събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4983 прочитания

    Връчиха Наградите на Германската икономика

    Вижте кои компании бяха отличени
    25 януари 2019, 11:43 a+ a- a

     

    За петнадесети път Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) награди фирми, допринесли за развитието на българо-германските икономически отношения през последната година. Наградата на Германската икономика в България за 2018 година беше присъдена в три категории.

    Общо 33 бяха номинираните компании. Членството в ГБИТК не бе условие за участие.

    В категория „Голямо предприятие“ в надпреварата участваха 14 компании, в категория „Малко и средно предприятие“ – 11, за приза в категория „Социален ангажимент“ се бориха 8 фирми.

    Отличени тази година с Наградите на Германската икономика бяха: "ТЕД – БЕД"  в категорията „Голямо предприятие”, "Нухелт" за „Малко или средно предприятие”, "Алианц България Холдинг" в "Социален ангажимент".

    В категория „Голямо предприятие“ журито отреди второ място на „Бер-Хелла Термоконтрол“ ЕООД, а трето – на „Шенкер“ ЕООД. В категорията „Малко и средно предприятие“ второ място зае „Пентакс Медикъл България“ ЕООД, а трето - „Смарт Органик“ АД. В категорията „Социален ангажимент“ второто място зае „Фесто произвоство“ ЕООД, а трето – „Габинвест“ ЕООД.

    Вижте кои компании бяха отличени в отделните категории

    „ТЕД-БЕД“ е сертифициран производител на матраци и легла с повече от 20 години опит в тази сфера. Компанията предлага разнообразно портфолио от продукти в над 30 страни. През 2018 „ТЕД-БЕД“ осъществява 50% от износа на матраци от България към Германия. „ТЕД“ е ключов доставчик за някои от най-големите немски вериги като „Кауфланд“ и „Метро“, както и на най-големия телевизионен канал за продажби QVC. Фирмата участва 12 поредни години на Heimtextile във Франкфурт, както и 14 поредни години на IMM в Кьолн. През 2018 „ТЕД-БЕД“ осъществява следните значими проекти: Инвестиция от 10 млн. лв. в строителството и оборудването на нова производствена база с площ 14000 кв.м. За успешната експлоатация на модерното оборудване тече подбор и обучение на 100 нови служители. От есента на 2018 първите ученици от дуална гимназиална паралелка започват обучението си в реална работна среда в „ТЕД“.

    През ноември 2018 „Нухелт“ АД навършва 2 години, през които постига още по-силно присъствие на българския пазар и развитие на износа, достигайки 6 континента и 55 държави. Компанията произвежда здравословни снаксове на основата на кафяв пълнозърнест ориз под бранд RiceUP!. Всички продукти са със 100% натурални съставки, без глутен, без ГМО, без консерванти. Делът на експорта към Европа се е увеличил от 43% на 83%. Стартирано е и партньорство с LIDL, който гласува доверие на фирмата за производство под собствена частна марка Sondey. Това е най-значителният проект, благодарение на който „Нухелт“ стъпва на пазара на 10 европейски държави. Фирмата стартира с персонал от 8 човека през ноември 2016, а към края на 2018 той се състои от 184 човека.

    „Алианц“ е първата финансова група в България, която предлага цялостни решения на клиентите в 4 направления: застраховане, пенсионно осигуряване, банкиране и лизинг. В основата на бизнеса е финансовата отговорност, но социалната страна е значима част.
    Вече 11-а година конкурсът за живопис, скулптура и графика на компанията е част от корпоративната стратегия на „Алианц България“ с ясно очертани обществени и социални ангажименти. В основата на инициативата стои желанието на „Алианц“ да подпомогне развитието на българската култура. Част от наградените творби на конкурса бяха представени в Мюнхен, Прага и Кошице. Идеята е ценителите от Европа да се докоснат до българското творчество. България е страна с богата история и култура и „Алианц“ желае да популяризира съвременните й постижения.

    ГБИТК връчи благодарствени грамоти на община Плевен, на 73. СУ с преподаване на чужди езици „Владислав Граматик“ и на Димитър Димитров, председател на специализирана комисия „Техника, технологии и иновации“ към ГБИТК за дългогодишно ползотворно сътрудничество с Камарата и за успешно реализирани съвместни проекти и инициативи.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 1 ден
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 2 дни
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 2 дни
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 2 дни
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    18 април 2024, 08:29
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство