събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2381 прочитания

    Региоком: До края на годината очакваме да назначим своя хиляден колега

    Немската компания отчита 50% ръст на екипа си в България през 2020 и продължава да търси нови хора
    14 декември 2020, 17:15 a+ a- a

    През тази година Региоком България отчита почти 50% ръст на своите служители, обявиха от немската компания пред Economy.bg. „До края на 2020 очакваме да назначим своя хиляден колега“, съобщи управителката за България Яна Людериц.

    Основната дейност на Региоком в България е свързана с професионалното обслужване на клиенти за водещи концерни в телекомуникационния, енергийния и транспортния сектор, както и разработването на софтуерни решения за енергетиката в Германия. 

    След офисите в София, Варна, Русе и Велико Търново, през август 2020 компанията откри своя пети офис в Бургас и стартира нов проект за най-голямата верига за електротехника в Европа. 

    За 4 месеца там са назначени и обучени 70 служители, съобщиха още компанията. Втори проект за голяма немска телекоминикационна компания стартира през декември и ще подсигури изпълнението на бизнес плана включващ общо 250 работни места. 

    От Региоком България обявиха, че и в момента продължават активно да търсят хора с или без опит и с добри езикови познания по немски. Процесът по подбор на персонал от март 2020 протича в по-голяма степен виртуално, уточняват оттам, но добавят, че личната среща също остава важна част от работата в компанията, при отговорно спазване на противоепидемичните мерки. 

    „Нашият топ рекрутинг и маркетинг екип ще подсигури и през 2021 изпълнението на поставените цели за вече потвърдените, както и за новите очаквани проекти. На всички локации продължаваме да се разрастваме и освен сигурно работно място, предлагаме и отлични възможности за развитие.“, коментира Яна Людериц.

    ИТ отделът в България също расте и предлага цялостна услуга - софтуерно програмиране, тестване и съпорт. Опитни ИТ специалисти, както и навлизащи в сферата, разработват технически решения за клиентите на компанията.

    От Региоком отбелязват още, че извънредната ситуация в световен мащаб не е повлияла на развитието на команията и тя е запазила всички си служители, като специалистите на компанията могат да се възползват от възможността за работа от вкъщи. Ръководството  споделя, че моделът е приложим в проектите и след края на пандемията. 

    Миналия месец Региоком получи отличие и сертификат „Вдъхновяваща работна атмосфера“ от престижния форум Career Show Awards за провежданата вътрешно-фирмена мотивационна кампания Bio & Body FRIENDLY. Tя включва акции за служителите и техните близки в четири основни направления: здравословно хранене, спортна активност, релакс и социален ангажимент. Инициативите се провеждат най-малко веднъж месечно на всички локации, на които Региоком има офиси в страната.

    Видео за компанията като работодател вижте в профила на „Региоком“ в Jobs.bg ТУК. 

     

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 16 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 17 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 1 ден
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 1 ден
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 1 ден
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 2 дни
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство