четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1589 прочитания

    Над 2000 стартъпа са създали 15 хил. нови работни места у нас

    София е сред десетте най-добри градове за развиване на стартъп предприемачество, подчерта президентът Радев
    06 декември 2019, 17:33 a+ a- a

    Вашите смели и нестандартни бизнес идеи ни подготвят за бъдещето. Това заяви държавният глава Румен Радев по време на срещата си с представители на български стартиращи компании и на германския бизнес у нас.

    „Притежаваме всички необходими компоненти за развитие на българската стартъп екосистема – хора, знание, капитал и амбиция“, заяви президентът, като уточни, че през последните 5 години са разкрити 15 000 нови, качествени работни места в създадените над 2000 стартиращи фирми, а София е сред десетте най-добри градове за развиване на стартъп предприемачество.

    Необходими са ефективни държавни политики в областта на иновациите и предприемачеството за подобряване на средата за правене на бизнес в България, категоричен беше държавният глава. Според него иновациите имат смисъл, ако се развиват и отбелязват устойчивост.

    Румен Радев изтъкна ролята на Германия като най-голям външнотърговски партньор на България и стратегически инвеститор. „Германският бизнес носи със себе си не само ноу-хау, той носи положителния модел на добри бизнес практики, който допринася за подобряване на икономическата среда и на бизнес културата в България“, допълни той.

    От своя страна, посланикът на Германия в България Н. Пр. Кристоф Айххорн приветства идеята за поредица от срещи, които да имат за цел установяването на успешни бизнес партньорства.

    В срещата, която се проведе по инициатива на държавния глава и в партньорство с Германо-българската индустриално-търговска камара, седем стартиращи компании, участвали в инициативата Start.Up! Germany, представиха своите бизнес идеи.

    Сред предизвикателствата, с които трябва да се справя българската стартъп екосистема, са осигуряването на последващо финансиране на проектите, както и готовността на институциите на централно и местно ниво за активно партньорство със стартиращите компании.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 2 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 3 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам
    преди 19 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 19 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 20 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място