петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2771 прочитания

    Топ 10 най-продавани книги на „Сиела“ за октомври 2020

    Ето кои са най-търсените заглавия в България през изминалия месец
    02 ноември 2020, 14:04 a+ a- a

    „Фермата - Голяма ФЕРМАстична книга за умни деца“ е начело на класацията на веригата книжарници „Сиела” на най-продаваните книги през октомври. Вижте кои други заглавия попадат в топ 10:

    1. Фермата - Голяма ФЕРМАстична книга за умни деца, Booktrading, 5,99 лв.

    ФЕРМАТА представя издание за деца, в което ще могат да оцветяват картинки, да откриват разликите, да се научат да изписват буквите.

    Помогнете на вашето дете да развие своето въображение и творческо мислене, за да укрепите неговата самоувереност и да подобрите социалните му умения. Подбраните в тази книга задачи ще развият основните мисловни процеси на детето ви, ще засилят концентрацията му и ще усъвършенстват фината моторика на ръката. Наблюдавайте и насърчавайте интелектуалното и емоционалното развитие на вашето дете. Позволете му да сбърка, за да се научи!

    2. Куклите от Венета Райкова, Ентусаист, 18 лв.

    Осмелете се да повдигнете завесата и да се потопите в този свят на интриги, мръсни игри и много звезден блясък... Венета Райкова разказва за залеза на една музикална империя. За някои играта приключва, а за други едва сега започва!

    Рая управлява най-голямата музикална компания у нас, но само за миг всичко се срива за нея и тя попада в затвора. Дали е жертва, или победител? Ще стане ясно, когато тази силна жена излезе на свобода и поиска да си върне своето.Съпругът й Божидар е най-успешният музикален продуцент в държавата. Той може да сбъдва мечти и да създава звезди, но увлечен в многобройните си авантюри с жени, отдавна е загубил посоката в личния си живот. 

    Певиците на „Куклите“ са обожавани от всички и това ги е превърнало във вечно недоволни от живота си глезли. Те имат бляскава кариера, но копнеят да намеря идеалния партньор. Често обаче се лутат в избора на мъж, защото не могат да си отговорят на въпроса какво искат от половинката си  – пари, любов или секс.Само от „Куклите“ ще разберете какво се случва зад затворените врати на музикалния бизнес и в спалните на обожаваните от всички певици. Любов и омраза, подли номера, кражби на мъже и песни, ярост и мъст са част от ежедневието на куклите.

    3. Фермата - Алманах - Традиции и празници на българите от Петя Банкова, Рачко Попов, A T Publishing, 34,90 лв.

    „Алманах – Традиции и празници на българите“  представя богатството, красотата и многообразието на българските обичаи. Той е изчерпателен източник на знания за всеки, който иска да опознае пъстротата на българската традиционна обредност.

    Безценен подарък и идеално допълнение към семейната библиотека на всеки българин. „Алманах – Традиции и празници на българите“ ще ви отведе в забравения свят на нашите деди.

    4. Живот в скалите от Мария Лалева, Книгомания, 15,00 лв.

    Романът на Мария Лалева „Живот в скалите" е драматична история между философията и притчата, между живота и смъртта.

    Провокира читателя да задава въпроси, да намира лични отговори, да преживее най-силните човешки емоции – от сълзи до смях, от страдание и усещане за загуба до тържество на красотата, любовта и истината.

    Мария Лалева е автор на стихосбирките „Не съм ви ближна“ и „Личен архив“. Лалева е изпълнителен продуцент и сценарист на пълнометражния филм „Дамасцена“. Освен това тя споделя, че е започнала да пише и сценарий по историята на „Живот в скалите". Цитати от творбата се въртят в интернет пространството и заслужено впечатляват читателите с проникновена и задълбочена мисъл.

    „Любовта е за показване, момиче, не тъгата.“

    „Не се страхувай от смъртта, сине! Не е страшно да останеш без мен. Много по-страшно е да останеш без себе си. Надгробните плочи са всъщност за живите.“

    „Мислех, че най-страшното е да ме разлюби жена, която обичам. Триста пъти "Не"! Хиляда пъти! Страшно е да ме помни. И хиляда по хиляда – да я помня аз. Неизживяната... 

    5. 12 принцеси от Иво Сиромахов, Сиела, 19,90 лв.

    Имало едно време… дванайсет принцеси, които живеели в далечни царства в непознати земи и които смело се изправяли пред вълнуващи приключения. Отгърни вълшебните страници на тази книга и ги последвай в техните светове, пълни с толкова много чудеса.

    И в онези мигове, преди да заспиш, докато тихият глас на мама ти чете приказка за някоя от принцесите, ще разбереш, че всичко е възможно – само да го пожелаеш силно!

     

    6. Фермата - Алманах - История на българщината от проф. Пламен Павлов, проф. Милко Палангурски, A T Publishing, 34,90 лв.

    Луксозно издание на Алманаха от риалити предаването Фермата представя историята на България така, както не сте я виждали до момента. Алманахът е изчерпателен и безценен за всеки, който иска да пътува назад във времето и да разбере защо и как стигнахме до мястото, където сме днес.

    За създаването на Алманаха екипът на Фермата се доверява на сдружение „Българска история“. В книгата са проследени събитията от Първата българска държава, през Средновековието, годините на Османското иго и следосвобожденската история, има и глави, посветени на развитието на българската литература и спортните успехи на страната. Написана е една глава, в която се съдържат изцяло научните постижения на българите. В Алманаха има и част за родното културно-историческо наследство извън страната. Книгата съдържа общо петнайсет глави.

    7. Планините на България от Иван Панкев, Сиела, 38 лв.

    Иван Панкев е фотограф и пътешественик, обиколил всички 42 планини в страната ни. В тази книга той разказва в 54 пътеписа приключенията си при изкачванията на техните първенци, както и на някои други емблематични върхове. Неговите истории и снимки обхващат и четирите годишни времена, включително и най-свирепите зими. По пътя си той среща диви кози, сърни и стада коне, снима ендемични за България биологични видове, пълноводни водопади и мистични пещери, мегалитни светилища и антични крепости. Минава по места, където отдавна не е стъпвал човешки крак, далеч от утъпканите пътеки, сред пущинаците и трънаците, за да види призрачни сгради и забравени красоти.

    В този албум с фотописи са събрани пет разказа за Стара планина, четири за Родопите, по три за Рили и Пирин, два за Средна гора и по един за останалите планини в страната ни. Авторът е пътешествал както из цяла България, така и до някои от най-далечните места на Земята – изкачвал е вулкан в Южна Америка, пътувал е на автостоп из Близкия изток и с лодка по река Амазонка. Неговите странствания по света само го правят още по-страстен любител на българската природа и ценител на нейното многообразие.

    8. Дневникът на един дръндьо - книга 14 - От нищо нещо от Джеф Кини, Duo Design, 17,90 лв.

    Неочаквано наследство от далечната леля Реба предизвиква разпален дебат в семейството и ражда какви ли не щури идеи – звукозаписно студио за бандата на Родрик, подземна арена за лазерните битки на Грег, модерна кухня за мама, колекционерски фигурки за макета на татко или басейн, пълен с пудинг, за Мани? Но кой ще надделее?

    Започва мисия Къща мечта. Тя обаче разбива на пух и прах всяка мечта и поставя началото на поредица от нелепи случки и катастрофални последици като нашествие от колония гризачи, освобождаване на водопроводните тръби от чудовище и натъкване на токсична плесен, плъзнала по стените на къщата...

    Животът на семейство Хефли се превръща в борба за оцеляване, а състоянието на къщата след ремонта може да се окаже дори по-страшно от първоначалното...

    9. Менгеле - Ангелът на смъртта от Дейвид Маруел, Сиела, 17,90 лв.

     Безкрайна върволица от влакове се точи по наскоро положените коловози, насочващи ги през главния портал към сърцето на лагера, за последна спирка недалеч от газовите камери...

    Йозеф Менгеле е навярно най-известният военнопрестъпник на всички времена. Разкритията за неговите чудовищни експерименти в Аушвиц го превръщат в символ на жестокостта и безмилостната ефективност на нацистката идеология. Той посреща влаковете, пристигащи на перона на концлагера, определя на място кой ще живее и кой ще умре в газовите камери, подбира лагерници, включително деца, за садистични опити, разпорежда извършването на немислими жестокости.Дейвид Дж. Маруел е бил ръководител в Службата за специални разследвания към Министерството на правосъдието на САЩ, натоварени със случая „Менгеле“. В своята авторитетна биография той изследва в смайващи детайли неговия живот – образованието му, научните му интереси преди войната, участието във военни действия като част от отговорната за масови кланета SS дивизия „Викинг“, назначаването на ръководен пост в Аушвиц и последвалото успешно бягство в хаоса след капитулацията на Германия.Маруел детайлно проследява тайния живот на Менгеле в Южна Америка, отношенията с близките му и особено с неговия син, контактите с Айхман и други нацистки престъпници, избегнали правосъдието. Той е част от екипа, който изследва предполагаемите останки на Менгеле, открити в бразилско гробище, и подробно описва изследванията, които трябва да докажат, че десетилетното търсене на Ангела на смъртта е приключило.

    10. Раненият рицар от Л. Дж. Шен, Сиела, 17,90 лв.

    Луна Рексрот е любимото на всички красиво цвете.

    Миловидна. Грижлива. Щедра. Тиха. Фалшива.

    Под момчешките дрехи и крехката ѝ външност се крие мо-миче, което всички обичат (и съжаляват). Тя знае какво и кого иска. Луна иска момчето от къщата на дървото, което я научи да ругае на езика на знаците.

    Същото, което я научи да се смее. Да живее. Да обича.

    Найт Коул е любимият на всички футболен герой.

    Великолепен. Атлетичен. Силен. Обожаван. Лъжец.

    Безразсъден разбойник, който сваля само с поглед, но има очи единствено за момичето, което живее от другата страна на улицата: Луна.

    Само че тя се е променила. Неговата помощ вече не ѝ е необходима. И иска да отиде далеч, за да избяга от него и от стотиците жени в ръцете му.

    Двама души, които се нараняват от години. И само в яростта на болката могат да открият пътя един към друг.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 53 минути
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове
    преди 16 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 17 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 18 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 19 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ