четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1495 прочитания

    Приключва строителството на Индустриална зона "Загоре"

    Вече има интерес от инвеститори, твърдят от Зоната
    11 юни 2020, 10:10 a+ a- a

    90% от строителните дейности в Индустриална зона „Загоре“ са завършени. Изградена е подземната инфраструктура като са положени изцяло комуникационни връзки от ток, вода и газ. Това съобщи изпълнителният директор на Зоната - Радослав Танев. Той допълни, че вече е положен първият пласт от асфалтa на новоизградените улици.

    „Пътните платна са с широчина от 8 метра, като са проектирани с необходимите радиуси за безпроблемно завиване на тежкотоварни камиони, тротоари и велоалея“, обясни Танев. От думите му стана ясно, че е готов и паркингът, който ще бъде ползван като буферен от фирмите, които ще изберат Индустриална зона „Загоре“ за своята инвестиция. Положено е 16-метрово мостово съоръжение с цел разширяване на достъпа и изграждане на пешеходна зона и велоалея. Изцяло е монтирано и уличното осветление.

    “Очаква се до средата на месец юли изцяло да бъде завършена инфраструктурата на Индустриална зона „Загоре“, което означава, че ще бъде готова с месец по-рано от заложеното време“, убеден е изпълнителният директор.

    Танев е категоричен, че инвеститорите ще бъдат максимално улеснени при започване на своята дейност чрез вече изградена инфраструктура и комуникации, както и чрез указване на пълно съдействие от екипа на Зоната.

    „Голяма част от инвеститорите искат да видят готовия вид на терените. Поради това със завършване на строителството и разговорите с потенциални купувачи ще станат много по-интензивни“.

    Зоната вече е била представена пред представители на Търговската камера на Швеция, предстои представяне и пред други. Към настоящия момент има интерес към парцели на Зоната, както и начални преговори за някои от тях. В този контекст се работи и по присъединяване на предвидените за разширение на индустриалната зона парцели.

    Първата копка на Индустриална зона „Загоре” беше направена в края на миналата година. Тя се изгражда чрез колаборация между Община Стара Загора и държавата. Реализирането на Индустриалната зона ще има ключова роля за устойчивото развитие на целия регион.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 26 минути
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 1 час
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 2 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 4 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 6 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк