вторник, 23 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1764 прочитания

    Google ще поеме контрола над част от бизнеса на DeepMind

    Alphabet иска да организира различните си проекти в сферата на здравеопазването
    14 ноември 2018, 15:30 a+ a- a

    Alphabet започна преструктурирането на някои от дъщерните си компании, за да организира проектите си в сферата на здравеопазването. Звеното, отговарящо за проекти по здравеопазване, в DeepMind вече ще бъде под шапката на Google и ще стане част от инициативата Google Health. Това включва приложението DeepMind Streams, което лекари от Великобритания използват, за да лекуват пациентите си. Сега екипът на Google Health ще работи по предлагането на функционалността на Streams в повече региони от цял свят.

    „Това е важен момент от развитието на DeepMind. Една от причините за обединяването на силите ни с Google през 2014 бе възможността да използваме мащаба и опита на Google в изграждането на продукти, използвани от милиарди души от цял свят“ споделят от DeepMind в своя публикация.

    DeepMind използва изкуствен интелект, за да разреши медицински проблеми. Със Streams компанията предложи инструменти, които позволяват разпознаването на очни заболявания със същата точност като диагнозата, поставена от лекар. Приложението помага на болници да планират радиотерапии по-бързо и ефикасно.

    „Като организация, която постоянно проучва и разработва нови технологии, DeepMind ще продължи да работи по нови медицински проекти с партньори от учебни заведения, здравната каса на Великобритания и други. Щом постигнем обещаващи резултати, които могат да бъдат полезни за обществото, ще работим пряко с екипите на Streams и Google, за да предложим идеите си в медицинска среда“, добавят още от DeepMind.

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 22 минути
    БНБ: Чуждите инвестиции у нас със спад от 66% за година
    Най-големите вложения в страната за януари-февруари 2024 са от Италия, Нидерландия и Гърция
    преди 54 минути
    Във Варна бе открита училищна лаборатория за екология и зелена енергия
    Общо 55 училища в България се включват в съвместни лаборатории, в които ще се създават предложения за промени в различни области на образователния процес
    преди 17 часа
    С 1 софийска заплата може да си купите 1 кв.м. жилищна площ в столицата
    Търсенето ще остане голямо, а ръстовете в цените ще бъдат малко над очакваните нива от 5-10%, сочи анализ на Bulgarian Properties
    преди 19 часа
    Lidl открива аутлет магазин за нехранителни стоки
    Селекцията от продукти се различава от останалите обекти
    преди 19 часа
    преди 20 часа
    Tesla намали допълнително цените в САЩ и Китай
    В Азия цената е намалена с около $2000