неделя, 09 август 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  873 прочитания

  Wizz Air поиска отпадане на бизнес класата за всички кратки полети

  Нискотарифният превозвач призова авиационната индустрия да спре да изпълнява полети с празни места в бизнес класа
  06 декември 2019, 13:51 a+ a- a

  От Wizz Air заявиха, че бизнес класата при всички кратки полети трябва да бъде забранена. В съобщение до медиите нискотарифният превозвач призовава авиокомпаниите да спрат да изпълняват полети с празни места в бизнес класа при полети до 5 часа. 

  „Местата за пътници в бизнес класа допринасят за два пъти по-голям въглероден отпечатък спрямо тези за пътници в икономична класа и индустрията е отговорна, че продължава да следва този неефективен и архаичен модел. Промяната е силно необходима“, се казва в съобщението на авиокомпанията. 

  Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz Air, заяви: „Wizz Air полага огромни усилия за създаването на устойчива авиация и призоваваме всички останали авиокомпании да бъдат отговорни и да спрат да летят с празни места при къси дистанции. Браншът като цяло трябва да бъде по-решителен в действията си и да забрани бизнес класата при кратки полети. В същото време призоваваме всички пътници да правят добре информиран избор, когато резервират полет. Ерата на старомодните пътувания е към края си, и същото важи за бизнес класата.“

  По данни на компанията в момента Wizz Air оперира с най-ниски емисии на CО2 на пътник сред всички конкурентни авиокомпании, равняващи се на 56.8 г/пътник/км към октомври 2019 г. Ултра нискотарифният бизнес модел на WIZZ разчита на висок коефициент на натоварване (планирани 95% за първата половина на 2020 г.) и плътно разпределение на местата, за да се гарантира устойчивото летене и възможно най-ниски емисии на CО2 на пътник. 

  Wizz Air е поела ангажимент и за допълнително намаляване на емисиите си с 30% за всеки пътник през следващите 10 години и призовава другите авиокомпании да направят същото. Това е отраслов проблем, който се нуждае от всеобщи решения за цялата индустрия. Секторът като цяло трябва да бъде по-решителен и смел в действията си, за да може наистина да провокира промяна, обясняват още от компанията.

  Wizz Air се ангажира да изгради своя устойчива флотилия с най-модерните самолети от neo серията на Airbus, като вече има направена поръчка за 268 от най-ефективните самолети в света. Устойчивостта на операциите си от компанията обясняват с висока горивна ефективност, подобрена аеродинамика на самолетите, десетки реализирани инициативи за оперативна ефективност, най-леките материали, използвани в кабината и полетната мрежа, която изключва ненужни свързващи полети. Текущата флотилия на авиокомпанията е със средна възраст от 4.5 години, което я прави една от най-младите авиофлотилии в света. В резултат на това WIZZ е авиокомпанията с най-малкия екологичен отпечатък в Европа на пътник/км., обясняват още от компанията.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  Германия ще изисква всички пристигащи да бъдат изследвани за COVID-19
  Разходите за тестовете ще бъдат покрити от германското правителство дори когато пътуващи посетят рискова страна без основателна причина
  преди 2 дни
  преди 2 дни
  Туристическият бизнес в Поморие: Предвид пандемията сезонът е добър
  До момента в област Бургас са почивали над 360 хил. туристи, по-голямата част от тях са българи
  07 август 2020, 11:55
  Ръст на потребителското доверие у нас през юли
  И градското, и селското население очаква очакват влошаване на финансовото си състояние през следващата година
  07 август 2020, 11:23
  Асимптоматичните пациенти също отделят коронавирус в големи количества
  Ново проучване показва, че около 30% от инфектираните изкарват заболяването без никакви симптоми, но въпреки това го разпространяват