сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3618 прочитания

    BULPROS: По време на пандемията отделихме специално внимание и върху децата на служителите ни

    Как се промени пакетът от придобивки в BULPROS научете от Христина Вакарелийска, HR директор на компанията
    01 октомври 2020, 14:00 a+ a- a

    Христина Вакарелийска, HR директор на в BULPROS

    Промениха ли се и как придобивките, които компаниите в България предлагат във време на пандемия и все по-широко налагане на дистанционната работа? Отговор потърсихме от HR професионалисти и мениджъри на водещи компании в страната. Христина Вакарелийска, HR директор на в BULPROS, разказва пред Economy.bg какво се промени в пакета от придобивки, които компанията предоставя на своите служители.

    Извънредната ситуация, пред която беше поставен бизнесът, ни предостави възможност да се ориентираме и фокусираме още повече върху служителите в компанията и да търсим нови подходи за мотивирането им и дългосрочното им развитие в компанията. 

    Преминаването към изцяло дистанционен модел на работа по време на извънредното положение даде много положителен резултат на ниво компания. Служителите ни постигнаха високи устойчиви резултати, бяха подсигурени от страна на компанията с всички необходими ресурси.

    Основен фокус на компанията беше какви мерки да се предприемат за преодоляване на социална изолация, наложена от извънредното положение. С цел намаляване на негативния аспект на влияние фокусът беше изцяло върху това как да помогнем да служители да преодолеят социалната дистанция. Внедрихме и организирахме инициативи, с които да ги подкрепим и да поддържаме екипния дух. По време на пандемията отделихме специално внимание и върху децата на служителите ни, като организирахме обучения по ментална аритметика, четене на приказки и спортни занимания.

    Дългогодишните инициативи като отличаването на топ служители помагат да се поддържат високи нива на ефективност сред служителите и продължаваме да ги реализираме, макар и работейки дистанционно.

    Въведохме нова система за стимулираме на служителите, Flex benefit платформа, с добавяне на нов пакет от социални придобивки, от които могат да се възползват - карти за спорт на преферентни цени, разширяване на корпоративното ни партньорство с различни компании, които предлагат допълнителни отстъпки на служителите ни; инициативи, стимулиращи активния и здравословен начин на живот.

    Въвели сме като дългосрочна политика и предоставянето на безплатен езиков курс по немски език за всички служители, съобразен с индивидуалното ниво на всеки. Намерихме най-оптималния вариант за ефективното му провеждане, макар и дистанционно. В пакета от социални придобивки служителите могат да се възползват и от преферентни цени и отстъпки в различни езикови школи или при стартиране на различни курсове по компетенции. Организираме вътрешни и външни обучения, събития, академии, с цел обогатяване на знанията и развитие на служителите в компанията. Развитието на човешкия капитал е водещо за компанията като по този начин гарантираме дългосрочни устойчиви резултати.

    През последните месеци замразихме провеждането на спортни тренировки за служителите на място в офисите ни предвид наложените рестрикции и допълнителни епидемични мерки. Дългосрочно сме в очакване на по-голяма свобода за провеждане на групови събития, за да можем да подновим тази инициатива, тъй като е пряко насочена към стимулирането на служителите към по-балансиран и здравословен начин на живот, което е от съществено значение. 

    Продължаваме да работим активно в посока на развитие и увеличаване на социалните придобивки, от които могат да се възползват служителите на компания BULPROS и до края на годината планираме да доразвием Flex benefit платформата с още нови и полезни функционалности, от които да могат да се възползват всички служители. 

    ВИЖТЕ ОЩЕ: 

    Пандемията остави на заден план всички придобивки, свързани с физическо присъствие

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    преди 3 часа
    EY и denkstatt се обединяват в една от най-големите консултантски компании в областта на ESG у нас
    denkstatt става част от мрежата на EY в Австрия, България, Румъния, Унгария и Словакия и ще бъде позната под марката EY denkstatt
    преди 5 часа
    Google отмени някои от изискванията си, касаещи служители на нейни доставчици
    Това може да помогне на технологичния гигант да избегне договаряне със синдикатите
    преди 20 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 21 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 22 часа