четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2464 прочитания

    Тези учители получиха награди за дигитално новаторство

    Вижте 12-те отличени дигитални новатори в конкурса на БАИТ за 2022
    30 юни 2022, 11:20 a+ a- a

    сн: БАИТ

    12 учители бяха отличени в конкурса „Дигитални новатори в образованието“, организиран от Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ), с подкрепата на Министерство на образованието и науката. Преподавателите получиха своите грамоти на официална церемония.

    Наградите бяха в четири категории - „Технологични иновации“, „Интерактивност при преподаването“, „Практическа насоченост на преподаването по информационни технологии“ и „Мултиплициране на иновативните учебни решения“.

    В първата категория победител стана Венелин Николов – учител по информатика и информационни технологии в ОУ „ Васил Левски“ в гр. Разград.

    Александра Стефанова, начален учител в ОУ „Христо Ботев в димитровградското село Крепост спечели първо място за интерактивност на преподаването.

    Учителят по математика и физика Лъчезар Томов взе приза по практическа насоченост на уроците по информационни технологии. Той преподава математика в НГДЕК „Св. Константин Кирил Философ“ и физика в частно училище „Томас Едисън“ в София.

    Снежана Иванова, старши начален учител от ОУ „Любен Каравелов“ в Русе, взе първа награда в последната, четвърта категория за мултиплициране на иновативните учебни решения. Тя получи своята грамота от заместник-министъра на образованието и науката Мариета Георгиева.

    "Убедена съм, че във всяко българско училище има дигитален новатор, но може би не всички са събрали смелостта да покажат това", каза зам.-министър Георгиева. Тя пожела на учителите да имат самочувствие и вяра в себе си. "Чудесно е, че повече от половината отличени са учители в основни училища и не малко от тях са начални учители. Това е моментът, в който трябва да "събудим" децата и да им дадем силата в дигиталния свят. Това е възрастта, в която трябва да ги направим любопитни, търсещи, мислещи, създаващи алгоритми и идеи", каза още зам.-министърът на образованието и науката.

    Общият брой кандидатури, които бяха подадени тази година, е 91 при 85 през 2021. Отново най-много учители кандидатстваха в категорията Интерактивност при преподаването – 38. За категориите Технологични иновации – 23 преподаватели, Практическа насоченост на преподаването по информационни технологии – 9, Мултиплициране на иновативните учебни решения – 21.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 5 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 6 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 7 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 8 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 10 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк