петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2880 прочитания

    „Кофас" организира седма ежегодна конференция по управление на риска

    Какви теми ще се дискутират по време на събитието, разказва Милена Виденова, изпълнителен директор на компанията
    08 април 2019, 09:42 a+ a- a

    Кофас България организира своята седма ежегодна конференция по управление на риска. Тази година събитието ще се проведе на 18 април в София, хотел „Хилтън" под надслов „Търговията и промените: нови хора, нови пазари". За да разберем повече за инициативата, се обърнахме към Милена Виденова, изпълнителен директор на Кофас България. Ето какво сподели тя пред екипа на Economy.bg:

    Конференциите на Кофас по управление на риска се реализират от над 20 години в над 20 страни по света, където компанията е представена. Откога се провежда в България и каква е целта на събитието?
    Ежегодните конференции по управление на риска са се утвърдили като важни обществено-икономически форуми, на които се дискутират глобални проблеми и се предлагат стратегически решения и нови идеи в областта на икономиката. Началото на конференцията е поставено във Франция. В България организираме Седмото по рода си събитие, чиято тема тази година е посветена на Търговията и промените: нови хора и нови пазари. 

    Към кого е насочено събитието и как става участието в конференцията? Колко души очаквате да се включат?
    Всяка година в конференцията се включват около 200 представители на различни компании и институции. Ежегодната конференция по управление на риска събира на едно място представители на администрацията, висши мениджъри, предприемачи, финансови и риск директори на водещи компании в страната, представители на банки и финансови институции, индустриални и браншови организации, НПО и медии. На събитието всяка година срещаме хора от различни сфери на работа. Всеки, който иска да заяви участие, все още има време и може да го направи, като се регистрира в сайта на Кофас.

    За първи път тази година преди конференцията ще се състои Мастърклас за млади професионалисти, като за най-добрите студенти, подбрани от 11-те икономически университета в България участието е безплатно. Темата е „Управление на риска и анализиране на пазарни данни: как да подобрим бързината и ефективността“. Каузата на Кофас е „За търговия“, а фокусът на корпоративната социална отговорност за  2019 година е „За образование“. 

    Темата на конференция тази година е „Търговията и промените: нови хора, нови пазари". Защо се спряхте именно на нея и какви въпроси ще бъдат дискутирани по време на събитието?
    Всяка година темата на конференцията е актуална и селектирана спрямо световните събития и промените в пазарите. Темата на тазгодишното събитие е вдъхновена от големите промени, които настъпват в света на търговията и съпътстващото развитие при новите таланти. По време на събитието ще обхванем теми като новите политически лидери, които оформят настоящата глобална ситуация. Ще се опитаме да отговорим на въпроса „Как се променя световната търговия и какви тенденции да очакваме?“. Ще обсъдим и възможностите на новите пазари - електронна търговия, центрове за върхови постижения. Като пазарен лидер с над 25 години опит в България Кофас пръв успява да улови основните тенденции в сектори и страни и ще ги сподели по време на конференцията.

    Кои сектори се очертават като най-високо рискови в световен мащаб? Има ли разлики спрямо ситуацията в България?
    Най-рискови сектори на световен мащаб са строителство, метали и автомобили. Специално в автомобилния сектор, рискът тази година се повишава в ЦИЕ, Латинска Америка, Северна Америка и Западна Европа. В България секторът е със среден риск. Увеличава се броят на заводите за доставчици на големи производители. Има и възможност за откриване на голям завод на VW в София. Очаква се обаче автомобилостроенето да страда от намаляващи приходи, което вече засяга тези подизпълнители и секторът става рисков. В България чувствителни също са металургията и строителният сектор. ИТ секторът остава бързоразвиващ се, проблем е недостигът на работна ръка.

    Вие кой панел очаквате с най-голямо нетърпение и защо?
    За участие в панелите сме поканили много опитни лидери и утвърдени професионалисти, които не само работят в големи и успешни компании, а са генератори на добри практики и двигатели на растеж и иновации. Сигурни сме, че знанията и опитът, които ще споделят панелистите, ще бъдат много полезни на всички участници и гости на конференцията. Темите, които сме подбрали са изключително интересни и актуални, по тази причина очаквам и трите панела с нетърпение.

    Трансформацията е новата константа не само в търговията, а и по отношение на уменията и знанията в професионален и чисто човешки аспект. 

    Какви са отзивите от миналите години? С какво събитието е било полезно и интересно за участниците?
    По време на ежегодната конференция се обсъждат важни социални и икономически проблеми, дискутират се събития в световен мащаб и се осигуряват дългосрочни и ефективни решения. Всяка година след края на конференцията всеки участник попълва форма за обратна връзка. По този начин ние разбираме дали конференцията е била интересна и полезна на гостите. Досега тази обратна връзка винаги е била изключително позитивна. Това ни мотивира да продължаваме да организираме конференцията и за в бъдеще да се стремим да дискутираме актуалните икономически ситуации от света.

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 10 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 11 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 12 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 14 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 16 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк