събота, 08 август 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  26414 прочитания

  Във форма на 80?

  Ернестин Шепърд започва да тренира на 56 и днес е най-възрастната жена културист в света
  20 юни 2016, 17:53 a+ a- a

  Чувствате ли се вече стари, за да влезете във форма?  Едва ли ще намерите по-голямо вдъхновение за това от тази жена. „Възрастта не е нищо друго освен едно число и винаги можете да влезете във форма“, казва Ернестин Шепърд, която наскоро навърши 80. 

  На 80-годишния си юбилей Ернестин е в много по-добра форма от много от нас. Всяка сутрин става в 3.00 часа, денят ѝ започва с медитация и лека закуска и продължава с тичане, вдигане на тежести и физически упражнения. И до днес продължава да работи като личен треньор във фитнес салона, като професионален модел и е активен състезател по културизъм за жени. През март 2010 бе обявена за най-възрастната жена културист от „Световните рекорди на Гинес“. Шепърд е спечелила две състезания за ветерани в бодибилдинга има пробягани 9 маратона. Казва, че на 80 се чувства много по-добре, отколкото на 40. Но още по-удивителното е, че започва да тренира на 56.

  Ернестин признава, че като млада била превзето момиче с нулев интерес към спорта и физическата активност. Как се случва тази огромна трансформация? На 56 тя работи като училищен секретар и води сравнително заседнал начин на живот. Един ден, заедно със сестра си, обикалят магазините за бански костюми. В пробните двете жени започват да се смеят една на друга, спомняйки си в каква форма са били на младини. И решават да се запишат във фитнеса, за да премахнат следите от годините. Малко след това обаче сестра ѝ умира и Ернестин спира тренировките. Няколко месеца по-късно в нейна памет Шепърд решава отново да се върне във фитнеса, по-мотивирана отвсякога да влезе във форма.

  Започва бавно под ръководството на опитен треньор и постепенно преобразява тялото си. Живота си също. Променя и хранителния си режим. Още в началото осъзнава, че правилното хранене е от първостепенно значение и се придържа към специално изготвена диета. 

  Освен на грижата за собственото си форма, Ернестин вдъхновява и други дами на нейната възраст да достигат човешкия си потенциал. Тя самата е личен треньор на други възрастни жени и води фитнес класове в салона.

  Другата нейна страст е тичането. Всяка сутрин към 4.00 се отправя към близкия парк и пробягва близо 16 км. След това влиза във фитнес залата и продължава с личната си тренировка. Денят ѝ продължава с водене на фитнес класове.

  Ернестин е категорична, че никога не се е чувствала по-щастлива, по-здрави и изпълнена с енергия. Стреми се да поддържа положителна нагласа към всичко в живота. Гледа на тренировките като на удоволствие, а на работата си като на едно „продължително щастливо пътуване“.

  Казва, че знае къде иска да отиде, какво иска да постигне и какво трябва да направи. Нейната тайна за добра форма се крие в думи: непоколебимост, отдаденост и дисциплина.  

  *Снимки: Facebook/Ernestine Shepherd-World's Oldest Female Body Builder 

  Вижте повече за нейния живот във видеото: 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 11 часа
  Германия ще изисква всички пристигащи да бъдат изследвани за COVID-19
  Разходите за тестовете ще бъдат покрити от германското правителство дори когато пътуващи посетят рискова страна без основателна причина
  преди 11 часа
  преди 12 часа
  Туристическият бизнес в Поморие: Предвид пандемията сезонът е добър
  До момента в област Бургас са почивали над 360 хил. туристи, по-голямата част от тях са българи
  преди 15 часа
  Ръст на потребителското доверие у нас през юли
  И градското, и селското население очаква очакват влошаване на финансовото си състояние през следващата година
  преди 15 часа
  Асимптоматичните пациенти също отделят коронавирус в големи количества
  Ново проучване показва, че около 30% от инфектираните изкарват заболяването без никакви симптоми, но въпреки това го разпространяват