понеделник, 17 февруари 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1140 прочитания

  ЕИБ отпуска 15 млн. евро на ПроКредит Банк България за съфинансиране на МПС

  40% от заема е предвиден за проекти, насочени към дейности, свързани с климата
  17 януари 2020, 14:28 a+ a- a

  Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) предоставя финансиране в размер на 15 млн. евро на ПроКредит Банк България за съфинансиране на малки и средни инвестиции в страната. 40% от заемите, които ще се отпускат, са предназначени за проекти за възобновяема енергия, енергийна ефективност, транспорт с ниски въглеродни емисии и управление на отпадъците.

  Благодарение на заема от ЕИБ български фирми, които имат по-малко от 3000 служители, ще получат по-лесен достъп до дългосрочно финансиране с преференциални условия. „Подкрепата на регионите с цел сближаване и борбата с изменението на климата са стратегически приоритети на Банката на Европейския съюз“, каза вицепрезидентът на ЕИБ Лиляна Павлова 

  „Позиционирали сме се като банката за зелени заеми, както сред малките и средни фирми, така и сред депозантите и инвеститорите. Подписването на днешния договор отразява общите принципи и цели на двете институции, както и общия ни ангажимент към подпомагането на растежа и заетостта чрез подкрепа на малките и средни предприятия“, каза Рени Пейчева, член на Управителен съвет и Изпълнителен директор на ПроКредит Банк България.

  Това е третото финансиране от началото на сътрудничеството на ЕИБ с ПроКредит Банк през 2011, като с осигурените два предходни заема към банката са подкрепени малки и средни фирми в България.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 4 часа
  ЕС с нова операция за следене на оръжейното ембарго в Либия
  Новата мисия ще замени действащата в момента „София“ и ще използва въздухоплавателни, сателитни и морски средства
  преди 7 часа
  преди 7 часа
  НСИ: Доходите на домакинствата у нас растат по-бързо от разходите
  Доходът от работна заплата нараства от с 16%, сочат данните на националната статистика
  преди 12 часа
  Великобритания няма да допуска нискоквалифицирани работници от чужбина
  Всички квалифицирани работници ще трябва да съберат достатъчно точки, за да работят в Обединеното кралство, обяви британският вътрешен министър Прити Пател