четвъртък, 24 януари 2019  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1359 прочитания

  Замяната на захарта с подсладител не помага за отслабването

  Това разкрива нов доклад, предназначен за Международната здравна организация
  04 януари 2019, 14:17 a+ a- a

  Ново изследване, ръководено от Университета във Фрайбург, Германия и предназначено за Международната здравна организация, показва, че диетични напитки и подсладители не помагат при опитите за загуба на тегло или при лечението на други здравословни проблеми зависими от консумацията на захар. Замяната на захарта с изкуствени подсладители няма доказани положителни ефекти върху здравето. За изготвянето на доклада са взети предвид общо 56 проучвания. Някои от тях посочват, че увеличената употреба на подсладители може да повиши рисковете за развитие на рак.

  „Доказателствата за позитивното влияние на подсладителите върху здравето са конфликтни. Докато някои проучвания докладват за наличието на връзка между използването на подсладители и намаляването на рисковете от затлъстяване или диабет от тип 2, други проучвания показват, че употребата на подсладители може да повиши рисковете за покачване на теглото, развитието на диабет или рак“, споделя в публикацията д-р Джорг Мийрпол.

  Докладът бе публикуван в The BMJ. В статията си учените подчертаха липсата на изследвания на дългосрочните ефекти на подсладителите при приемането им в рамките на години или десетилетия.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 17 часа
  преди 18 часа
  Американска компания откри завод в Димитровград
  Varroc Lighting System ще открие над 150 работни места
  преди 18 часа
  преди 18 часа
  Китайски проект ще конкурира Силициевата долина
  Технологичният район ще бъде изграден в южната част на страната