неделя, 19 август 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4026 прочитания

  Връчиха Наградите на Германската икономика

  Вижте кои компании бяха отличени
  26 януари 2018, 11:40 a+ a- a

  За четиринадесета поредна година Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) раздаде своите награди. Призовете се връчиха в четири категории: „Голямо предприятие”, „Малко или средно предприятие”, „Корпоративна социална отговорност“ и „Иновации“.

  Общо 32 предприятия бяха номинирани. Членството в ГБИТК не бе условие за участие.

  Отличени тази година с Наградите на Германската икономика бяха: "ВИТТЕ Аутомотив България" в категорията „Голямо предприятие”, "АМК Задвижваща и управляваща техника" за „Малко или средно предприятие”, "Лидл България" в "Корпоративна социална отговорност" и "Елпром Троян" в "Иновации".

  Вижте кои компании бяха отличени в отделните категории

  "ВИТТЕ Аутомотив България" произвежда автомобилни заключващи системи в гр. Русе. Досега компанията е инвестирала у нас над 20 млн. евро в завода, който отвари врати през 2014. До 2021 продажбите му трябва да се удвоят до 160 мил. евро. Компанията разширява производствените си мощности, като разширението на завода трябва да завърши до края на 2018. То предвижда изграждане на ново производствено хале, както и прилежаща логистична и техническа инфраструктура. Заложено е персонала в следващите пет години да нарастне с 400 до 500 души и да достигне 1200 – 1250 души.

  "АМК Задвижваща и управляваща техника" e част от германския холдинг AMK. Произвежда електродвигатели и компоненти за тях един. През 2018 АМК ще отбележи своя 20-годишен юбилей. За 2017 годишният оборот на дружеството е 4,35 млн. евро (34% повече спрямо 2016). Основната причина е разширяването на производствените мощности и стартирането на серийно производство за нов немски клиент. АМК България разполага с развоен отдел, работещ върху иновативни проекти за промишлен софтуер и хардуер, част от тях се отнасят за Industrie 4.0. В момента във фирмата работят 135 души (с 12% повече спрямо 2016).

  В България Lidl има 86 магазина в 45 града, два логистични центъра и над 2 300 служители. Веригата се ангажира със социално отговорни инициативи, които да допринесат за по-качествения живот на хората в различните региони на страната, пълноценното израстване на децата и грижата за околната среда.

  "Елпром Троян" е производител на широка гама еднофазни и трифазни електромотори с възможност за асемблиране на дивайс и интерфейс, както и последващо допълване с хардуерни и софтуерни решения.

  Германо-Българската индустриално търговска камара за пръв път връчи благодарствени грамоти на община Пловдив, на община Троян, на Русенска търговско-индустриална камара и на Търговско-индустриална камара Бургас за дългогодишно ползотворно сътрудничество с Германо-Българската индустриално-търговска камара и за успешно реализирани съвместни проекти и инициативи в региона.

  Свързани новини
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  17 август 2018, 15:25
  Ангелкова: Очакваме около 5% ръст на чуждите туристи
  През октомври ще бъдат представени винено-кулинарните дестинации
  17 август 2018, 15:13
  Шефката на Търговския регистър подаде оставка
  Министърът на правосъдието е приела оставката й
  17 август 2018, 14:36
  ЕК получи над 4,6 млн. отговора в допитване за лятното часово време
  Брюксел ще анализира и обяви резултатите след няколко седмици
  17 август 2018, 14:15
  Турция обяви пакет от мерки за подкрепа на икономиката
  Лиpaтa дocтигнa рекордно ниско ниво нa 13 aвгycт, пoтъвaйĸи само за 5 дни с 21% cпpямo долара