събота, 20 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  13616 прочитания

  Китайска компания ще изгради европейската си централа в Пловдив

  „Портър сити холдингс“ ще направи евро-китайска зона за икономическо сътрудничество в рамките на Тракия икономическа зона
  14 юни 2016, 15:50 a+ a- a

  Китайската компания „Портърсити холдингс“ (Porter City Holdings) ще изгради евро-китайска зона за ново икономическо сътрудничество в гр. Пловдив, съобщиха от Министерството на икономиката. Проектът обсъдиха Владимир Туджаров, главен секретар на Министерството на икономиката, и Чен Зондзиан, изпълнителен директор и председател на Борда на директорите на китайската компания, по време на Втората министерска конференция за насърчаване на търговско-икономическото сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа, която се провежда в гр. Шенджен.

  Зоната представлява иновативна публична платформа за бизнес, електронна търговия, логистика и финанси, осигуряваща директна връзка между потребителя и производителя. Проектът ще обхваща терен от около 2,6 млн. кв. м. и застроена площ от около 5 млн. кв. м. Глобалното селище ще е европейската централа на китайската компания „Портър сити холдингс“. То ще даде възможност на производители от цял свят (Европа, Близкия изток и Африка, Русия и страните от ОНД) да изложат своите продукти, да установят свои офиси, търговски и логистични центрове.

  Намеренията на китайската компания са проектът да се реализира в Тракия икономическа зона в Пловдив. За това тя подписа споразумение за сътрудничество с българската „Сиенит Холдингс“. „Сиенит Холдинг“ и „Портър Сити Холдингс“ подписаха също споразумения с китайски финансови компании и инвестиционни фондове за финансово участие в проекта. Проектът среща пълна подкрепа, както от българска, така и от китайска страна. Заявка за това направиха г-н Туджаров и зам.-кметът на Шенджен г-н Чен Бяо на проведена съвместна среща.

   Българската делегация отправи покана към Shenzhen Airlines да участват в търга за отдаване на летище Пловдив на концесия, съобщиха още от икономическото ведомство.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 18 часа
  Wizz Air празнува 20 млн. превозени пътници от летище София
  Авиокомпанията и стартира нов маршрут – до Лион
  преди 19 часа
  Онлайн продажбите в САЩ достигнаха $7,2 млрд. в първия ден на Amazon Prime Day
  Продажбите са с над 10% повече спрямо миналата година
  преди 23 часа
  Глобално кибер прекъсване приземи полети по целия свят
  Проблемът засегна и работата на банки и медии в различни точки на света
  преди 23 часа
  Президентът ще връчи втория мандат на 22 юли
  На кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание
  преди 1 ден
  WordPress Engine придобива българската NitroPack
  Основателите Георги Петров и Михаил Стойчев ще работят върху нов проект