петък, 20 май 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  13098 прочитания

  Китайска компания ще изгради европейската си централа в Пловдив

  „Портър сити холдингс“ ще направи евро-китайска зона за икономическо сътрудничество в рамките на Тракия икономическа зона
  14 юни 2016, 15:50 a+ a- a

  Китайската компания „Портърсити холдингс“ (Porter City Holdings) ще изгради евро-китайска зона за ново икономическо сътрудничество в гр. Пловдив, съобщиха от Министерството на икономиката. Проектът обсъдиха Владимир Туджаров, главен секретар на Министерството на икономиката, и Чен Зондзиан, изпълнителен директор и председател на Борда на директорите на китайската компания, по време на Втората министерска конференция за насърчаване на търговско-икономическото сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа, която се провежда в гр. Шенджен.

  Зоната представлява иновативна публична платформа за бизнес, електронна търговия, логистика и финанси, осигуряваща директна връзка между потребителя и производителя. Проектът ще обхваща терен от около 2,6 млн. кв. м. и застроена площ от около 5 млн. кв. м. Глобалното селище ще е европейската централа на китайската компания „Портър сити холдингс“. То ще даде възможност на производители от цял свят (Европа, Близкия изток и Африка, Русия и страните от ОНД) да изложат своите продукти, да установят свои офиси, търговски и логистични центрове.

  Намеренията на китайската компания са проектът да се реализира в Тракия икономическа зона в Пловдив. За това тя подписа споразумение за сътрудничество с българската „Сиенит Холдингс“. „Сиенит Холдинг“ и „Портър Сити Холдингс“ подписаха също споразумения с китайски финансови компании и инвестиционни фондове за финансово участие в проекта. Проектът среща пълна подкрепа, както от българска, така и от китайска страна. Заявка за това направиха г-н Туджаров и зам.-кметът на Шенджен г-н Чен Бяо на проведена съвместна среща.

   Българската делегация отправи покана към Shenzhen Airlines да участват в търга за отдаване на летище Пловдив на концесия, съобщиха още от икономическото ведомство.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 40 минути
  262 нови случая на Covid-19 у нас
  Общият брой потвърдени случаи на новия коронавирус у нас от началото на пандемията е 1 162 986
  преди 16 часа
  DHL Freight отваря нова логистична база в София
  Ще бъдат открити 100 нови работи места
  преди 16 часа
  Основаната от българин Leanplum е придобита от CleverTap
  Офисът в София става вторият най-голям развоен център в новата компания, броят на служителите в България ще се увеличи с 20% до края на годината.
  преди 21 часа
  ЕК с план за 300 млрд. евро за намаляване на енергийната си зависимост от Русия
  С REPowerEU Брюксел предлага диверсификация на енергийните доставки, по-бързо въвеждане на възобновяеми енергийни източници и пестене на енергия
  преди 22 часа
  Лорер: Японски автомобилен концерн изгражда развоен център у нас, наема 50 инженери
  Швейцарска компания вдига завода за микрооптика в Първомай за 85 млн. лв и открива над 100 работни места, обяви министърът
  преди 23 часа