събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3153 прочитания

    5 технологични тенденции за успех в пост-дигиталния свят

    Способността на бизнеса да управлява новите технологии, така че да предлага персонализирани реалности и преживявания за клиенти, служители и бизнес партньори ще бъде в основата на успеха, според Accenture Technology Vision 2019
    19 февруари 2019, 10:47 a+ a- a

    Всички компании развиват своите дигитални компетенции, което поставя въпроса по какъв начин ще се разграничават една от друга в новата пост-дигитална епоха. Според Accenture Technology Vision 2019 в основата на успеха ще бъде способността на компаниите да управляват новите технологии, така че да предлагат персонализирани реалности и преживявания за клиенти, служители и бизнес партньори. Accenture Technology Vision 2019 е годишният доклад на компанията, прогнозиращ ключовите технологични тенденции, които ще предопределят посоката на бизнеса през следващите няколко години.

    Според тазгодишния доклад "Пост-дигиталната ера е тук – готови ли сте за това, което следва?“ бизнесът е в повратна точка от развитието си. Цифровите технологии позволяват на компаниите да разбират желанията на клиенти си с нова дълбочина на детайлност; дават им повече канали за достъп до тези потребители и възможност да разширят екосистемите си с нови потенциални партньори. Но дигитализацията вече не е отличително предимство, а е присъщо за всеки бизнес.

    Почти всеки четири от пет (79%) сред повече от 6600 анкетирани бизнес и ИТ мениджъри в целия свят смятат, че дигиталните технологии, особено социални, мобилни, аналитични и облачни, са се превърнали в технологичен фундамент за тяхната организация. 

    Technology Vision 2019 идентифицира пет нови технологични тенденции, които компаниите да вземат под внимание, ако искат да са успешни в днешния бързо развиващ се свят.

    • DARQ Power: разбиране на ДНК-то на DARQ (Distributed Ledgers, Artificial Intelligence, Extended Reality and Quantum Computing). Блокчейн технологиите, изкуственият интелект, разширената реалност и квантовите изчислителни технологии (DARQ) са катализатори за промяна, предлагащи необикновени нови възможности и даващи възможност за преобразяването на цели индустрии. Според 41% от анкетираните ръководители на компании най-голямо влияние върху техния бизнес в следващите три години ще има изкуственият интелект, на първо място с два пъти повече гласове от всяка от останалите DARQ технологии.

    • Get to Know Me: уникални потребители и уникални възможности. Технологичните взаимодействия създават разширяваща се технологична идентичност на всеки потребител, която е фундаментална за разбирането на следващото поколение потребители и създаването на близки, персонализирани, основани на опита взаимоотношения. Четири пети от анкетираните мениджъри (83%) споделят, че дигиталните демографски данни разкриват нови пазарни възможности за посрещане на неудовлетворените потребности на клиентите.

    • Human+ Worker: Ако не промените работната среда, възпрепятствате работата на служителите си. За работната сила все по-важен става човешкият фактор, тъй като служителите разполагат освен със собствени умения и знания, също и с нарастващ набор от нови способности чрез технологиите. Затова компаниите трябва да осигурят нов начин на работа в пост-дигиталната ера. Повече от две трети (71%) от ръководните кадри смятат, че дигиталното развитие на техните служители изпреварва дигитализацията на организациите, което води до „изчакване“ от страна на служителите.

    • Secure Us to Secure Me: Компаниите не са жертвите, те са водачите. Предприятията са задвижвани от еко-система от взаимосвързаности, което повишава излагането им на рискове. Водещите компании признават, че сигурността трябва да играе ключова роля в усилията им за предоставяне на най-добрите продукти, услуги и преживявания. Само 29% твърдят за партньорите си от еко-системата, че полагат усилия за сигурността и устойчивостта си на рискове.

    • MyMarkets: Опознавайте потребителите със скоростта на настоящето. Технологиите създават свят на интензивно променящи се изисквания към индивидуалните преживявания. В същото време компаниите трябва да променят своята организация, за да могат да намират и улавят възможностите за задоволяването им. Това означава всяка възможност да се разглежда като самостоятелен пазар – моментен пазар. Шест от седем мениджъри (85%) твърдят, че интегрирането на персонализацията и доставките в реално време е следващата голяма вълна от конкурентни предимства.

    Според доклада, новото за организациите в пост-дигиталния свят е способността им да формират света около потребителите си и да усетят точното време, за да предложат продуктите и услугите си. Това са първите стъпки в един свят, който се променя всяка секунда, където продуктите, услугите и дори околната среда на хората са направени специално за тях, а бизнесът се грижи за индивида във всеки един аспект от живота и работата му, като формира собсвената му реалност.

    Приложение за поръчка и изработка на модни дрехи по индивидуални мерки, приложение за автоматично попълване на списък за пазаруване на база предишни покупки на клиента, платформа от персонализирани електронни магазини и доставки с дрон са част от примерите за успешен бизнес в пост-дигиталния свят.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 23 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 24 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 2 дни
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 2 дни
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 2 дни
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 2 дни
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство