събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    758 прочитания

    LSE ще приключи сделката с Refinitiv до 29 януари

    Тя е на стойност $27 милиарда
    20 януари 2021, 09:23 a+ a- a

    Лондонската фондова борса (LSE) съобщи, че би трябвало да завърши придобиването на Refinitiv за 27 милиарда долара на 29 януари. Борсата придобива голям доставчик на финансови данни, за да се конкурира с Bloomberg, отбелязва „Ройтерс“.

    Компанията заяви, че очаква всички регулаторни одобрения за сделката да дойдат „скоро“, което ѝ позволява да приключи сделката за всички акции през следващите дни. Сделката беше одобрена от Европейския съюз на 13 януари.

    Пазарът на финансова информация се взриви с появата на компютърно задвижвана търговия, което предизвика вълна от поглъщания, тъй като компаниите се стремят да създадат едно гише за обслужване на клиенти и да получат предимство пред традиционните конкуренти в предоставянето на данни, наречени “new oil” .

    Европейската комисия, която контролира политиката на конкуренция в 27-членния ЕС, заяви миналата седмица, че нейното антитръстово разследване е установило редица опасения относно сделката с Refinitiv, но че те ще бъдат разгледани чрез „средства за защита“, които включват продажбата на Borsa Italiana от LSE която управлява миланската фондова борса.

    Паневропейската борса Euronext вече се съгласи да купи Borsa Italiana за €4,3 млрд. ($5,2 млрд.), при условие че придобиването на Refinitiv получи зелена светлина.

    45% от Refinitiv е собственост на Thomson Reuters, компанията, която притежава Reuters News. Thomson Reuters продаде по-голямата част от бизнеса през 2018 г. на консорциум, ръководен от гиганта за частни инвестиции Blackstone в сделка, която оценява доставчика на данни на около $20 млрд.

    Комбинираните LSE и Refinitiv все още ще бъдат засенчени от Bloomberg LP, но ще надминат комбинацията от S&P и IHS Markit, чието обвързване на стойност $44 млрд. се случи миналата година.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 17 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 17 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 17 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 18 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 20 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години