петък, 23 април 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1126 прочитания

  Региоком: До края на годината очакваме да назначим своя хиляден колега

  Немската компания отчита 50% ръст на екипа си в България през 2020 и продължава да търси нови хора
  14 декември 2020, 17:15 a+ a- a

  През тази година Региоком България отчита почти 50% ръст на своите служители, обявиха от немската компания пред Economy.bg. „До края на 2020 очакваме да назначим своя хиляден колега“, съобщи управителката за България Яна Людериц.

  Основната дейност на Региоком в България е свързана с професионалното обслужване на клиенти за водещи концерни в телекомуникационния, енергийния и транспортния сектор, както и разработването на софтуерни решения за енергетиката в Германия. 

  След офисите в София, Варна, Русе и Велико Търново, през август 2020 компанията откри своя пети офис в Бургас и стартира нов проект за най-голямата верига за електротехника в Европа. 

  За 4 месеца там са назначени и обучени 70 служители, съобщиха още компанията. Втори проект за голяма немска телекоминикационна компания стартира през декември и ще подсигури изпълнението на бизнес плана включващ общо 250 работни места. 

  От Региоком България обявиха, че и в момента продължават активно да търсят хора с или без опит и с добри езикови познания по немски. Процесът по подбор на персонал от март 2020 протича в по-голяма степен виртуално, уточняват оттам, но добавят, че личната среща също остава важна част от работата в компанията, при отговорно спазване на противоепидемичните мерки. 

  „Нашият топ рекрутинг и маркетинг екип ще подсигури и през 2021 изпълнението на поставените цели за вече потвърдените, както и за новите очаквани проекти. На всички локации продължаваме да се разрастваме и освен сигурно работно място, предлагаме и отлични възможности за развитие.“, коментира Яна Людериц.

  ИТ отделът в България също расте и предлага цялостна услуга - софтуерно програмиране, тестване и съпорт. Опитни ИТ специалисти, както и навлизащи в сферата, разработват технически решения за клиентите на компанията.

  От Региоком отбелязват още, че извънредната ситуация в световен мащаб не е повлияла на развитието на команията и тя е запазила всички си служители, като специалистите на компанията могат да се възползват от възможността за работа от вкъщи. Ръководството  споделя, че моделът е приложим в проектите и след края на пандемията. 

  Миналия месец Региоком получи отличие и сертификат „Вдъхновяваща работна атмосфера“ от престижния форум Career Show Awards за провежданата вътрешно-фирмена мотивационна кампания Bio & Body FRIENDLY. Tя включва акции за служителите и техните близки в четири основни направления: здравословно хранене, спортна активност, релакс и социален ангажимент. Инициативите се провеждат най-малко веднъж месечно на всички локации, на които Региоком има офиси в страната.

  Видео за компанията като работодател вижте в профила на „Региоком“ в Jobs.bg ТУК. 

   

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 15 часа
  Президентът се срещна и с посланика на Германия
  Вчера Радев имаше среща и с посланика на САЩ
  преди 15 часа
  Вече ще има директна връзка между влак и метро
  На новата жп спирка Горна баня ще спират всички влакове, пътуващи между София и Перник
  преди 15 часа
  Почти наполовина по-малко отдадени офис площи у нас през 2021
  Възстановяване на офис пазара в България най-рано в края на годината прогнозира Cushman & Wakefield Forton
  преди 16 часа
  Парламентът забрани на кабинета концесии, сделки и назначения
  Великденската ваканция на Народното събрание тази година ще бъде отменена
  преди 16 часа
  Португалия първа внесе националния си план за възстановяване в ЕК
  Целта ни остава да приемем всички планове до лятото, коментира председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен
  преди 18 часа
  От 30 април до 9 май се разкриват "зелени коридори" с иРНК ваксини
  Ваксината на Janssen остава на склад до понеделник