понеделник, 29 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1732 прочитания

    Economy Talks: Поколението Z на работното място

    Готови ли са работодателите за поколението Z и с какво се отличава, дискутират Виолета Караначева-Цветанова от IBM България, Екатерина Тонова от Manpower Bulgaria, Надя Младенова - студент, и Виктор Арнаудов - ученик
    29 ноември 2023, 11:25 a+ a- a

    От ляво надясно: Виолета Караначева-Цветанова от IBM България, Екатерина Тонова от Manpower Bulgaria, Надя Младенова - студент, и Виктор Арнаудов - ученик. Снимка: Economy.bg

    В новата рубриката Economy Talks на Economy.bg и Jobs.bg професионалисти от различни области обсъждат актуални икономически и бизнес теми. Следващата дискусия от поредицата е посветена на поколението Z на работното място. За да дискутират спецификите и актуалните предизвикателства по темата срещнахме представители на поколението Z с представители на работодателите. Вижте разговора от поредицата Economy Talks между Виолета Караначева-Цветанова от IBM България, Екатерина Тонова от Manpower Bulgaria, Надя Младенова - студент, и Виктор Арнаудов - ученик. 

    Виолета Караначева-Цветанова е University Relations, Diversity & Inclusion and Learning Country Lead в IBM България. Вече 12 години Виолета е част от екипа на IBM, като заема ключови за компанията роли. Последните няколко години, Виолета е изцяло фокусирана върху развитието на програми и стратегии за обучение на служители и тяхната ангажираност в компанията. През 2021-ва получава и наградата на БАУХ „HR професионалист на годината“.

    Екатерина Тонова е Learning and Development Project Manager, обучител, фасилитатор и медиатор, част от екипа на Assert International и Manpower Bulgaria. Има дългогодишен опит като маркетолог и ПР. Завършила е Журналистика и Публична администрация в Софийски университет. Има следдипломни квалификации по HR, Positive Psychology и Digital Marketing в български и американски университети. Майка на три деца, обича да чете и да работи с хора, и за хора.

    Надя Младенова е четвърта година студентка в АУБГ, IBM стажант. Поледните четири години Надя изявява изключителна активност в клубове с цел помагане на обществото и студентите, организиране на събития и участва в състезания. Натрупаните в тези дейности опит, съчетано с нейните качества - упоритост, целеустременост, и амбиция са основа за нейната бъдеща реализация. 

    Виктор Арнаудов е на 15 години и учи в професионална гимназия с профил бизнес. В момента работи по собствен сайт за запознанства, който се надява да се развие.

    Как Надя и Виктор като представители на поколението Z идентифицират своите таланти и какво искат да развиват и подобряват в бъдеще? А какви са талантите и силните страни на Виолета и Екатерина? Вижте разговора във видеото:

     

    Как поколението Z отсява вярната и полезната информация от невярната и непотребната и от какви източници се информира? Как поставя граници в комуникацията си с околните? Кои са примерите за подражение на Надя, Виктор, Екатерина и Виолета? Вижте разговора във видеото:

     

    Кои са любимите теми за разговор на Надя, Виктор, Екатерина и Виолета? Кои са най-големите им постижения в личен и професионален план? Какво четат в момента? Вижте разговора във видеото:

     

    Как поколението Z си представя своето бъдещо работно място и на какво държи най-много? Какво Виолета и Екатерина биха подобрили в своето работно място? С какво Надя, Виктор, Екатерина и Виолета не биха направили компромис при избора на бъдещ работодател? Какви качества трябва да притежава един лидер според различните поколения? Кои ценности в една компанията Надя, Виктор, Екатерина и Виолета биха припознали като свои и как биха променили света? Вижте разговора във видеото:

     

    Вижте какви въпроси Надя и Виктор като представители на поколението Z бяха подготвили към Виолета и Екатерина като представители на работодателите:


    Вижте още от рубриката Economy talks

    Economy Talks: Пазарът на труда в България днес
    Economy Talks: Тенденциите на пазара на труда в България

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    26 април 2024, 14:45
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    26 април 2024, 14:34
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    26 април 2024, 14:14
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    26 април 2024, 13:50
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    26 април 2024, 11:47
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години