четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    11050 прочитания

    Най-ценният бизнес съвет на Жозе Салойо, БНП Париба Лични Финанси

    Вижте какво сподели управителят на компанията в България
    28 януари 2019, 13:20 a+ a- a

    Благодарение на житейския и професионалния опит, човек преоткрива за себе си кои са онези принципи, нагласи и модели, които се оказват важна съставка на формулата на успеха. Economy.bg попита лидери във водещи компании в България: „Кой е Вашият най-ценен бизнес съвет?“.

    Вижте какво отговори Жозе Салойо, управител на БНП Париба Лични Финанси, България:

    „За мен успехът на един бизнес се гради върху три стълба: служители, клиенти и отговорност. Когато хората, които работят в компанията, са щастливи, те предават тази емоция на клиентите. Когато заслужиш доверието на клиентите, ставаш техен предпочитан партньор в дългосрочен план. И не на последно място, бизнесът трябва да бъде отговорен – към служителите, клиентите, обществото, икономиката и околната среда. Така, стъпвайки на тези три стълба, един бизнес може да спечели доверието на хората и да им предостави отлично клиентско изживяване.“

    Жозе Салойо има над 15-годишен опит в областта на потребителското кредитиране, като цялата му кариера е свързана с една от водещите компании за потребителско кредитиране в Европа BNP Paribas Personal Finance, част от BNP Paribas Group.

    През 2014 г. - 2018 г. Салойо e главен оперативен директор на BNP Paribas Personal Finance за Централна и Източна Европа. На тази позиция той отговаря за Чехия, Словакия, Унгария, Румъния, България и Австрия. Сред отговорностите му са оптимизация на оперативните процеси при отпускането на потребителски кредити, следпродажбеното обслужване, събиране, управление на изнесени услуги и други. Той координира ключови проекти за развитието на компанията в страните от региона в областта на информационните технологии, обслужването на клиенти и т.н.

    В периода 2010 г. – 2014 г. Жозе Салойо е регионален директор по управление на риска за Полша, Украйна, Китай, Турция, Сърбия, Мароко, Тунис и Алжир. На тази позиция той отговаря за политиките по отношение на риска при потребителското кредитиране, разработване на модели за развитието на пазарите и за провизирането на активи. Преди да заеме регионалната позиция, Жозе Салойо в продължение на три години отговаря за управлението на риска в Румъния.

    Завършил е престижния парижки университет „Пиер и Мари Кюри“ и е инженер със специалност „Информационни системи“. Жозе Салойо владее френски, португалски и английски.

    Свързани новини
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 5 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 6 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 7 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 9 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 11 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк