понеделник, 04 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  675 прочитания

  Експерти ще дискутират зелените енергийни перспективи за България на международен форум

  Be Renewable 2023 ще посрещне енергийни експерти от България и Европа на 2-3 октомври в Inter Expo Center
  25 септември 2023, 15:26 a+ a- a

  Водещи експерти от България и други страни в Европа ще дискутират бъдещето на зеления енергиен преход на международен форум на 2-3 октомври в София. Двудневната конференция, посветена на ВЕИ индустрията – „Be Renewable 2023“ е първото събитие в България, което ще обедини институционалните и технологичните постижения от сектора в Европа. Сред ключовите говорители са експерти от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), АЕЦ Козлодуй, Европейската федерация на търговците на енергия (EFET), Българската стопанска камара (БСК), Българска народна банка (БНБ), евродепутати, браншови организации и бизнесът.

  „Be Renewable: Енергийна еволюция 2023“ ще се проведе в Inter Expo Center на 2-3 октомври, като входът за събитието е свободен, а участниците могат да се запознаят с интересната програма и да се регистрират тук. Събитието се организира от сдружение „Соларна Академия България“ и M3 Communications Group, Inc.

  Основна цел на форума е да стимулира създаването на ценни партньорства в сектора между европейските страни, които са от съществено значение за оформянето на устойчивото бъдеще у нас и ще подкрепят европейската енергийна стратегия. Събитието ще посрещне стотици посетители, които ще се запознаят с последните иновации в областта на възобновяемата енергия и ще имат уникалната възможност за обмяна на идеи, опит, успешни практики, политики и технологични решения с международни експерти от индустрията.

  В рамките на двудневната програма на форума ще се включат представители на държавната власт, ЕК, неправителствения сектор, браншови организации и институции в Европа, водещи енергийни компании и инсталатори, академичните среди, банки, дипломатическия корпус и други заинтересовани страни от енергийния сектор в Европа.

  Ключовите теми на форума включват:
   • Европейски политики за зелена енергия;
   • Европейски модели и добри практики за устойчив преход;
   • Човешкият капитал в енергийната трансформация: стандарти и развитие;
   • Финансиране и инвестиции във ВЕИ сектора: предизвикателства и възможности;
   • Енергийна и климатична дипломация;
   • Енергийни борси и конкурентност на пазара;
   • Електромобилност и устойчив транспорт: пътят към нулеви емисии;
   • Зеленият водород: иновации, потенциал и роля в енергийния преход.

  В „Be Renewable 2023“ ще се включат водещи компании от енергийния сектор в Европа, които ще споделят своите знания и опит в областта на устойчивите енергийни решения и как те могат да бъдат успешно интегрирани в бизнес моделите на бъдещето. Основни партньори на събитието са BAUER SOLAR – един от водещите производители на соларни панели, базиран в Германия, с над 20-годишен опит на фотоволтаичния пазар, както и италианската компания AZZURRO, която е международен лидер в сферата на разработването на софтуер, автоматизация, роботика и възобновяема енергия, както и POLYCOMP, които са лидер на пазара на информационни и комуникационни технологии в България, с подкрепата на Huawei.

  Сред партньорите на форума са още испанската компания EURENER – производител на фотоволтаични модули с над 25-годишна история в грижата за планетата и произвеждането на чиста енергия за бъдещите поколения, както и българската платформа за зелени практики BROWN TO GREEN, която има за цел цялостната трансформация и развитие на на Югозападния въглищен регион в България.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  01 декември 2023, 16:32
  От 1 януари: Максималният осигурителен доход се повишава на 3750 лв.
  Парламентът прие на първо четене бюджетите на НЗОК и ДОО за 2024
  01 декември 2023, 12:22
  Висшистите в България се реализират все по-добре
  Под 1% безработица при медици и математици, показва тазгодишното издание на Рейтинговата система на висшите училища в България
  01 декември 2023, 11:53
  AbbVie купува ImmunoGen
  Сделката е на стойност $10,1 милиарда
  01 декември 2023, 11:15
  Ето колко години трябва да спестявате, за да си купите жилище в България
  Жилищата са достъпни за около една трета от домакинствата в страната, сочи анализ на УниКредит Булбанк
  01 декември 2023, 10:32
  Безработицата в ЕС и еврозоната остава стабилна
  През октомври показателят остава непроменен спрямо предходния месец
  01 декември 2023, 09:54
  Инфлацията в еврозоната намалява повече от очакваното
  Според експресните оценки на Евростат показателят през ноември е 2,4%