четвъртък, 13 декември 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  973 прочитания

  Кои са истински важните неща в живота ни?

  Френският писател Жюлиен Сандрел ни провокира да помислим в дебютния си роман „Стаята на чудесата”
  04 декември 2018, 16:20 a+ a- a

  Как един неочакван инцидент може да преобърне живота ни за секунди? На какво е способна една майка за своето дете? Кои са истински важните неща в живота?

  В дебютния си роман „Стаята на чудесата” (ИК „Сиела”) младият френски автор Жюлиен Сандрел търси отговорите на тези общочовешки въпроси, разказвайки ни трогателна история, преведена на повече от 20 езика в рамките на по-малко от година след излизането си във Франция!

  Младата парижанка Телма е отдала изцяло живота си на своята кариера и отдавна е спряла да се занимава с нещата, които вълнуват дванадесетгодишния ѝ син Луи – за нея детето е просто пречка по иначе гладкия ѝ кариерен път. Ненадейно тежък инцидент сполетява момчето, което изпада в кома и животът му виси на косъм. Неочакваната и шокираща ситуация преобръща живота на студената кариеристка, провокирайки я да преосмисли всичко, което е постигнала – или пропуснала – досега.

  Докато лекарите се борят отчаяно за живота на Луи, майка му открива в детската му стая списък с неговите мечти – неговия „бележник на чудесата“. Мечти, които той едва ли ще успее да изпълни някога… Затова Телма решава да ги осъществи вместо него, като записва на видео всяко от предизвикателствата и ги пуска в болничната стая на детето с надеждата то някак да ги чуе и да продължи да се бори. Скоро тази стая става известна като стаята на чудесата, а всички около малкия пациент съпреживяват приключенията, в които майка му се забърква.

  Докато опитва да спаси сина си Луи, Телма открива и неосъзнато чаканото от години спасение за самата себе си..

  „Стаята на чудесата” е затрогваща история за истински важните неща в живота – тези, които често пропускаме несъзнателно, или на които не обръщаме внимание, улисани в забързаното си ежедневие.

  Жюлиен Сандрел е роден през 1980 г. в Южна Франция. Щастливо женен баща на две деца, Сандрел дебютира на литературната сцена в родината си през март 2018 г. със „Стаята на чудесата”. По-малко от година след излизането на романа правата за книгата са продадени в 20 държави по света.

  Преводът на „Стаята на чудесата” от френски език е на Валентина Бояджиева, а дизайнът на корицата е на Фиделия Косева.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 8 часа
  Папа Франциск ще посети България през май
  От 5 до 7 май той ще посети градовете София и Раковски
  преди 12 часа
  Столична община пусна електронен калкулатор за данъка на колите
  Чрез калкулатора всеки собственик на автомобил в София може да се ориентира какъв данък МПС дължи
  преди 12 часа
  Две трети от младите българи до 29 години живеят в пренаселени домакинства
  България е на второ място в ЕС по този показател
  преди 13 часа
  Тереза Мей оцеля при вота на недоверие
  Тя се зарече да реализира Brexit