четвъртък, 24 януари 2019  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1465 прочитания

  Инвестиции за над 32 млн. лв. ще разкрият 116 нови работни места у нас

  Подадени са още 49 проекта за инвестиции на стойност 1.4 млрд. лв., които се очаква да открият нови 6157 работни места
  05 декември 2018, 13:43 a+ a- a

  Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи пет сертификата за инвестиции на стойност над 32 млн. лв., които ще разкрият 116 нови работни места. Икономическият министър връчи три сертификата за инвестиция клас „А“ на „Уеърхаузинг енд логистикс“ ЕООД, „Асиса“ ООД и „Валиян“ ООД, както и два сертификата за инвестиция клас „Б“ на „Мемтекс“ и „Садово Инвест“ ООД.

  Караниколов подчерта, че доказателство за високият инвестиционен интерес към страната ни са и проектите, които са в процес на сертифициране. „В Българската агенция за инвестиции са подадени още 49 проекта за инвестиции на стойност 1,379 млрд. лв., които се очаква да открият нови 6157 работни места“, посочи той.

  Инвестиционният проект на „Уеърхаузинг енд логистикс“ ЕООД включва изграждане на складова база в Община Елин Пелин с цел предоставяне на услуги по складиране и съхранение на стоки и услуги. Размерът на инвестицията възлиза на 15.3 млн. лв., а в резултата на инвестицията ще бъдат открити нови 41 работни места.

  Проектът на „Асиса“ ООД предвижда изграждане на модерна складова база на територията на НКИЗ, Индустриална зона „Божурище”, с цел предоставяне на услуги по складиране и съхранение на стоки и товари. Инвестицията е за 5.1 млн. лв. и ще бъдат разкрити нови 5 работни места.

  Третият проект, получил сертификат за инвестиция клас „А“, е свързан с разширяване капацитета на съществуващото предприятие на „Валиян“ ООД. Проектът е насочен към оптимизиране себестойността на произвежданите мебели. Размерът на инвестицията възлиза на 10 млн. лв., като ще бъдат открити 45 нови работни места в София.

  Единият от проектите, който получи сертификат за инвестиция клас „Б“ е свързан с изграждане на нова производствена база на „Мемтекс“. Тя ще бъде обвързана с основна дейност на компанията, която е ориентирана към производството на части и компоненти за автомобилни газови системи в Икономическа зона София - Божурище. Размерът на инвестицията възлиза на 750 000 лв., като ще бъдат разкрити 10 нови работни места.

  Вторият проект получил сертификат за инвестиция клас „Б“ е за инвестиционния проект на „Садово Инвест“ ООД за „Изграждане на център за комплексна рехабилитация и хидро-терапевтично лечение“, който ще се реализира в община Созопол. Инвестицията е на стойност 1.2 млн. лв. и ще се финансира със собствени средства, като в резултат от него ще бъдат открити 15 нови работни места.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 26 минути
  София обсъжда с Берлин присъединяване към платформата Start Alliance
  Целта на Start Alliance е да подпомага глобалния растеж на стартъпите
  преди 55 минути
  преди 1 час
  Джак Ма: Технологиите могат да доведат до трета световна война
  Винаги наемам хора, които са по-умни от мен, отбеляза основателят на Alibaba
  преди 3 часа
  Протест на гръцките фермери блокира днес ГКПП „Кулата"
  Възможно е образуване на колони от чакащи автомобили