четвъртък, 18 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1044 прочитания

  Най-полезните обучения: Ива Йорданова от Blankfactor за Snowflake

  Най-големият плюс е, че основните им курсове са предимно лабораторни упражнения, в които можеш да работиш директно в Snowflake и да създадеш цял end-to-end solution, казва Ива
  01 февруари 2024, 14:37 a+ a- a

  Ива Йорданова - Старши Специалист, база данни. Снимка: Blankfactor

  В новата рубрика на Economy.bg „Най-полезните обучения“ професионалисти от различни области споделят своите лични впечатления от обучения, курсове, видео поредици, презентации и т.н., които са преминали или гледали наскоро. Как са ги избрали, с какво са им били полезни, как са протекли, какви са минусите и плюсовете според тях? 

  Вижте какво препоръчва Ива Йорданова - Старши Специалист, база данни в Blankfactor.

  Съвсем наскоро завърших набор от обучения по Cloud платформата Snowflake, които са достъпни за всички през техния сайт https://learn.snowflake.com/en/courses/

  Екипът им е създал цял път на обучение с надграждане за всички, които не просто искат да се запознаят с възможностите на платформата Snowflake, но и за професионалистите, които имат амбицията да се сертифицират.

  Мотивацията ми да започна да уча Snowflake дойде на първо място от това, че Blankfactor e техен партньор. Още след първия курс, в който се запознах с възможностите на Snowflake, надхвърлящи тези на стандартните cloud платформи, интересът ми да задълбоча ученето нарасна. Съзрях потенциала да предоставяме на повече клиенти по-оптиминални data решения, които да са надграждане на вече съществуващата им cloud среда.

  Най-големият плюс е, че основните им курсове са предимно лабораторни упражнения, в които можеш да работиш директно в Snowflake и да създадеш цял end-to-end solution.

  Може би недостатък по мое мнение е лимитът от време, през който trial account-ът ти е активен, за да завършиш пълното обучение. Разбира се, 30 дни са достатъчни за повечето хора, но се изисква добро управление на времето.

  Препоръката ми е, ако търсите добри и актуални обучения, да се насочвате първо към официалните обучителни платформи на продукта, от който се интересувате, защото те могат да ви дадат напълно безплатно една добра основа, а след това да надграждате с платени платформи като Udemy и DataCamp например. 

  Вижте още от рубриката НАЙ-ПОЛЕЗНИТЕ ОБУЧЕНИЯ

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 часа
  Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
  Подпомогната от промишленото производство
  преди 3 часа
  България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
  Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава
  преди 3 часа
  преди 19 часа
  Петя Димитрова, АББ: Няма основания да се очаква, че лихвите ще се повишат с въвеждането на еврото
  Между 300 и 400 млн. лв. се очаква да изразходват банките у нас за въвеждането на еврото
  преди 20 часа
  В София ще се проведат първите в България конференция и хакатон, посветени на Ethereum
  ETHSofia ще се състои между 17 и 19 октомври в Иновационен форум „Джон Атанасов“
  преди 20 часа
  ОББ: Очакваме по-висок икономически растеж през тази година в сравнение с 2023
  Пазарът на труда се характеризира с ограничено предлагане на квалифициран персонал и относително високо търсене, което се отразява във висок ръст на средната работна заплата