годината“ беше отличена технологичната компания BULPROS, за разработения от тях продукт Power Teams 365. Дигиталното решение позволява членовете на екипа и клиентите взаимодействат и получават достъп в реално време до информация и процеси. Така се рационализират ключови процеси в цялата организация и се подобрява използването и разпределянето на ресурсите.

    За „Най-добра компания за аутсорсинг на бизнес процеси за 2020“ беше обявена Sutherland България. Компанията има 4 офиса в България в София, Пловдив, Бургас и Варна и над 2500 служители. През последната година компанията постига голям растеж, като продължава да обслужва над 20 глобални брандове и добавя нови услуги в портфолиото си.

    Наградата за корпоративна социална отговорност беше присъдена Telus International, която преработи цялостната си стратегията в рамките на по-малко от месец с цел да помогне на местните общности, засегнати от ситуацията с COVID-19.

    Наградата за „Най-добра стратегия за устойчивост на бизнеса по време на криза“ беше връчена на ADataPro. Кампанията поставя акцент в стратегията си в три направления: автоматизацията на процеси и повишаване на ефективността; осигуряване на непрекъсваемост на услугите към своите клиенти; поддържане на устойчива мотивация и ангажираност на служителите.

    За технологична бизнес сграда на годината членовете на AIBEST отличиха Сграда 3, на Garitage Park.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 4 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 5 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам
    преди 21 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 21 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 22 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място