събота, 15 май 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  952 прочитания

  Софтуер, разработван от български IT експерти, е сред 14-те най-добри в света

  Класацията е на престижното американско издание Solutions Review
  12 април 2021, 15:31 a+ a- a

  Водещото американско издание Solutions Review, специализирано в представяне на информация за бизнеса с най-добрите технологични решения, наскоро представи своята класация с 14-те най-ефективни инструмента във виртуализацията на данни в света.

  Сред отличените е американската AtScale, която има офис в Сан Матео, Бостън и София. Компанията е сред иноваторите в сферата на големите данни и намира място в класацията, благодарение на своя продукт за виртуализация на данни. Развитието и усъвършенстването му в последните две години е поверено изцяло на български IT експерти. 

  „Екипът от специалисти в София има огромен принос за развитието на AtScale в последните 24 месеца. В този период успяхме да повишим оборота си неколкократно, а това е невъзможно без да предлагаш качествен продукт. Именно тук е ролята на родните софтуерни инженери, които съчетават нестихващ хъс за развитие и задълбочени познания в сферата на големите данни“, коментира генералния мениджър на компанията за Европа Момчил Михайлов.

  Иновативният продукт на AtScale, който е без аналог по света, позволява обединен достъп до данни от всяко място, в което те се съхраняват, и визуализацията, и управлението им. Продуктът позволява бърз и точен анализ на големи обеми от данни чрез използването на разнообразни Business Intelligence (BI) инструменти. Така компаниите, използващи AtScale, получават възможност да вземат решения базирани на точни данни.

  Това става все по-важно заради огромния обем от данни, с които разполага всяка организация. Новият продуктов директор на AtScale Петър Стайков, разказа, че платформата на компанията е без аналог и е в основата на решенията за милиони долари, които вземат голяма част от най-успешните компании. „Непрестанно подобряваме и развиваме платформата си, за да е по-удобна за нашите клиенти. Това беше причината да създадем версията 2020.5“, сподели Петър Стайков.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Над 81 000 дози ваксини пристигнаха у нас
  В понеделник пристигат над 270 хил. дози от производителя Pfizer/BioNTech
  преди 1 ден
  В „Пирогов“ намаляват цената на PCR теста
  Ваксинационните зони в болницата ще работят без почивен ден, а в „Александровска“ и в събота
  преди 1 ден
  Отпада карантината при пътуване до щата Ню Йорк
  Остават в сила въведените на федерално ниво изисквания за пътуване до САЩ
  преди 1 ден
  Италия глоби Google
  €102 млн. за злоупотреба с господстващо положение
  преди 1 ден
  Ректорите искат отваряне на университетите
  В момента присъствено се провеждат само практически занятия, обучения и изпити по практика на студенти, специализанти и докторанти
  преди 1 ден
  НСИ: Средната заплата за първото 3-месечие у нас е 1454 лв.
  Тя бележи близо 2% ръст спрямо края на миналата година