неделя, 28 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    597 прочитания

    Цветанка Минчева и Станко Станков с награди “Буров” за 2023

    Призовете за банково дело се връчват на най-изявените представители на финансовия сектор в България
    31 януари 2024, 13:27 a+ a- a

    Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк, спечели наградата за банково и индустриално управление на годишните награди на Фондация „Атанас Буров“. Призът е личностно признание за особени заслуги в областта на банкирането, а победителят е избран с гласуване от настоятели и наградени в предишни години от Фондацията.

    „За мен тази награда има изключителна стойност, защото признанието дойде от колеги професионалисти и настоятели на фондацията. В личен план винаги съм се вдъхновявала от примери в подкрепа на обществено значими каузи, за каквито определено работи фондация „Буров“. Такъв принос се опитвам да имам и в ролята ми на главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк, където заедно с колегите ми, подкрепяме дейността на фондацията в стремежа ѝ да осигури перспективи за развитие на талантите в сферата ни и тяхното реализиране в България. Радвам се, че с екипа на банката и с партньори, сме толкова ангажирани и мотивирани да подпомагаме инициативи в подкрепа на финансовото образование, а чрез това и за развитието на обществото“, коментира Цветанка Минчева по време на връчване на наградите.

    Тя даде примери за успешното партньорство на УниКредит Булбанк и фондация „Буров“. През 2023 год. служители на УниКредит Булбанк са реализирали около 40% от програмата на традиционното лятно училище на фондацията. Цветанка Минчева обясни, че и тази година колеги от банката ще са активни участници в инициативата.

    Освен това през изминалата година служители участваха в Часът на банката, по време на който се срещнаха с 30 деца от Търговски гимназии, за да им помогнат да се ориентират за практическата страна на професията и да ги консултират за бъдещия им избор на висше образование.

    Не на последно място, като настоятел, банката подпомага фондация „Буров“ в раздаването на стипендии за успех, които се дават на ученици и студенти, показали добри резултати в своето следване. От създаването ѝ, по тази програма са предоставени над 700 стипендии.

    Носителят на приз „Буров” за индустриално управление е Станко Станков собственик, изпълнителен директор, председател на Съвета на Директорите на „Булмаркет Груп” и „Астра Финанс Груп”.

    Фондация „Буров“ е създадена през 1992 г. с мисията да съхрани и предаде философията на Атанас Буров за изграждане на демократична държава и просперираща икономика чрез модерна финансова система. Призовете „Буров“ за банково дело се връчват на най-изявените представители на финансовия сектор в България – наследници на ценностите на Атанас Буров.

    УниКредит Булбанк е част от УниКредит – паневропейска търговска банка, която представя уникална мрежа в Италия, Германия, Централна и Източна Европа. Нашата цел е да създаваме възможности за растеж, предоставяйки най-доброто за всички заинтересовани страни, отключвайки потенциала на нашите клиенти и нашите хора в цяла Европа. УниКредит Булбанк има водеща роля в развитието на екологичните, социалните и управленските (ESG) фактори в устойчивия финансов сектор. Основна стратегия на Банката е създаването на дългосрочна стойност и въздействие.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 дни
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 2 дни
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 2 дни
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 2 дни
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 2 дни
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години