вторник, 23 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3831 прочитания

    Топ 10 най-продавани книги на книжарници „Сиела“ за ноември 2020

    Ето кои са най-търсените заглавия в България през изминалия месец
    14 декември 2020, 13:59 a+ a- a

    „Фермата - Алманах - Традиции и празници на българите“ е начело на класацията на веригата книжарници „Сиела” на най-продаваните книги през ноември. Вижте кои други заглавия попадат в топ 10:

    1. Фермата - Алманах - Традиции и празници на българите от Петя Банкова, Рачко Попов, A T Publishing, 34,90 лв.

    „Алманах – Традиции и празници на българите“  представя богатството, красотата и многообразието на българските обичаи. Той е изчерпателен източник на знания за всеки, който иска да опознае пъстротата на българската традиционна обредност.

    Безценен подарък и идеално допълнение към семейната библиотека на всеки българин. „Алманах – Традиции и празници на българите“ ще ви отведе в забравения свят на нашите деди.

    2. Лейди Гергана 2 от Цветелина Цветкова, Пощенска кутия за приказки, 12 лв.

    Тя е Лейди Гергана и е от Северозападна България! И отново е тук. Новите приключения на Гергана Кметска, разказани от Цветелина Цветкова са също толкова абсурдни, хаотични и шантави, подправени с грубоват, първичен и заразителен хумор.

    „Казвам се Гергана. Преди сички ме знаеха като Гергана Кметска и така ми вика̀а, ама съ̀га вече се ебават с мене и ми викат Лейди Гергана. Викат ми така, що ми се случѝ нещо, кое не съм си мислѝла некога, че че ми се случи. Я много неща не съм верва̀ла, че че ми се случат, що не съм зная̀ла, че ги има. Не че съм проста или не съм ги вижда̀ла у интернет или у телевизора, ама не съм си мислѝла, че некой ден че дойдат на мо̀йта гла̀ва. Я си живѐх що-годе до̀бро у село. Баща ми е кмет, преди него и деда̀ ми е бил кмет, и я си чѐках кротко да ми дойде ред и на мене. И ка си чека̀х, така си еба̀ ма̀кята...“

    3. 365 дни от Бланка Липинска, Сиела, 18 лв.

    Книгата „365 дни“ скандализира света и се превърна в бестселър.

    Не по-малко шокираща се оказа и екранизацията. Историята, придружена с нажежаващи кадри, стана абсолютен хит. „365 дни“ от полската авторка Бланка Липинска се превърна в световна сензация, когато стрийминг платформата Netflix откупува правата за филмова адаптация. Филмът, с участието на полската актриса Анна-Мария Секлуцка и италианския красавец Микеле Мороне, светкавично печели сърцата на няколко поколения зрители, превръщайки романа в едно от най-търсените заглавия на годината. Еротичната литература се сдоби с ново любимо име, а „365 дни“ е първа част от трилогия, която предстои да се развие и на екран.

    Разтърсваща, еротична и чувствена история, която вдъхнови хитовия филм „365 дни“!

    4. Спароу от Л. Дж. Шен, Сиела, 17,90 лв.

    Най-новата книга на Л. Дж. Шен, авторката на „Раненият рицар“ и „Крадецът на целувки“.

    Врабчето олицетворява свободата. В миналото моряците си правели татуировки с врабчета за всеки пет хиляди пропътувани морски мили.

    Трой Бренан. Всяко момиче в Бостън знае името му. Син на убит мафиот. Разбивач на сърца със стоманеносини очи. Човекът, който може да ти свърши всяка работа – законна или не. А, да, той е и моят нов съпруг.

    Спароу Рейн. Това съм аз. Не че някой знаеше името ми, преди той да нахлуе в живота ми.

    Но след това той ме окова. Отвлече ме. Отне всяка надежда да избягам и да живея така, както искам. Просто отряза крилете ми.

    Имах мечти, но ми бе забранено да ги следвам. Нямах идея защо ме взе за жена – не знаех, че дори подозира за съществуването ми. Но вече знам, че ако го вбеся, ще бъда наранена.

    Аз съм пленницата на Звяра. И не мисля, че ако го опозная, той ще се превърне в принц. Но трябва да разбера защо избра мен сред всички други момичета, които можеше да има в миг.

    5. Веселин Маринов - От любов, автор - Веселин Маринов, Сиела, 25 лв.

    „От любов“ е луксозно издание с твърди корици на автобиографичната книга на Веселин Маринов. Книга за мечтите ми и за тяхното сбъдване. От безгрижното детство в Полски Тръмбеш, където се роди любовта ми към поезията и рок музиката, през казармата, където вече пеех песните на любимите ми световни групи, през студентските години и поканата да стана част от група „Импулс”, през решението да поема по собствен път, включително в Германия, която завинаги ме промени, през завръщането и дългогодишните ми работа и приятелство с Тончо Русев и Евтим Евтимов, за най-щастливите и най-трудните мигове в личния ми живот, та чак до днес...

    6. Тревожни хора от Фредрик Бакман, Сиела, 16,90 лв.

    Крайно неуспешен банков обирджия се заключва заедно със свръхентусиазиран брокер, двама кисели любители на „ИКЕА”, жена в напреднала бременност, суициден мултимилионер… и заешка глава.Сградата е обсадена, а на полицията се налага да води преговори и да носи пица. В крайна сметка заложническата драма има щастлив край – обирджията се предава и пуска всички, но когато полицаите нахлуват в апартамента, вътре няма никого.Започват серия объркани разпити на свидетели, при което възникват няколко въпроса, около които се заформя класическа мистерия:Как е успял да се измъкне обирджията?Защо всички са толкова ядосани?И какво всъщност не им е НАРЕД на хората в днешно време?

    7. Фонтани на мълчанието, Рута Сепетис, Сиела, 18,00 лв.

    Мадрид, 1957 г. Под фашистката диктатура на Генералисимус Франко Испания крие мрачна тайна. Туристи и чуждестранни бизнесмени пристигат на талази в Испания с приветливото обещание за слънце и хубаво вино. Сред тях е 18-годишният Даниъл Матисън, син на петролен магнат, който пристига в Мадрид с родителите си с надеждата да усети връзка с родината на майка си през обектива на своя фотоапарат. Фотографията го сблъсква с Ана, чието семейство се бори с променливата си съдба под дългата сянка на Гражданската война. Снимките на Даниъл поставят неудобни въпроси, а опасности надничат зад ъгъла. Той е притиснат в ъгъла, поставен пред трудно решение, което трябва да вземе за да защити хората, които обича. Животи и сърца се сблъскват, а слънчевият испански град открива своята изненадващо мрачна сърцевина.

    8. Тайната на Диор, Наташа Лестър, Сиела, 18 лв.

    „Тайната на Диор“ е роман, в който красотата и вдъхновяващата сила на модата контрастира на бруталната разрушителна мощ на войната. Главни героини в тази история са жените пилоти и тайни агенти, помагали на Съпротивата срещу нацистка Германия, рискували и загубили живота си в борбата за свобода.

    Техните съдби, които писателката Наташа Лестер базира на съдбите на реални участници във Втората световна война, се разкриват постепенно, нареждат се като парченца от пъзел в една епична картина на епохата, променила веднъж завинаги целия свят.

    9. Живот в скалите от Мария Лалева, Книгомания, 15,00 лв.

    Романът на Мария Лалева „Живот в скалите" е драматична история между философията и притчата, между живота и смъртта.

    Провокира читателя да задава въпроси, да намира лични отговори, да преживее най-силните човешки емоции – от сълзи до смях, от страдание и усещане за загуба до тържество на красотата, любовта и истината.

    Мария Лалева е автор на стихосбирките „Не съм ви ближна“ и „Личен архив“. Лалева е изпълнителен продуцент и сценарист на пълнометражния филм „Дамасцена“. Освен това тя споделя, че е започнала да пише и сценарий по историята на „Живот в скалите". Цитати от творбата се въртят в интернет пространството и заслужено впечатляват читателите с проникновена и задълбочена мисъл.

    „Любовта е за показване, момиче, не тъгата.“

    „Не се страхувай от смъртта, сине! Не е страшно да останеш без мен. Много по-страшно е да останеш без себе си. Надгробните плочи са всъщност за живите.“

    „Мислех, че най-страшното е да ме разлюби жена, която обичам. Триста пъти "Не"! Хиляда пъти! Страшно е да ме помни. И хиляда по хиляда – да я помня аз. Неизживяната... 

    10. Absolvo te от Георги Бърдаров, Мусагена, 19,80 лв.

    Всеки ден сме изправени пред избора дали да бъдем добри или лоши... Днес какво ще избереш?

    „Както и при първия роман, така и тук, историята сама ме намери. Може да звучи абстрактно и невероятно, но сякаш тя бе търсила нужния човек, който да я разкаже и когато стигна до мен се получи магията. Зад заглавието на романа се крие нуждата на всеки един човек да преживее личния си катарзис, като си прости сам на себе си непростимите неща, които е извършил, чрез прошката, която дава на друг човек. Толкова лесно смилаемо звучи, че е човешко и християнско да се прощава. Толкова лесно се изрича думата „прощавам ти“ и е толкова трудно наистина да простиш. Понякога това е битка, която водиш със самия себе си денонощно, до последната нощ в живота ти.“, Георги Бърдаров

    Новият роман на Георги Бърдаров Absolvo te задава онези простички, но толкова важни въпроси.

    Можеш ли да направиш невъзможното, за да имаш още само една секунда живот на тази земя?

    Можеше ли да простиш на друг, това което не би простил на себе си?

    Отговорът е... Absolvo te!

    Романът е вдъхновен от истински истории, които са отдалечени във времето, но са свързани чрез съдбата на героите и нуждата им от прошка.

     
     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 2 часа
    преди 3 часа
    FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
    Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие
    преди 5 часа
    Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани срещу коклюш по-рано
    В България регистрираните до момента случаи на коклюш са 314, спрямо 4 за същия период на 2023 г.
    преди 5 часа
    Сирма се подготвя за двойно листване на борси в САЩ и Европа и нови придобивания
    Групата ще обедини всички дъщерни дружества под единен бранд
    преди 7 часа
    „Аурубис“ инвестира още 800 млн. лв. у нас
    Компанията ще разшири рафинерията си за катодна мед и ще изгради два нови фотоволтаични парка