петък, 20 май 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1626 прочитания

  Българка е сред лидерите на фондация "Обама"

  Любомила Йорданова е съосновател и изпълнителен директор на стартъпа Plan A
  20 януари 2022, 09:08 a+ a- a

  Любомила Йорданова, съосновател и изпълнителен директор на базирания в Берлин стартъп за устойчиви зелени иновации Plan A, беше избрана за стипендиант на европейската лидерска програма на фондация "Обама" за 2022. Всяка година фондацията на бившия президент на САЩ Барак Обама и неговата съпруга Мишел селектира по 35 лидери от Европа, които се опитват да променят света. 

  Компанията на Любомила Йорданова е разработила платформа, която проследява отпечатъка на бизнеси върху околната среда. Софтуерът им, който помага на фирмите да ограничат въглеродните си емисии, се използва от над 400 компании от пускането му досега, се отбелязва в представянето на Любомила, където са обявени селектираните от фондацията лидери.   

  Европейската лидерска програма на фондация "Обама" е шестмесечна, виртуална платформа за развитие на лидерство и гражданска ангажираност, която се стреми да вдъхнови, овласти и свърже нововъзникващи лидери от цяла Европа. Тя идентифицира нововъзникващи лидери, работещи в правителството, гражданското общество и частния сектор, които са демонстрирали ангажимент за насърчаване на общото благо. Програмата се стреми да стимулира ново поколение от граждански активни, положителни модели за подражание, които са готови да създадат осезаеми решения на предизвикателствата в своите общности, държави, Европа и света.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 15 часа
  DHL Freight отваря нова логистична база в София
  Ще бъдат открити 100 нови работи места
  преди 15 часа
  Основаната от българин Leanplum е придобита от CleverTap
  Офисът в София става вторият най-голям развоен център в новата компания, броят на служителите в България ще се увеличи с 20% до края на годината.
  преди 20 часа
  ЕК с план за 300 млрд. евро за намаляване на енергийната си зависимост от Русия
  С REPowerEU Брюксел предлага диверсификация на енергийните доставки, по-бързо въвеждане на възобновяеми енергийни източници и пестене на енергия
  преди 21 часа
  Лорер: Японски автомобилен концерн изгражда развоен център у нас, наема 50 инженери
  Швейцарска компания вдига завода за микрооптика в Първомай за 85 млн. лв и открива над 100 работни места, обяви министърът
  преди 22 часа