сряда, 22 март 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  994 прочитания

  Великобритания се противопостави на сделката Microsoft – Activision Blizzard

  Решението на регулатора не е окончателно
  09 февруари 2023, 10:33 a+ a- a

  Снимка: Microsoft

  Органът за конкуренция и пазари на Обединеното кралство (CMA) заяви, че се противопоставя на планираното закупуване на разработчика на игри Activision Blizzard от Microsoft. CMA заяви, че временно е заключил, че това ще доведе до по-високи цени, по-малко възможности за избор и по-малко иновации.

  Сделката за $69 милиарда ще позволи на производителя на Xbox Microsoft да придобие хитови заглавия като Call of Duty и Candy Crush. Microsoft каза, че ще намери решения за „разглеждане на опасенията на CMA“.

  Рима Алайли, корпоративен вицепрезидент и заместник-главен съветник на Microsoft, каза: „Нашият ангажимент да предоставим дългосрочен 100% равен достъп до Call of Duty на Sony, Nintendo, Steam и други, запазва предимствата на сделката за геймърите и разработчиците и увеличава конкуренция на пазара.“ Тя добави, че 75% от респондентите в обществената консултация на CMA „съгласяват, че тази сделка е добра за конкуренцията в игрите в Обединеното кралство“.

  Констатациите са временни и двете страни ще имат шанс да отговорят, се казва в изявление на Activision, цитирано от BBC. Създателят на Call of Duty написа, „надяваме се от сега до април да можем да помогнем на CMA да разбере по-добре нашата индустрия“, за да помогне на регулатора „да постигне заявения си ангажимент“ за насърчаване на среда, в която „честният бизнес може да прави иновации и да процъфтява“.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 9 часа
  Радев: Финансите на държавата са стабилни
  Спекулации са твърденията за предстояща промяна на курса на лева спрямо еврото и нови заеми от Международния валутен фонд, коментира президентът
  преди 10 часа
  БНБ и банките у нас преминаха към нова европейска платежна система
  Обновената система ще допринесе за хармонизацията и подобряването на ефективността на финансовите пазари в Европа
  преди 12 часа
  Рекордни нива на икономическия риск отчитат финансовите директори в ЦИЕ
  Намаленото вътрешно търсене, геополитическият риск и недостигът на квалифицирани специалисти ще бъдат основните източници на безпокойство за бизнеса в региона през 2023, сочи доклад на "Делойт"
  преди 16 часа
  Глобалната температура ще се повиши с 1,5 градуса по Целзий за десетилетие
  Индустриалните нации трябва да вземат драстични мерки, показва нов доклад
  преди 16 часа
  БНБ: Чуждите инвестиции у нас със спад от 76.5% за година
  Най-големите вложения в страната за януари 2023 са от Люксембург, Нидерландия и Белгия