сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5015 прочитания

    Creative Assembly ще отвори изцяло обновено студио за компютърни игри в София

    Какви хора ще се търсят и върху какво работи екипът тук, разказва директорът на компанията Тим Хийтън пред Economy.bg
    17 октомври 2018, 09:26 a+ a- a

    Creative Assembly е най-голямото британско студио за компютърни игри. През 2017 компанията стъпва в България, придобивайки Crytek Black Sea. Какви са нейните планове за развитие и какви попълнения ще се търсят за разрастващия се екип? С тези въпроси се обърнахме към Тим Хийтън, директор в компанията и изпълнителен вицепрезидент в Sega Studios. Ето какво сподели той:

    С какво Ви привлече България като инвестиционна дестинация?
    България е вече призната като лидер в разработването на ИТ продукти и това я прави идеалното място за развитие на общност, създаваща компютърни игри. В интерес на истината български заглавия вече са пожънали успехи както сред критиците така и на пазара. Като студио ние инвестираме значително в талантите и България предлага изобилие от обещаващи разработчици на игри, чиито талант можем да доразвием благодарение на нашия опит. Вече отчитаме промяна в общественото възприятия за индустрията на компютърните игри и професиите в бранша се разглеждат като предлагащи привлекателни възможности за кариера. Съществуват, а се появяват и нови учебни програми в университетите, достъпът до необходимия софтуер е улеснен. Creative Assembly има над 30-годишен опит в създаването на игри и за нас е вълнуващо да градим студио с толкова талантлив екип в среда, която кипи от ентусиазъм.

    Защо решихте да придобиете Crytek Black Sea? Доволни ли сте от тази си инвестиция?
    От известно време търсехме студио, което да има потенциал и чрез което да разширим дейността на Creative Assembly и тогава на преден план излезе възможността да придобием Black Sea. За нас изборът беше очевиден. Нивото на българската индустрия и икономическата среда обещаваха растеж, а екипът от близо 60 души споделяше нашите ценности. Последните 18 месеца подразделението ни в София бе изключително натоварено, но хората там напълно се справиха с предизвикателствата, пускайки три успешни проекта тази година.

    Върху какво работи екипът ви в София към момента?
    Планът ни за момента е да продължим да развиваме екипа и да дадем изява на уменията им с проекти, свързани с Total War и други заглавия от каталога ни. Наскоро екипът започна да работи и по собствен проект, за който всички сме много ентусиазирани. Това означава използване на нови технологии, въвеждането на иновации в творческия процес и разбира се наемането на още талантливи разработчици.

    Планирате ли да наемете нови хора? 
    Нашите амбициозни планове не могат да се реализират без да разширим екипа си в София и търсим да наемем талантливи разработчици, които споделят визията ни. През 2019 също така ще отворим изцяло ново, модерно студио в София - CA Sofia studio, което драстично ще увеличи възможността ни да увеличим своя екип.

    Основно хора за какви позиции ще търсите?
    Винаги търсим талантливи художници, дизайнери и програмисти. Ще търсим хора с различни таланти и вярваме, че можем да предложим насреща уникално ниво на творческа свобода при работа върху световни заглавия. Към момента приоритет за студиото ни в София са аниматори, художници, програмисти и специалисти по потребителски интерфейс.

    Хора с какви умения ще търсите?
    Ясно е, че ще държим на техническите познания, необходими за съответната обявена позиция и че тези конкретни изисквания варират в различните области. Но не по-малко важни са личните качества на съответния човек, способността му да комуникира и да работи среда, в която бързината е важна. Като студио ценим творческата свобода на нашия екип и даваме глас на всеки. Всички могат да дават идеи и е важно да имаме екип, в който идеите се приветстват и споделят.

    Смятате ли, че тук има достатъчно голям брой таланти, необходим за планираното от компанията разрастване?
    Мисля, че има огромен потенциал и отчитаме, че местните университети стартират програми, насочени към индустрията. Вероятно ще заложим на развитие на таланта вътре в компанията. Въпреки това е важно образователната система в България да подкрепи нашата бързоразвиваща се индустрия. Все пак уменията, които търсим сега, може да се променят в бъдеще, тъй като разработването на игри е пресечната точка на креативността и последните технологии.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 14 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 16 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 16 часа
    преди 17 часа
    FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
    Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие
    преди 19 часа
    Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани срещу коклюш по-рано
    В България регистрираните до момента случаи на коклюш са 314, спрямо 4 за същия период на 2023 г.
    преди 20 часа
    Сирма се подготвя за двойно листване на борси в САЩ и Европа и нови придобивания
    Групата ще обедини всички дъщерни дружества под единен бранд