петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5433 прочитания

    Защо е важно да създаваме и пазим хубави спомени?

    В България излезе трета книга от автора на бестселъра „Малък наръчник по хюга“ Майк Викинг
    16 октомври 2019, 11:58 a+ a- a

    Хубавите спомени са неразривна част от психичното здраве и цялостното ни усещане за щастие. Те ни дават сила в трудни моменти, напомнят ни кои сме в действителност и ни изпълват с надежда за бъдещето. 

    В новата си книга „Изкуството да създаваме спомени“, която излезе в България на 22 октомври (ИК „Хермес“), авторът на бестсела „Малък наръчник по хюга“ Майк Викинг разглежда хубавите спомени като част от щастието.

    Като се позовава на глобални проучвания, научни експерименти и лични преживявания, той разкрива как се формират те и ни съветва как сами да създаваме незабравими моменти. За да поддържаме хубавите си спомени живи, трябва да ангажираме сетивата си, да използваме силата на първите неща и да осъзнаваме чувствата и емоциите си. Разбира се, препоръчително е да запечатаме моментите на щастие на снимка. Или просто да си ги припомняме, като разказваме с носталгия истории за добрите стари времена.

    „Мисля, че един от най-важните уроци в училището на живота касае времето. За това какво избираме да правим с времето, което имаме? Кои минали преживявания са ни донесли най-много щастие? Вярвам, че когато обръщаме поглед назад към щастливите места и събития от миналото, получаваме възможност да си направим по-добър план за пътя напред – план за бъдещи хубави спомени. План за по-щастливи дни. План за по-щастливо бъдеще.“, казва Майк.

    Според него създаването на щастливи спомени е изкуство, което можем да изучим и да усъвършенстваме. Вижте три изпитани правила, които ще ви помогнат в това начинание:

    1. Овладейте силата на нещата, които ви се случват за пръв път. Търсете нови преживявания и направете дните си необикновени. 

    2. Ангажирайте всички сетива. Не разчитайте само на очите. Спомените могат да имат и звук, аромат, допир или вкус. 

    3. Обръщайте повече внимание. Отнасяйте се към щастливите си моменти така, както бихте се отнесли към човека, с когото излизате на среща. Дайте им цялото си внимание!

    До момента Майк е изнасял доклади в над четиресет държави, a вестник „Таймс“ го описва като „най-щастливия човек на света“

    Майк Викинг основава първия в света Институт за изследване на щастието през 2013 г. в Копенхаген, Дания. Освен това е сътрудник изследовател към Световната база данни за щастието и член на консултативния съвет към Политиките на Световния доклад за щастието на ООН.

    Майк е консултант по въпросите на щастието и как да използваме материалното богатство за по-качествен живот.  Притежава диплома по бизнес и политически науки, работил е за Министерството на външните работи на Дания. Автор е на световните бестселъри „Малък наръчник по хюга“ и „Малък наръчник по люка“.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 4 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 20 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 20 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 21 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 1 ден
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство