понеделник, 25 март 2019  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  450 прочитания

  Наши и арменски фирми могат да си сътрудничат на пазарите в Далечния Изток

  Над 100 компании от двете страни участват в Българо-арменски бизнес форум в Ереван
  12 март 2019, 14:13 a+ a- a

  Българският износ за Армения през 2017 достига най-високото си равнище за последните 10 години и вече е 31 млн. долара. Това съобщи заместник-министърът на икономиката Александър Манолев при откриването на Българо-арменски бизнес форум в Ереван. В събитието участват над 100 компании от двете страни.

  „Надявам се да набележим сфери на сътрудничество като например партньорство на наши компании за реализиране на проекти в трети страни“, подчерта Александър Манолев и даде пример, че български и арменски фирми могат заедно да работят на пазарите в Далечния Изток. По думите му е важно и арменският износ за страната ни да расте, за да имаме устойчивост и още по-добри резултати в икономическото ни сътрудничество. „Отправям покана и София да домакинства подобен форум, за да продължат разговорите между бизнеса, които днес ще започнат“, допълни икономическият заместник-министър.

  Акцент в неговото изказване бяха и възможностите за бизнес и инвестиции в страната ни. „България предлага най-ниските данъци в Европейския съюз, което в съчетание с налична квалифицирана работна ръка и най-ниските оперативни разходи, ни нареждат сред най-добрите дестинации за бизнес в рамките на Съюза“, каза още Манолев.

  „Още веднъж ще подчертая, че нашето желание, в областта на двустранно сътрудничество, е да се пристъпи към реални и конкретни стъпки за засилване на взаимодействието, както на институционално, така и на бизнес ниво, с цел активизиране на взаимната търговия между двете страни“, обобщи зам.-министър Манолев.

  В днешния форум участие взеха и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Росен Желязков, министърът на икономическо развитие и инвестиции на Армения Тигран Хачатрян, президентът на Съюза на производителите и работодателите на Армения Арсен Казарян и др.

  Зам.-министър Манолев е на посещение в Армения за участие в Междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество заедно с бизнес делегация включваща близо 30 български компании.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 55 минути
  ЕС завърши подготовката за Brexit без споразумение на 12 април
  При този сцеанрий няма да има преходен период, както ще доведе до съществени проблеми за гражданите и предприятията
  преди 1 час
  Еврохолд България отказа да коментира ще участва ли в сделка за активите на ЧЕЗ у нас
  Ако компанията реши да реализира нови придобивания в бъдеще, тя ще ги обяви публично, подчертаха от дружеството
  преди 5 часа
  преди 5 часа
  Президентът Радев на посещение в Египет
  30 български фирми са част от делегацията