петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    7658 прочитания

    Научете повече за историята на Alibaba и нейния основател

    „Alibaba – империята, която Джак Ма изгради” от Дънкан Кларк излиза в България
    28 април 2017, 14:32 a+ a- a

     Как се ражда Alibaba - една от най-успешните и ценени компании в света, която промени световната икономика завинаги? Отговор на този въпрос дава „Alibaba – империята, която Джак Ма изгради” от Дънкан Кларк (Locus Publishing), която излиза в България.

    Джак Ма, човек със скромни възможности, започнал професионалния си път като учител по английски език, основава и само за петнайсет години превръща Alibaba в една от най-мощните компании в света, от която зависят стотици милиони потребители. 

    Джак Ма е икона на процъфтяващия частен сектор в Китай, Рокфелер на своето поколение, ухажван от изпълнителни директори и президенти по цял свят.

    Дънкан Кларк се запознава с Джак през 1999 г. в малкия апартамент, в който е основана Alibaba. Освен на безпрецедентен достъп до огромно количество нови материали, включително ексклузивни интервюта, Кларк се позовава и на опита си като консултант на Alibaba в първите години след основаването й, както и на двайсетгодишното си пребиваване в Китай, когато следи въздействието на интернет върху страната. Резултатът е тази достоверна, завладяваща история за възхода на Alibaba.

    Как Джак успява да преодолее скромния си произход и първоначални провали и да постигне огромен успех с Alibaba? Как съумява да надхитри конкурентите си предприемачи от Китай и Силициевата долина? Може ли Alibaba да запази 80-процентовия си пазарен дял? Съществуват ли ограничения пред амбициите на Alibaba? Какво е отношението на китайското правителството към възхода на компанията? Ще разшири ли още дейността си Alibaba на чуждестранните пазари, включително в САЩ?

    Кларк разказва историята на Alibaba в контекста на изключително значимите икономически и социални промени в Китай и за пръв път хвърля светлина върху този необичаен корпоративен титан.

    Ето част от отзивите за книгата:

    „Забележителна и задълбочена книга.” - The Economist

    „Задължително четиво за всеки, който иска да се ориентира в новата икономика на Китай.” - The Financial Times

    „Всеки, който смята, че в Китай просто се копира или краде технология от Запада, трябва да прочете тази книга и да преосмисли мнението си. Джак Ма е една част Бил Гейтс, една част Стийв Джобс, една част Лари Пейдж, една част Сергей Брин и една част Марк Зукърбърг, съчетани в едно.” - Сър Мартин Сорел, изпълнителен директор на WPP

    „Това увлекателно и отлично написано представяне на Ма и неговата роля в корпоративния свят ще допадне на огромен брой читатели.” - Library Journal

    „Проникновена и завладяваща история… Кларк пише с усет и дълбочина.” - Wallstreet Journal

    Дънкан Кларк e бивш инвестиционен банкер в Morgan Stanley, владеещ мандарин, живее и работи в Китай вече повече от двайсет години. Ръководи екип от над сто души в BDA China, инвестиционна консултантска фирма, която основава в Пекин през 1994 г. Кларк е експерт за Китай в областта на интернет. Бил е гостуващ преподавател в Станфордския университет, където приветства Джак Ма на сцената като главен лектор, заедно с ръководителите на други водещи интернет компании в Китай, включително Baidu, Sina и Tencent.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 10 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 11 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 12 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 13 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 15 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк