петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2822 прочитания

    МенторМейт въвежда гъвкав работен модел и инвестира 1 млн. долара в хоум офис оборудване

    Новата политика на работа влиза в сила от 2021 и обособява три типа работни модела, обявиха от компанията пред Economy.bg
    02 март 2021, 15:51 a+ a- a

    МенторМейт въвежда гъвкав модел на работа и инвестира 1 милион долара в закупуването на техника от висок клас за всички свои специалисти и подходящо оборудване за работа от вкъщи. Това съобщиха от американската компания за разработка на специализиран софтуер пред Economy.bg.

    Компанията обяви, че предприема по-гъвкава политика за работа на служителите, за да се адаптира към новата обстановка на повече дистанционна работа.

    „Ние искаме да сме проактивни при тази промяна и новият модел на работа е основна стъпка от трансформацията на МенторМейт към още по-адаптивна компания с все по-развит дистанционен модел на работа. Вярваме, че новият модел ще отговори на различните предпочитания, както на колегите ни, така и на бъдещите кандидати,” казва Виктория Чучумишева, HR Manager в МенторМейт

    За да осъществи тази своя политика, МенторМейт ще инвестира 1 милион долара в закупуването на техника от висок клас за всички свои специалисти и подходящо оборудване за работа от вкъщи, в зависимост от нуждите на различните роли в компанията. Оборудването ще бъде с цел по-голяма гъвкавост, мобилност и удобство вкъщи, като то ще включва лаптопи, монитори, бюра, столове и други.

    Новата политика на работа обособява три типа работни модела в зависимост от това къде се намира работното място на служителя: комбинация от работа от вкъщи и офиса; работа само от вкъщи; изцяло гъвкава дистанционна работа. Трите модела на работа влизат в сила от 2021 година занапред и ще продължат да са валидни и след края на пандемичната обстановка.

    Хората, които ценят гъвкавостта при локацията на работа и искат да работят няколко дни от седмицата вкъщи и няколко от офиса, ще могат да изберат опцията за работа от вкъщи и офиса в съотношение 50/50. Тези, за които работата от вкъщи е приоритет, ще имат възможност да работят изцяло от дома си, с опционално място в офиса след предварителна заявка.

    Особен случай е третият тип работен модел — изцяло гъвкава дистанционна работа, който позволява да се работи отвсякъде, като хората имат осигурено място в офиса след предварителна заявка. Тези служители имат възможност за по-висок доход, за сметка на придобивките и административните разходи. Те ценят пълната гъвкавост и независимост и предпочитат да работят от избрана от тях самите локация. И трите модела на работа важат за всички отворени позиции и не са ограничени за времето в пандемия.

    Политиката за работа от вкъщи на МенторМейт датира от 2017 година и дистанционната работа не е нещо напълно ново: „Имайки 5 офиса в различни градове в България, колеги в Щатите и клиенти от различни точки на света, всички ние бяхме свикнали комуникацията ни да става онлайн,” споделя Виктория Чучумишева, HR Manager в МенторМейт.

    Компанията въвежда и гъвкав пакет с придобивки за хората на трудов договор в МенторМейт. Те могат да избират по две придобивки от списък с над десет такива, за които компанията поема разходите. Придобивките имат за цел да облекчат ежедневието на служителите, като всеки е свободен да избира най-удобните и приоритетни за него. 

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на МенторМейт в JOBS.bg тук

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 13 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 14 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 15 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 17 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 19 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк