събота, 27 февруари 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1209 прочитания

  Кои са най-ярките и успешни имена в българската предприемаческа екосистема?

  42 български компании и личности ще се съревновават на регионалния финал на Централноевропейските стартъп награди
  04 ноември 2020, 15:05 a+ a- a

  42 са българските компании и личности, които ще се съревновават на регионалния финал на Централноевропейските стартъп награди (Central European Startup Awards) през декември.  Гласуването за най-добрите стартиращи компании, коуъркинг пространства, инвеститори, акселераторски програми и личности в България е отворено до 15-ти ноември.

  У нас инициативата се организира за пета поредна година, а зад нея застават Българската стартъп асоциация - BESCO.

  В сравнение с миналата година, състезанието през 2020 привлича още повече участници - над 740 уникални номинации на местно ниво. Различното тази година е, че всички финалисти в 10-те категории се класират директно за участие в регионалния кръг на състезанието. BESCO организира и национален кръг, за да награди най-добрите компании и личности от стартъп екосистемата и да им даде заслуженото признание за усилената работа през 2020. Изборът на победители на национални ниво цели да ангажира стартъп общността в разпознаването на най-отличилите се компании, личности, споделени работни пространства, акселераторски програми и инвестиционни фондове.

  Форматът включва няколко етапа, като в момента тече гласуване от страна на жури в състав: Павлина Димитрова, директор на Bulgaria Innovation Hub в Силициевата долина, Леона Асланова, основател на Innovation Starter, Александър Дурчев, изпълнителен директор на All Channels Communication Group, Илия Кръстев, изпълнителен директор на A Data Pro, Владимир Данаилов, изпълнителен директор на Фонд мениджър на финансовите инструменти в България, Момчил Василев, изпълнителен директор на Ендевър България, Жанет Тодорова, ко-директор на Founder Institute Sofia и Тодор Гигилев, изпълнителен директор на Dreamix.

  Решаващият глас обаче може да се окаже този на публиката - всеки може да гласува за своя фаворит във всяка от 10-те категории на този линк: https://bit.ly/2HNy2qF.

  Победителите за България ще бъдат обявени по време на онлайн събитие, което ще бъде предавано на живо във фейсбук страницата на BESCO - The Bulgarian Startup Association, на 27-ми ноември, след което ще продължат в надпреварата на регионално ниво срещу финалистите от Австрия, Полша, Чехия, Словакия, Сърбия, Словения, Хърватия, Румъния, Унгария, Литва, Латвия и Естония. Събитието за обявяване на регионалните победители ще се случи на 10 декември на страницата на CESAwards във Фейсбук.

  Финалният етап на състезанието е глобалният финал Global Startup Awards, в който ще се включат регионалните победители от всички 10 региона в Европа, Азия и Африка.

  Генерален партньор на инициативата тази година е Европейската инвестиционна банка (EIB). 

  „Вълнуващо е, че има повече от 700 номинации, които са доказателство за наличието на огромен талант и предприемачество в България. Този конкурс ще допринесе за популяризиране на успешните истории на редица стартиращи компании и ще увеличи възможностите за финансиране. Пожелавам успех на всички участници в конкурса“, сподели вицепрезидентът на ЕИБ Лиляна Павлова.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 18 часа
  Над 200 компании с интерес да сключат договори със студенти
  До 31 май ще бъде утвърден Списък със специалностите, за които се поемат разходите за обучение на студенти
  преди 18 часа
  Вълчев: Ще имаме близо 270 училища със STEM центрове
  Днес децата учат повече от електронни устройства и източници, заяви министърът на образованието
  преди 18 часа
  Ангелов: До месец, месец и половина ще имаме пълен контрол на епидемията в страната
  Втората доза от всички ваксини се пази, страната има готовност да поръча руска ваксина, когато тя получи разрешение за употреба в ЕС
  преди 19 часа
  До три месеца ЕС въвежда „зелен сертификат“ за ваксиниране
  Около 8% от възрастното население в ЕС вече е ваксинирано, заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен
  преди 21 часа
  Повече от половината от българските ИТ компании са увеличили приходите си през 2020
  83% от компаниите, които са назначили служители през 2020, планират да наемат още в близко бъдеще, сочи ново проучване
  преди 21 часа
  Лек ръст на бизнес климата през февруари
  Подобрение се наблюдава в строителството и сектора на услугите, показват данните на НСИ