вторник, 27 февруари 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  13515 прочитания

  Китайска компания ще изгради европейската си централа в Пловдив

  „Портър сити холдингс“ ще направи евро-китайска зона за икономическо сътрудничество в рамките на Тракия икономическа зона
  14 юни 2016, 15:50 a+ a- a

  Китайската компания „Портърсити холдингс“ (Porter City Holdings) ще изгради евро-китайска зона за ново икономическо сътрудничество в гр. Пловдив, съобщиха от Министерството на икономиката. Проектът обсъдиха Владимир Туджаров, главен секретар на Министерството на икономиката, и Чен Зондзиан, изпълнителен директор и председател на Борда на директорите на китайската компания, по време на Втората министерска конференция за насърчаване на търговско-икономическото сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа, която се провежда в гр. Шенджен.

  Зоната представлява иновативна публична платформа за бизнес, електронна търговия, логистика и финанси, осигуряваща директна връзка между потребителя и производителя. Проектът ще обхваща терен от около 2,6 млн. кв. м. и застроена площ от около 5 млн. кв. м. Глобалното селище ще е европейската централа на китайската компания „Портър сити холдингс“. То ще даде възможност на производители от цял свят (Европа, Близкия изток и Африка, Русия и страните от ОНД) да изложат своите продукти, да установят свои офиси, търговски и логистични центрове.

  Намеренията на китайската компания са проектът да се реализира в Тракия икономическа зона в Пловдив. За това тя подписа споразумение за сътрудничество с българската „Сиенит Холдингс“. „Сиенит Холдинг“ и „Портър Сити Холдингс“ подписаха също споразумения с китайски финансови компании и инвестиционни фондове за финансово участие в проекта. Проектът среща пълна подкрепа, както от българска, така и от китайска страна. Заявка за това направиха г-н Туджаров и зам.-кметът на Шенджен г-н Чен Бяо на проведена съвместна среща.

   Българската делегация отправи покана към Shenzhen Airlines да участват в търга за отдаване на летище Пловдив на концесия, съобщиха още от икономическото ведомство.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 7 часа
  Йоловски: 47 млн. е-рецепти, 80 млн. е-прегледа и 45 млн. е-направления са регистрирани у нас
  Дигитализацията в българското здравеопазване е над средноевропейското ниво, отчете министърът на електронното управление
  преди 7 часа
  Schneider Electric инвестира 107 млн. лв. в нова производствена база в Пловдив
  По проекта, за който компанията получи сертификат за инвестиция клас А, се предвиждат 110 нови работни места
  преди 9 часа
  United Group финализира придобиването на Булсатком
  Компанията стъпи на българския пазар през 2020 с придобиването на Vivacom
  преди 12 часа
  Луксозно жилище с отстъпка? Такива са 22% от сделките
  Пазарът на жилища от средно висок и висок клас у нас се очаква да продължи да бъде стабилен, сочи проучване на Colliers
  преди 12 часа
  Проучване: С 1/3 ще се стопи трудоспособното население у нас до 2050
  Трудовият пазар в България е с най-лошата прогноза в ЕС, сочи доклад на Allianz Trade