петък, 21 септември 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  520 прочитания

  Предстои търг за търсене на нефт и газ в блок „Тервел“ в Черно море

  10 юли 2018, 15:16 a+ a- a

  „В момента се подготвя стартиране на търг за търсене и проучване в блок „Тервел“ в дълбоко Черно море“, обяви енергийният министър Теменужка Петкова по време на среща с представители на компанията „Тотал“.

  По думите на Бернар Клеман, вицепрезидент на "Тотал", отговарящ за Каспийския регион и Южна Европа, компанията ще продължи да работи в областта на проучване на геологията на Черно море на българска територия.

  По време на срещата в Министерството на енергетиката бяха обсъдени и предстоящите промени в Закона за подземните богатства. Министър Петкова подчерта, че основа задача пред българското правителство е осигуряването на подходяща среда за развитие на чуждестранните инвестиции.

  „Измененията в закона ще се уточнят в рамките на конструктивен диалог“, допълни тя.

  След проведен конкурс за търсене и проучване на нефт и природен газ в „Блок 1-21 Хан Аспарух“ през 2012 г. бе подписан договор с „Тотал Е&П България“. Към момента са разработени два сондажа – „Плошков-1“ и „Рубин-1“, проучвателните работи продължават.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 48 минути
  Световна банка: Отпадъците в световен мащаб може да се увеличат със 70%
  До 2050 населението в България ще намалее с близо 2 милиона, но човек ще генерира 40% повече боклук, прогнозира организацията
  преди 5 часа
  преди 5 часа
  преди 23 часа
  Airbnb обеща по-голяма прозрачност на цените си
  Платформата се съгласи да изпълни исканията на ЕК