събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1244 прочитания

    Ето кои фирми отличи класацията на БТПП "Топ 100"

    За 30-ти път Камарата връчи призове на фирми и партньори, работили за развитието на бизнеса в България
    06 декември 2023, 14:55 a+ a- a

    сн: БТПП

    Като най-старата и безспорно утвърдена бизнес организация в страната, БТПП пази усърдно своите традиции и неслучайно вече за 30-ти път подготви и връчи призове за постиженията на фирми и партньори, работили за развитието на бизнеса в България. Церемонията по награждаването се състоя в „София хотел Балкан“. Присъстваха над 200 представители на държавните институции, дипломатическите мисии, акредитирани у нас, членове на БТПП, браншови организации, регионални търговско-промишлени палати (камари), партньори на Палатата от страната и чужбина. Отличените фирми в Класацията на БТПП "Топ 100" са определени въз основа на критерии, показващи устойчивост и успешно управление.

    Приветствие към наградените и гостите на церемонията отправиха председателят на парламента Росен Желязков, премиерът Николай Денков и председателят на БТПП Цветан Симеонов.

    "А1 България" ЕАД беше отличена в категория "Топ 100 големи предприятия, класирани по максимален обем на приходите от продажби, максимална печалба, както и максимална рентабилност на приходите от продажби, рентабилност на активите и рентабилност на собствения капитал за последната финансова година". Отличието беше връчено от председателя на парламента Росен Желязков. "Като гледах статуетката на Хермес, направих асоциация с аналога на гръцкия бог от римската митология - Меркурий, а ние сме свикнали да го свързваме с периодите на ретроградност", каза Желязков и пожела на отличената фирма никога да не изпада в очите на обществото в период на ретроградност, а да е пример за авангардност.

    "Геотехмин" ООД беше отличена в категория "Топ 100 големи предприятия, класирани по максимална рентабилност на активите и максимална рентабилност на капитала". Наградата връчи председателят на БТПП Цветан Симеонов.

    Заместник-министърът на икономиката Ирина Щонова връчи награда на "Ей И Ес Марица Изток I" ЕООД, отличена в категория "Топ 100 средни предприятия, класирани по максимален обем на приходите от продажби, максимална печалба, както и максимална рентабилност на приходите от продажби, рентабилност на активите и рентабилност на собствения капитал за последната финансова година".

    Заместник-министърът на образованието и науката Мариета Георгиева връчи награда на "Телелинк бизнес сървисис груп". Дружеството е отличено в категория "Топ 100 малки предприятия, класирани по максимален обем на приходите от продажби, максимална печалба, както и максимална рентабилност на приходите от продажби, рентабилност на активите и рентабилност на собствения капитал за последната финансова година". "За нас в образованието на първо място са ролята и контактите с бизнеса, защото нашата цел е да подготвим младите хора за най-добрата реализация, освен това дигитализацията е другата наша перспектива и затова удоволствие е именно на този победител да връча наградата", каза Георгиева.

    "Искър сървиз" ЕООД беше отличена в категория "Топ 100 микропредприятия, класирани по максимален обем на приходите от продажби, максимална печалба, както и максимална рентабилност на приходите от продажби, рентабилност на активите и рентабилност на собствения капитал", а наградата беше връчена от председателя на БТПП.

    Министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова връчи награда на "Българска асоциация труд, здраве, безопасност". Дружеството е отличено в категория "Браншови организации - за принос при постигане целите и задачите на БТПП". Шалапатова увери палата, че в лицето на социалното министерство продължават да имат много добър партньор за реализирането на новите цели за 2024 г. и насърчаването на икономическото и социалното развитие на България. Тя посочи, че важната съвестна мисията е подобряване на условия на труда и полагането на качествена грижа за здравето и безопасността на всички служители и да им се дава възможност в креативна среда и добри условия да се развиват.

    Красимир Дачев, заместник-председател на БТПП, връчи награда на Търговско-промишлена палата - Враца, която получи отличие в категория "Регионални търговско-промишлени палати (камари) в системата на БТПП "за принос при постигане целите и задачите на БТПП".

    Джузепина Дзара, посланик на Италия в България, бе отличена за заслуги към развитието на икономическите отношения между двете страни и за принос в постигането на целите и задачите на БТПП, а наградата връчи председателят на палатата. За мен е огромна чест да получа тази награда, която е знак за високата стойност на отношенията между двете страни, особено на търговско и промишлено равнище, каза дипломатът на български език. Данните за първата половина на тази година потвърждават Италия като трети търговски партньор, като сега има повече от 14 000 предприятия с италианско участие, каза посланикът. Тя допълни, че преобладават малки и средни компании. Този брой нараства с темп от около 1000 нови фирми всяка година, каза дипломатът. Тя изтъкна, че посолството на Италия е ангажирано с подпомагането на търговските връзки между двете страни. Оценяваме ангажираността на България за развитието на икономическите отношения в контекста на ЕС и си пожелаваме да се случи скоро влизането и в Шенген, и в еврозоната, заяви дипломатът.

    Тодор Табаков, заместник-председател на БТПП, връчи наградата в категорията "Търговски представител“ на Димитриос Михас, пълномощен министър по икономическите и търговските въпроси към посолството на Гърция в България. За мен е огромна чест да бъде награден, каза Димитриос Михас и благодари на премиера, че днес е уважил церемонията. Михас посочи, че икономическите връзки между двете страни са отлични. Ние сме втори по големина търговски партньор на България през последните две години, изтъкна той.

    Председателят на БТПП Цветан Симеонов заяви, че в края на годината е време за равносметка, което е и причина за избора на периода на връчването на отличията на палатата. Целта е да насърчим фирмите за още по-амбициозни и по-перспективни панове и програми, допълни той. Знаем, че в света темповете на растеж се забавят, но все пак наличието на редовен парламент и правителство е много окуражаващо за нас и това е още една причина да работим по-ефективно, каза председателят на БТПП. По думите му възникването и наличието на тежки конфликти в близост до България внася умереност в очакванията за резултатите през следващата година. Въпреки всичко ние сме решени да не допуснем спад и с разумни и премени предложения на за реформи да осигурим трайно върховенство на правото и ограничаване на предпоставките и проявите на корупцията, да търсим по-висок темп на растеж на БВП, защото България трябва да догонва водещите партньори в ЕК, каза Симеонов.

    Председателят на БТПП посочи, че палатата ще работи активно за постигането на заложените цели пред страната - присъединяването ни към Шенген, еврозоната и ОИСР. Това според него ще донесе повече инвестиции в страната, достъп до финансиране, значително подобряване на логистиката, а това, сравнено с временните затруднения при паралелното функциониране на двете валути при въвеждането на еврото, и "хиперболизирана заплаха от инфлация" си заслужава усилията и търпението, за да може България да бъде наравно с всички членове на ЕС.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 1 ден
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 1 ден
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 1 ден
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 1 ден
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години