четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    14335 прочитания

    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Level 2 Support в Taulia?

    За професията и възможностите разказва Владимир Попов, Level 2 в съпорт отдела на софтуерната компания
    17 септември 2018, 09:22 a+ a- a

    Владимир Попов е Level 2 Support в софийския офис на американската софтуерна компания Taulia. Завършил е „Публична администрация“ в Нов български университет. В сферата на съпорта работи от 2007, а към екипа на Taulia се присъединява през 2016. Започва като Level 1 Customer Support, а след около година израства до позицията Level 2.

    Срещнахме се с Владимир, за да ни разкаже повече за работата си. Какви са основните отговорности, как се поддържа квалификацията, какви са възможностите за развитие и кои са най-големите заблуди за професията.

    Какво е да работиш като Level 2 Support в Taulia?

    Какви са основните Ви отговорности на тази позиция?
    Платформата, която ние поддържаме, осъществява връзка между купувачи и продавачи. Като  Level 1 и Level 2 Support ние отговаряме за техническата поддръжка на платформата. Моите отговорности като  Level 2 са подпомагане на тима от  Level 1 агенти. Това включва поемане на ескалациите, съпорт по чат, имейл и телефон, както и изготвяне на графика на агентите за месеца и заплатите им. Самата позиция е координираща и между съпорт отдела и останалите екипи. Редовно имаме среща с останалите колеги, на които обсъждаме развитието на продуктите, промяна на процедури, процеси и имплементацията им. 

    Как типично протича един работен ден?
    Динамично. Аз работя от 13:00 до 22:00 часа, тъй като покриваме  голяма част от американското работно време. В началото на работния ден се старая да се социализирам с колегите, защото съпортът е работа с хора и доста стресираща. Така че първо отделям време, за да си поговорим и да видя как са колегите. След това продължавам с преглеждането на имейлите, за да видя има ли нещо ново и важно, което трябва да се сподели с екипа. Към 18:00 ч., когато са на линия американските колеги, същата процедура протича и с тях. Правим видеоконферетни връзки, опитвам се да разбера там как стоят нещата. Успоредно с това непрекъснато влизат обаждания, чатове и т.н. и аз съм на разположение, обикалям колегите и помагам с каквото мога. 

    Какви умения и качества са необходими за тази професия?
    Като основно качество бих изтъкнал, че човек трябва да е педагог. Имайки предвид естеството на работата, всяко нещо, независимо дали е комуникация с колега от друг отдел или с непознат човек по телефона, изисква търпение. Трябва да можеш да обясниш кратко и достатъчно ясно кое как се случва, защо се случва, какво става, ако не се случи и ако има някакъв проблем, да помогне. Що се касае до техническа експертиза, самата компания предлага доста задълбочено обучение. Не е нужна, но е препоръчително човек да я има, за да успее в главата си да навърже нещата. Не е нужно да имаш дългогодишен опит като технически съпорт, за да стартираш работа като такъв.

    Как поддържаш знанията и квалификацията си?
    Чрез много уебинари. Част от обученията са организирани и финансирани от Taulia, останалите ги намирам в интернет.

    Какви са възможностите за развитие?
    Следващата стъпка за развитие след Level 2 е навлизането в мениджърския екип на отдела и на част от финансовите операции. Имаме отделно звено, което се занимава единствено и само с финансовите операции на платформата, която поддържаме и предлагаме. Да станеш част от него също е опция за развитие. Имаме и колеги, които започнаха от съпорт и преминаха към по-техническа позиция. Освен логичната стъпка нагоре към мениджмънта, има и позицията Level 3, която в нашия случай е по-технически насочена, а не е свързана с управлението на хората, каквато е Level 2. Тази позиция отговаря за връзката между платформите, с които работим от чисто техническа гледна точка. 

    Кои са най-големите заблуди за тази професия? 
    Хората смятат, че ние сме всемогъщи, което не е така. Затова сме разделени на различни нива и отдели и всеки е отговорен за нещо. Но рядко хората имат търпението да изчакат и са наясно с това нещо. Тази работа често се асоциира и с рутина, но реалността е друга. Всеки ден е различен, комуникираш с различни хора, решаваш различни проблеми и се обогатяваш. В нашата професия човек трябва да има очи и уши за останалите хора. Работата не е за интроверти, напротив - трябва си комуникативен и отворен към света. Едно от най-важните неща, които аз научих от кариерата си, е, че в съпорта нищо не трябва да се приема лично. Когато човек има проблем, ти трябва да му помогнеш да го разреши, а не да се карате по телефона. 

    Видео за компанията като работодател вижте в профила на Taulia в Jobs.bg ТУК.

    Как протича интервю за работа в Taulia вижте ТУК.

    Свързани новини
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 5 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 6 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 7 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 8 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 11 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк