петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4873 прочитания

    Каква година очаква бизнесът в България?

    Вижте прогнозите на изпълнителни директори на водещи компании у нас за предстоящата година
    02 януари 2020, 10:44 a+ a- a

    Какви са очакванията Ви за 2020? Кои мислите, че ще са най-големите предизвикателства през новата година? Тези въпроси отправихме към изпълнителни директори на водещи компании у нас. Вижте прогнозите им:

    Константин Конов, управляващ директор на Bosch Инженеринг Център София; Томас Мец, управляващ директор на Bosch Инженеринг Център София; Динко Русев, технически директор на Bosch Инженеринг Център София
    През 2020 очакваме да продължим бързия си бизнес растеж и ще разширяваме портфолиото си, като включим и хардуерно развитие. Основното предизвикателство пред нас е Инженерният център в България да се обособи като водеща локация на Bosch за автомобилни технологии, каквито са изкуственият интелект (AI) и автоматизираните тестове. Добрата новина е, че ще продължим да наемаме талантливи софтуерни инженери и да им предоставяме възможността да бъдат част от екип, който създава бъдещето на мобилността за световната автомобилна индустрия. Ще имаме отговорност за разработване на пълния цикъл на проектите, включително управлението на екипи от други локации в рамките на Bosch.

    Петър Бозаджиев, изпълнителен директор на групата „Монбат“
    Очакванията ни са през 2020 да запазим темпа на растеж и да започнем да консолидираме позитивните резултати от новопридобитите ни дружества, които през 2019 бяха в етап на инвестиция и интеграция. Основно предизвикателство ще бъде управлението на силно нарасналата комплексност в групата ни, увеличаване на производствения капацитет в България, както и успешната интеграцията на предстоящото ни целево придобиване в Северна Африка.

    Добромир Добрев, зам.-председател на УС и изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България)
    Не очакваме резки промени. За следващата година анализаторите ни предвиждат умерен ръст на българската икономика с плавно забавяне. Прогнозата на Райфайзен Рисърч е за растеж от 2.5% - въпреки че ще бъде по-малък от 2019, все пак ще остане сравнително висок, особено в сравнение с очакванията за Еврозоната за растеж на икономиката от едва 0.5%. Кредитирането като цяло и конкретно към фирмите също ще продължи да расте, но не с темповете от последната година, а лихвите ще останат на исторически ниските си нива. Предизвикателствата от тази година ще останат и за 2020. Бизнесът, особено в България, ще трябва да инвестира все повече в човешки капитал и дигитална трансформация.

    Ярослав Дончев, изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“ и търговски директор – клъстер Източна Европа
    Ще продължим с инвестициите в производството, защото трябва непрекъснато да сме в крак с изискванията на пазара. 2020 се очертава като много важна за въвеждане на нови продукти и иновативни решения на пазара, както и да продължим с ръста в продажбите. Очакванията ни са да запазим ръста в продажбите и през 2020.
    Осъзнаваме, че България е ключов център за компанията. Очакванията към нас са много големи и вярвам, че с нашия екип можем да ги оправдаем. Колкото ставаме по-добри, толкова ставаме по-важни за групата "Идеал Стандарт". Всеки проект, който се реализира в България, ни кара да се чувстваме горди, защото това е доверие, признание и отговорност.

    Марсел ван дер Хук, изпълнителен директор на ABB България
    Основното предизвикателство през следващата година според мен ще бъде изграждането и развитието на екипите, както и внедряването на Индустрия 4.0 и дигиталните технологии, така че да бъдем още повече от полза на нашите клиенти. Част от тях имат проблем с намирането на квалифицирани кадри. ABB предлага решения за автоматизация на производството. Виждаме, че роботиката се използва все повече в индустрията.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 59 минути
    Бош Автомобилно оборудване открива център за обучения с ПГТЕ „Хенри Форд"
    Центърът има за цел да подготви специалисти в областта на поддръжката и ремонта на леки и тежкотоварни автомобили
    преди 2 часа
    IWG продължава да разширява присъствието си у нас
    Доставчикът на гъвкави работни пространства откри няколко нови локации в Пловдив
    преди 2 часа
    БДЖ и Deutsche Bahn договориха доставка на 76 модернизирани вагона
    Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ
    преди 3 часа
    БСК: От 2030 най-малко 30% от пластмасовите опаковки ще трябва да се рециклират
    Системи за връщане на бутилки и кенчета предвиждат регулации на ЕП
    преди 4 часа
    Mazda и Panasonic сключиха споразумение за доставка на батерии
    Panasonic Energy произвежда батерии и за Tesla