събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2187 прочитания

    Българската компания AMPECO получи глобална награда за продуктово лидерство

    AMPECO беше отличена за нейната cloud-базирана софтуерна платформа за управление на зарядни станции за електромобили
    27 октомври 2022, 10:34 a+ a- a

    Шестимата основатели на AMPECO. Снимка: AMPECO

    Българската компания AMPECO бе отличена от Frost & Sullivan с глобалната награда за продуктово лидерство в софтуера за зарядни станции на електромобили. 

    Базирана в Санта Клара, Калифорния, Frost & Sullivan вече две десетилетия насърчава постиженията на бързоразвиващи се организации, които са пример за успех в своята индустрия. Отличията са независими и подкрепени от проучвания и определят истинските пазарни лидери и новатори. AMPECO получава наградата за „цялостното си звездно представяне, превъзходните технологични иновации и стратегическото си развитие”. 

    Постигането на въглеродна неутралност до 2050 г. е една от най-спешните мисии в световен мащаб. Електрическите превозни средства и зарядната инфраструктура са важна част от решението в посока декарбонизиране на транспорта. Пазарът за зареждане на електромобили бележи бърз растеж, а едно от основните предизвикателства е липсата на достъп до инфраструктура. 

    Повишеното търсене на инфраструктура за зареждане се превръща в бизнес възможност за много компании. Софтуерът, необходим за управлението на мрежа от зарядни станции, както и за предоставяне на достъп и заплащане на зареждането от потребителите, обаче е изключително сложен. 

    В анализа си Frost & Sullivan посочва, че „изграждането и поддържането на собствени решения за управление на зареждането на електромобили често изглежда неосъществимо”. AMPECO помага, като предоставя комплексно и готово за пазара решение. Софтуерната платформа на българската компания подпомага организациите при разработването и стартирането на техните дейности по зареждане на електромобили. 

    „В една софтуерна платформа AMPECO предоставя на партньорите си иновативни функции за зареждане на обществени места, в близост до дома, както и за зареждане на автопаркове от електромобили. За компаниите със сложни бизнес модели или тези, които искат да изградят персонализирано потребителско изживяване около конкретен модел на зареждане, AMPECO предоставя цялостно API решение”, казва Робърт Камм - Старши Консултант във Frost & Sullivan.

    „Глобалната награда на Frost & Sullivan за продуктово лидерство идва след щателно проучване и за екипа ни означава, че се движим в правилната посока с продуктовите иновации на един много конкурентен пазар. Наградата доказва, че сме подготвени за бъдещо развитие както по отношение на придобиването на бързоразвиващи се клиенти, така и за навлизане на нови пазари”, каза Орлин Радев - Главен Изпълнителен Директор на AMPECO.

    AMPECO е със седалище в София и предлага услугите си в цял свят. Компанията има клиенти на повече от 45 пазара, които общо оперират над 51 000 точки за зареждане. В момента AMPECO разширява присъствието си в Северна Америка, Азия и Тихоокеанския регион и планира да открие офиси за продажби и поддръжка в САЩ.

    Вижте какъв продукт разработва AMPECO

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на АМПЕКО ООД в JOBS.bg тук

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 23 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 24 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 2 дни
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 2 дни
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 2 дни
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 2 дни
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство