четвъртък, 30 март 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  13301 прочитания

  Китайска компания ще изгради европейската си централа в Пловдив

  „Портър сити холдингс“ ще направи евро-китайска зона за икономическо сътрудничество в рамките на Тракия икономическа зона
  14 юни 2016, 15:50 a+ a- a

  Китайската компания „Портърсити холдингс“ (Porter City Holdings) ще изгради евро-китайска зона за ново икономическо сътрудничество в гр. Пловдив, съобщиха от Министерството на икономиката. Проектът обсъдиха Владимир Туджаров, главен секретар на Министерството на икономиката, и Чен Зондзиан, изпълнителен директор и председател на Борда на директорите на китайската компания, по време на Втората министерска конференция за насърчаване на търговско-икономическото сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа, която се провежда в гр. Шенджен.

  Зоната представлява иновативна публична платформа за бизнес, електронна търговия, логистика и финанси, осигуряваща директна връзка между потребителя и производителя. Проектът ще обхваща терен от около 2,6 млн. кв. м. и застроена площ от около 5 млн. кв. м. Глобалното селище ще е европейската централа на китайската компания „Портър сити холдингс“. То ще даде възможност на производители от цял свят (Европа, Близкия изток и Африка, Русия и страните от ОНД) да изложат своите продукти, да установят свои офиси, търговски и логистични центрове.

  Намеренията на китайската компания са проектът да се реализира в Тракия икономическа зона в Пловдив. За това тя подписа споразумение за сътрудничество с българската „Сиенит Холдингс“. „Сиенит Холдинг“ и „Портър Сити Холдингс“ подписаха също споразумения с китайски финансови компании и инвестиционни фондове за финансово участие в проекта. Проектът среща пълна подкрепа, както от българска, така и от китайска страна. Заявка за това направиха г-н Туджаров и зам.-кметът на Шенджен г-н Чен Бяо на проведена съвместна среща.

   Българската делегация отправи покана към Shenzhen Airlines да участват в търга за отдаване на летище Пловдив на концесия, съобщиха още от икономическото ведомство.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 часа
  преди 11 часа
  Дават ваучери за обучения за придобиване на цифрови учения
  Стойността на ваучерите ще зависи от вида и продължителността на курсовете
  преди 12 часа
  ЕК ще подобрява бизнес средата в ЕС с по-малко бюрокрация
  Очаква се годишно да бъдат спестени около 437 милиона евро административна тежест
  преди 13 часа
  преди 15 часа
  Everty придобива Sofia Office Center
  Това е петата инвестиционна сделка на Everty в България
  преди 16 часа
  Доклад: Изкуственият интелект може да измести 300 млн. души от работата им
  Вижте за кои професии има най-голям риск според проучването на Goldman Sachs