понеделник, 06 април 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  328 прочитания

  Над 100 000 души подадоха онлайн годишните си данъчни декларации

  Срокът за обявяване на доходите е до 30 април
  25 март 2020, 07:18 a+ a- a

  Над 100 000 души са подали годишните си данъчни декларации за облагане на доходите по електронен път до момента, съобщиха от Национална агенция за приходите (НАП). Над 70% от всички получени в агенцията формуляри са изпратени онлайн, като общият брой на обработените декларации е малко над 130 000. 

  От НАП напомнят, че подаването на декларации за доходите на физически лица и внасянето на данъка трябва да стане до 30 април и съветват клиентите си да използват електронната услуга за деклариране на доходите по интернет с персонален идентификационен код (ПИК). Към момента над 640 000 граждани имат активен ПИК, който могат да използват за всички е-услуги на приходното ведомство. 

  Едноличните търговци и лицата, избрали да се облагат като еднолични търговци, подават годишните си декларации за доходите до края на юни 2020 г., допълват от НАП. 

  Националната агенция за приходите съветва клиентите си да отложат посещенията си в офис на ведомството до преустановяването на извънредното положение, като дотогава използват електронните услуги, достъпни на https://inetdec.nra.bg с ПИК или електронен подпис. Структурите на НАП продължават да работят и да обслужват клиенти при допълнителни мерки за защита и постоянна дезинфекция на помещенията.

  Подробна информация за данъчните и осигурителни правила по време на извънредното положение е достъпна в специална рубрика на сайта на НАП

  Информационният център на НАП – отговаря на въпроси на клиенти на телефон 0700 18 700 от 8:30 часа до 18:00 часа в делнични дни на цена според тарифите на съответния оператор.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 минути
  Boeing прекратява производство във Вашингтон за неопределено време
  135 от общо 160 000 служители на компанията в глобален мащаб са дали положителен резултат за коронавирус
  преди 31 минути
  преди 52 минути
  Увеличава се броят на асимптоматичните инфектирани в Китай
  Броят на инфектираните е спаднал драстично в сравнение с пика на коронавируса, но страната продължава да отчита нови болни всеки ден
  преди 2 часа
  Потвърдените случаи на Covid-19 у нас са 541
  Жертвите на заболяването в страната са вече 21
  преди 2 часа